MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023

Μάζης Ι.: Γιατί η Λιβύη αναγκάζεται να αλλάξει στάση. Ποιος έδωσε την εντολή για επέκταση των ...

Ο Δρ Ιωάννης Μάζης, Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πρόεδρος του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών, μίλησε για τις ισορροπίες στο Αιγαίο ανάμεσα σε Ελλάδα κα Τουρκία (12-01-2023).


Ο κ. Μάζης είπε ότι σε αυτήν την εξίσωση υπερισχύει η Ελλάδα και τόνισε για μία ακόμη φορά ότι οι περισσότερες πιθανότητες για μία θερμή ρήξη μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είναι τώρα.

Ο κ. Μάζης επεσήμανε ότι δεν συμφέρει τον Ερντογάν να το απονενοημένο με την Ελλάδα, θα πρέπει να είναι πολύ-πολύ απελπισμένος και απογοητευμένος για να κάνει κάτι.

Τέλος ο κ. Μάζης είπε ότι στο Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών υπάρχει η σκληρή πτέρυγα η οποία συνεχίζει να επιμένει ότι η Τουρκία είναι πολυτιμότατο απόκτημα για τη νοτιοανατολική πτέρυγα και πρέπει να την κρατήσουν πάση θυσία. 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου