MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 26 Μαρτίου 2023

Ενέργεια & Τράπεζες: Ποιος πολεμά με ποιον τελικά;

Την προηγούμενη Πέμπτη (23 Μαρτίου 2023), ήμουν καλεσμένος μαζί με τον καθηγητή Κωνσταντίνο Γρίβα, στην εκπομπή του Ανδρέα Μαζαράκη στα Παραπολιτικά FM90,1. Θέμα μας ήταν αυτό που ρωτάτε όλοι: 
 
– Ποιος πολεμά με ποιον σε αυτό τον μεγάλο εμπορικό πόλεμο; 
 
– Ποιοι έχουν τις τράπεζες και πως διασυνδέονται; 
 
– Υπάρχει συστημικός κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης και γιατί; 
 
Ίσως να μην το έχετε συνηθίσει, αλλά είναι μια από τις σπάνιες φορές που στην Ελλάδα, σε κεντρικά ΜΜΕ, ακούγονται … ονόματα
 
Για να καταλάβετε, η συνέντευξη ξεκινά με τον πλέον αποκαλυπτικό τρόπο απαντώντας σε ερωτήματα του Ανδρέα Μαζαράκη:
 
Α.Μ.: Ποιοι ανταγωνίζονται
 
Γ.Α.: Ανταγωνίζονται η Vanguard με την Goldman Sachs! H Vanguard ποιον έχει μεγαλομέτοχο; Την Goldman Sachs! H Goldman Sachs ποιον έχει μεγαλομέτοχο; Την Vanguard! 
 
A.M.: Στις φαρμακευτικές τι γίνεται;
 
Γ.Α.: Η Phizer ποια εταιρία ανταγωνίζεται; Την Roche! Ποιον έχει μεγαλομέτοχο η Roche; Την Phizer! Ποιοι είναι οι μεγαλο-επενδυτές της Phizer; Η Goldman Sachs και η Vanguard!
 
Απλά αφιερώστε χρόνο και ακούστε αυτή την εκπομπή, η οποία ερευνά κυριολεκτικά δύσκολες καταστάσεις αλλά δίνει μεγάλες απαντήσεις σε τεραστίων διαστάσεων ερωτήματα:
 
 
Πηγή : https://www.adalis.gr 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου