MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

Eurostat: Η Ελλάδα στον πάτο της ΕΕ όσον αφορά το κατά κεφαλήν εισόδημα – Περνάμε μόνο τη Βουλγαρία

Μια ακόμη «επιτυχία» της κυβέρνησης Κ.Μητσοτάκη...


Σε θλιβερή κατάσταση βρίσκεται η οικονομία της Ελλάδας, κάτι που αποτυπώνεται και στους επίσημους πίνακες της Eurostat για το κατά κεφαλήν εισόδημα.

Το 2021, το κατά κεφαλήν ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) εκφρασμένο σε πρότυπα αγοραστικής δύναμης (ΜΑΔ) κυμαινόταν μεταξύ 55% του μέσου όρου της ΕΕ στη Βουλγαρία και 277% στο Λουξεμβούργο.
 
Τα στοιχεία δείχνουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ ως προς το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, που χρησιμοποιείται για τη μέτρηση της οικονομικής δραστηριότητας. Το 2021, το Λουξεμβούργο και η Ιρλανδία κατέγραψαν τα υψηλότερα επίπεδα κατά κεφαλήν ΑΕΠ, 177% και 121% πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ.
 
Ακολούθησαν εξ αποστάσεως η Δανία (33% πάνω), η Ολλανδία (32% πάνω), η Σουηδία (23% πάνω) και το Βέλγιο (22% πάνω).
 
Αντίθετα, η Κροατία (30% κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ), η Σλοβακία (32% κάτω), η Ελλάδα (35% κάτω) και η Βουλγαρία (45% κάτω) κατέγραψαν το χαμηλότερο κατά κεφαλήν.
 
Δηλαδή, με απλά λόγια, αν δεν υπήρχε η γειτονική Βουλγαρία η Ελλάδα θα ήταν τελευταία στον κατάλογο των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης!
 
💰In 2021, gross domestic product (GDP) per capita expressed in purchasing power standards (PPS) ranged between 55% of the EU average in 🇧🇬Bulgaria and 277% in 🇱🇺Luxembourg.
What about your country❓

— EU_Eurostat (@EU_Eurostat) March 23, 2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου