MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Ο εχθρός, του εχθρού μου ... δεν είναι απαραίτητα φίλος μου...

Για να τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.....

Μέσα από τα τραπεζικά τρικ , της μορφής:

«Παίρνω έναν εκτυπωτή και τυπώνω 500 Δις Δολάρια σε χρήμα» (FED),
(το λεγόμενο FIAT CURRENCY που είναι συμβολικό ή αλλιώς εικονικό χρήμα,που δεν έχει αντίκρισμα  πλούτου κάπου),

και δημιουργώ μια ποσότητα χρέους ,
(γιατί το χρήμα από το 1971 και μετά, έχει την έννοια χρεογράφου
και όχι την έννοια πλούτου, άλλωστε το δανείζει η FED),

η Αμερική δανείζει σε 2 πιστωτικά ιδρύματα στην Ευρώπη.


Δεν κατονομάζονται ποια, είναι αυτά τα ιδρύματα.

Προφανώς είναι η ΕΚΤ και ίσως και η Deutsche Bank, δεν έχει σημασία,
οι οποίες με την σειρά τους τα προωθούν σε 14 πιστωτικά ιδρύματα εντός Ευρώπης.

Η Ευρώπη μέσω της κ. Μέρκελ , προσπαθεί να κρατήσει τις αγορές, εν όψη της τεράστιας ύφεσης που έχει δημιουργηθεί παγκόσμια, από την εποχή της κατάρρευσης της Lehman Brothers, και να κρατήσει το Ευρώ (που είναι επίσης FIAT CURRENCY) το οποίο πάει για κατάρρευση, μιας και η ευρωπαϊκή ένωση δεν έχει ισχυροποιηθεί θεσμικά όπως φαίνεται ακόμα, για τέτοιες οικονομικές αναταράξεις.

Η κ. Μέρκελ, αποφασίζει λιτότητα, μέχρι νεοτέρας, και εξοικονόμηση πόρων αντί να τυπώσει επίσης μέσω της ΕΚΤ χρήμα ???, προκειμένου να μην καταρρεύσουν οι αγορές, και να επιστρέψει πίσω στην μαμά Αμερική το εικονικό της χρήμα..

Με την σειρά της, δανείζει τον Ευρωπαϊκό Νότο, μετακυλύει το πρόβλημα και απαιτεί μεταρρυθμίσεις, αναγκαστικά, γιατί αλλιώς, καταρρέει όλο το οικοδόμημα, συμπαρασέρνοντας όλα τα κράτη της δύσης.

Τα πράγματα παίρνουν την κατιούσα,
με την εμπιστοσύνη του επενδυτικού κοινού να είναι στο ναδίρ.

Ασκεί φασισμό μέσα στον πανικό, στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, προκειμένου να μην υποστεί κατάρρευση το τραπεζικό σύστημα. Μεταφέρει την πίεση της κατάρρευσης, στις ποιο αδύναμες χώρες, απαιτώντας από τους πολίτες τους (που είναι πραγματικοί και όχι εικονικοί) να μην έχουν εργασία , να έχουν υπερβολικούς φόρους (επίσης εικονικούς), να πουλήσουν τα υπάρχοντα τους και τις περιουσίες τους, ενδεχομένως, για ένα κομμάτι ψωμί (τα οποία είναι πραγματικά και αυτά).

Τώρα, οι Ελληνικές κυβερνήσεις , επίσης μπροστά στον πανικό, αποδέχονται «αμετάκλητα και άνευ όρων», τις επιταγές της Ηγετικής Γερμανίας, χωρίς  να εξετάσουν καν άλλες προοπτικές, μιας και η Γερμανία ελέγχει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, και είναι ο επικυρίαρχος της Ευρώπης.  

Το πρόβλημα είναι, ότι, η κυβέρνηση καταστρατηγεί το Σύνταγμα των Ελλήνων, προκειμένου να «διεκπεραιώσει» αυτές τις επιταγές. Έτσι δημιουργεί μια συγκυβέρνηση 2-3 κομμάτων που επιβάλει  στους πολίτες της ακραίες συνθήκες λιτότητας, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Γερμανίας και του γνωστού μας Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, για να μην καταρρεύσει το οικοδόμημα.

Από την άλλη εμφανίζετε στο παρασκήνιο , μια ομάδα υπερ-εθνικιστών πατριωτών που προσπαθεί να αποκαταστήσει , τι ; Τις αδικίες ; Το σύνταγμα ; Την ομαλότητα ; Θα καταγγείλει την FED; Την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ; Την κ. Μερκελ; Ποιο είναι το πρόταγμα ;

Είναι οι φασίστές της Χρυσής Αυγής..., πού μάλλον το μόνο που θέλουν, είναι η εξουσία.

Το φασιστικό καθεστώς της κ. Μέρκελ,  υπό την προώθηση των συμφερόντων των τραπεζιτών, και της κατοχικής κυβέρνησης, και του «Συνταγματικού Τόξου» έρχεται σε κόντρα και άμεσο πόλεμο με τους φασίστες της χρυσής αυγής.

Βέβαια , παίζει και το σενάριο ...
«Κοιτάξτε , αυτοί είναι πιο φασίστες από εμάς, μπορεί να μην σας πάρουν μόνο τις περιουσίες... μπορεί να σας σκοτώσουν κιόλας......»

Άρα, οι πολίτες της Ελλάδας, έχουν υποτίθεται το δίλημμα να διαλέξουν, ανάμεσα στον «ελαφρύ» φασισμό, της ευρωπαϊκής επικυριαρχίας των τραπεζιτών ή στον «βαρύ» φασισμό, από τα φασιστικά κόμματα που αναπτύσσονται;  

Μάλλον ο εχθρός του εχθρού μου,..... δεν είναι απαραίτητα φίλος μου.  

- By John.k  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου