MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 31 Αυγούστου 2024

Πρωτοφανής εξέλιξη λογοκρισίας – Βραζιλιάνος δικαστής με δικτατορικό τρόπο απαγόρευσε το Χ (πρώην Twitter)

Είναι ακριβές ότι το Χ και το Telegram είναι τα πιο ελεύθερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παγκοσμίως
 
Δικαστής απαγόρευσε τον X στη Βραζιλία επειδή αρνήθηκε να συμμορφωθεί με απόφαση του…
 
Το X του Elon Musk διατάχθηκε σε «άμεση αναστολή» από τον δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βραζιλίας, Alexandre de Moraes, επικαλούμενος την άρνηση της εταιρείας να συμμορφωθεί με νομική διάταξη για λογοκρισία των πολιτικών αντιπάλων, αναφέρει το Bloomberg.
 

Μεταναστευτικό: Συνεχίζεται ο σιωπηρός εποικισμός της Ελλάδας

Από το 2019 που το κυβερνών κόμμα ανέλαβε την εξουσία, διάφοροι υπουργοί έχουν αναφερθεί στο “μεταναστευτικό” με φράσεις του τύπου «το μεταναστευτικό πρόβλημα λύθηκε», «αποσυμφορήσαμε τα νησιά» κλπ.
 
Επίσης, πριν τις εκλογές ο πρωθυπουργός και διάφορα κυβερνητικά στελέχη δεν παραλείπουν να φωτογραφίζονται στο επί μακρόν ανεγειρόμενο τείχος του Έβρου, καλλιεργώντας την εντύπωση ότι στο μεταναστευτικό η κυβέρνηση ακολουθεί πολιτική πυγμής, που στόχο της έχει να περιορίσει τις παράνομες μεταναστευτικές ροές που καταφθάνουν στην Ελλάδα από δεκάδες χώρες της Ασίας και της Αφρικής.
 

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

Δυστοπική πρόβλεψη Έλον Μασκ! Οι ΗΠΑ οδεύουν γρήγορα προς τη χρεοκοπία

Στην Ευρώπη πέφτει, στην Ελλάδα ανεβαίνει ο πληθωρισμός

Ο  πληθωρισμός στις 20 χώρες της Ευρωζώνης μειώθηκε στο 2,2% τον Αύγουστο ανοίγοντας τον δρόμο στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να μειώσει τα επιτόκια καθώς η ΕΚΤ και η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ετοιμάζονται να μειώσουν το κόστος δανεισμού για να στηρίξουν την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας.
 
Το ποσοστό του Αυγούστου μειώθηκε από 2,6% τον Ιούλιο, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από την Eurostat. Οι τιμές της ενέργειας μειώθηκαν τον Αύγουστο κατά 3%, συμβάλλοντας στη μείωση του συνολικού αριθμού, ενώ ο πληθωρισμός μειώθηκε στο 2% στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης.
 

Κύμα οργής σε όλη την Ελλάδα για τις ανεμογεννήτριες – Η πράσινη ανοησία, η έκρηξη στις τιμές ενέργειας και οι βροχές

Όχι δεν πρόκειται για παραπληροφόρηση, οι εταιρίες ενέργειας που δραστηριοποιούνται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έχουν κάνει deal με την κυβέρνηση και τους τοπικούς φορείς… ώστε να γεμίσουν την Ελλάδα με ανεμογεννήτριες παρακάμπτοντας την κοινωνική αντίδραση
 
Κύμα οργής έχει πλημμυρίσει όλη την Ελλάδα… με τις ανεμογεννήτριες.

Από την μια τα καμένα και από την άλλη οι ανεμογεννήτριες... όχι δεν θα αντικαταστήσουμε και υποκαταστήσουμε την λογική με την παράνοια αλλά γιατί... οι τοπικές κοινωνίες αντιδρούν; 

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024

Διαστάσεις παράνοιας για τις «100 ώρες» της «κολάσεως»: Πως μια συνηθισμένη κακοκαιρία μετατρέπεται σε εργαλείο κατατρομοκράτησης

Οι «ακραίες» αυγουστιάτικες βροχές
 
Διαστάσεις παράνοιας παίρνει η τρομοκρατία απέναντι σε μια συνηθισμένη κακοκαιρία στα τέλη Αυγούστου η οποία θα έχει και… βροχές.
 
Με πηχυαίους τίτλους τύπου «ψυχρή λίμνη» και οι «100 ώρες» της κολάσεως τα ΜΜΕ σκορπούν κυριολεκτικά τον τρόμο συστήνοντας μάλιστα –μέσω του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου-  οι πολίτες να αυτόπεριορίσουν τις μετακινήσεις τους!
 

Χάος στις ΗΠΑ – Ως καταδότη βλέπουν τον Zuckerberg (Facebook) οι Δημοκρατικοί, έριξε «βόμβα» για να μην έχει την τύχη του Telegram

( John.k - Όταν βουλιάζει το καράβι , τα πρώτα που φεύγουν είναι τα ποντίκια )
 
Είναι πιθανό να φοβάται ότι θα έχει τη μοίρα του Pavel Durov στη Γαλλία, όταν οι Ρεπουμπλικάνοι έρθουν στην εξουσία μετά τις εκλογές τον Νοέμβριο του 2024 
 
«Αυτή δεν είναι πράξη ελευθερίας του λόγου, πρόκειται για πολιτική χειροβομβίδα» - έτσι αξιολογείται η αναγνώριση του ιδρυτή του Facebook, Mark Zuckerberg, στις Ηνωμένες Πολιτείες, ότι πιέστηκε να λογοκρίνει περιεχόμενο που ήταν κατά της πολιτικής του Λευκού Οίκου στη διάρκεια της πανδημίας του Covid 19.
 
«Το 2021, ανώτεροι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Biden, συμπεριλαμβανομένου του Λευκού Οίκου, ζήτησαν επανειλημμένα λογοκρισία ορισμένου περιεχομένου για τον COVID-19, συμπεριλαμβανομένου του χιούμορ και της σάτιρας, και εξέφρασαν έντονη απογοήτευση όταν δεν συμφωνούσαμε», είπε ο Zuckerberg σε επιστολή του προς τον επικεφαλής του επιτροπή από τον βουλευτή Jim Jordan, έναν Ρεπουμπλικανό από το Οχάιο.

Τα κρατικά ομόλογα των ΗΠΑ δεν είναι πλέον «ασφαλές καταφύγιο», προειδοποιούν οι εμπειρογνώμονες

Νέα έρευνα που παρουσιάστηκε στο ετήσιο ερευνητικό συνέδριο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ στο Κάνσας Σίτι, στο Γουαϊόμινγκ, διαπίστωσε αδυναμίες στα αμερικανικά κρατικά ομόλογα, που κάποτε χαρακτηρίζονταν ως «ασφαλές καταφύγιο» τίτλων. Πρόκειται για καταστροφικά νέα για τις ΗΠΑ, καθώς το μη βιώσιμο χρέος και η οπλοποίηση του δολαρίου ΗΠΑ προλαβαίνουν πλέον και επηρεάζουν αρνητικά την αμερικανική οικονομία.
 
Ahmed Adel, ερευνητής γεωπολιτικής και πολιτικής οικονομίας με έδρα το Κάιρο

Η μελέτη διαπίστωσε ότι τα ομόλογα είναι «λίγο διαφορετικά από το χρέος που εκδίδεται από χώρες όπως η Γερμανία, η Βρετανία, η Γαλλία ή ακόμη και μεγάλες εταιρείες», ανέφερε το Reuters στις 23 Αυγούστου. Σύμφωνα με το άρθρο, η μελέτη διαπίστωσε πως η αμερικανική κυβέρνηση απολαμβάνει ένα «υπέρογκο προνόμιο» να δανείζεται σε μεγάλο βαθμό από την παγκόσμια αγορά, παρά τα αυξανόμενα κενά στον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό.

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024

Στο λυκόφως της η γεωπολιτική του νεοφιλελευθερισμού

Η συζήτηση για το λυκόφως του νεοφιλελευθερισμού, που είναι διάχυτη στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια, έχει διαφύγει της προσοχής πολλών νεοφιλελεύθερων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων. Η εκλογή Τραμπ το 2016 έδειξε ότι η νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση είχε καταστεί μη βιώσιμη, ως πολιτική οντότητα, στη χώρα προέλευσής της. Το ίδιο και η γεωπολιτική του νεοφιλελευθερισμού.
 
Πρόσφατη νομοθεσία και το εν εξελίξει κύμα συνδικαλισμού στις ΗΠΑ σηματοδοτούν σημαντικές αλλαγές: «Η κυβέρνηση Μπάϊντεν κήρυξε το θάνατο του νεοφιλελευθερισμού». Αναλύσεις σε κορυφαία περιοδικά εξωτερικής πολιτικής τεκμηριώνουν ότι: «Η εποχή της γεωπολιτικής του νεοφιλελευθερισμού, ως εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ, έχει τελειώσει». Αποτελεσματικές διακρατικές διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ προϋποθέτουν σαφή αντίληψη του τρόπου λειτουργίας των θεσμικών και κυρίως των μη θεσμικών παραγόντων και κέντρων εξουσίας της χώρας. Ιστορικά, οι ΗΠΑ έχουν μια “από τη κορυφή προς τα κάτω” διακυβέρνηση.
 

Κοσμογονία: Οι BRICS+ από τον Οκτώβριο αποδολαριοποιούν τις εμπορικές τους συναλλαγές!

Θα μπορούν να συναλλάσσονται μεταξύ τους με τα εθνικά τους νομίσματα
 
Στη Σύνοδο Κορυφής των χωρών-μελών των BRICS+ τον ερχόμενο Οκτώβριο στο Καζάν της Ρωσίας θα αποφασιστεί η αποδολαριοποίηση στο μεταξύ τους εμπόριο, καταργώντας οριστικά το μεγάλο νομισματικό πλεονέκτημα των ΗΠΑ και θέτοντας τις βάσεις για την μελλοντική δημιουργία ενός δικού τους κοινού νομίσματος.
 
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η εφημερίδα Hindu Business Line, η Σύνοδος Κορυφής του Οκτωβρίου θα επιβεβαιώσει το εθελοντικό δικαίωμα των μελών της BRICS+ να αποδολαριοποιήσουν τις συναλλαγές μεταξύ τους.
 

Τρίτη 27 Αυγούστου 2024

Τέμπη: 18 μήνες μετά το έγκλημα – Η «πρόοδος», η «συγκάλυψη» από την Κυβέρνηση ΝΔ και οι «πολιτικές ευθύνες σε βάθος χρόνου»

«Ένα έγκλημα με ποινικές ευθύνες σε ολόκληρο το φάσμα του ελληνικού σιδηρόδρομου για τουλάχιστον 8 χρόνια…»
 
Σε λίγες ώρες συμπληρώνονται 18 μήνες από το έγκλημα των Τεμπών (28 Φεβρουαρίου 2023) που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους.
 
Οι πραγματικοί υπεύθυνοι της σιδηροδρομικής τραγωδίας όχι μόνο δεν έχουν λογοδοτήσει, αλλά γίνεται συστηματική προσπάθεια συγκάλυψης όλων των ευθυνών που αφορούν πολιτικά πρόσωπα και φτάνουν μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου.
 

Ο Μητσοτάκης και το “λούνα παρκ του τρόμου” στην οικονομία

epa11453561 Greek Prime Minister Kyriakos Mitsotakis speaks during the 28th Annual Economist Government Roundtable in Lagonissi, near Athens, Greece, 02 July 2024. The event is titled 'Spiralling through the conflicts in search of opportunities. Geopolitics, Environment, Technology' and runs from 02 to 04 July. EPA/CHASIALIS VAIOS

 
Οι πολιτικές κρίνονται από δύο κυρίως στοιχεία, το κοινωνικό τους πρόσημο και το αποτέλεσμα. Οι πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη επί πέντε χρόνια δεν έχουν φέρει κανένα θετικό αποτέλεσμα. Αντίθετα, εκτός από τον κρίσιμο χρόνο που χάθηκε, οδήγησαν τη χώρα στον πάτο της ΕΕ, θέση που δεν είχε ούτε στην περίοδο της χρεοκοπίας και των μνημονίων.
 

Πράσινο φως της κυβέρνησης για να τριπλασιάσουν τις αποδοχές τους οι τραπεζίτες!!!

Τον ΦΠΑ στα τρόφιμα η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ούτε που συζητά να τον μειώσει ψελίζοντας διάφορες ανούσιες δικαιολογίες. Αντιθέτως όταν πρόκειται για τον τριπλασιασμό των αποδοχών των τραπεζιτών μας δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα και τις επιτρέπει χωρίς δεύτερη σκέψη. Αναλγησία; Το λιγότερο.
 
Το θέμα του τριπλασιασμού των αποδοχών των τραπεζιτών ,είχε αποκαλύψει η ιστοσελίδα ieidideis, η οποία συνέχισε το ρεπορτάζ που έχει να κάνει με την κυβερνητική έγκριση των αυξήσεων.
 

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024

Η “Γαλάζια Πατρίδα” μετατρέπει ελληνική ΑΟΖ σε τουρκικό “γαλάζιο έδαφος”

Η ελληνική εξωτερική πολιτική έχει αρκετές παθογένειες, αλλά μια σημαντική, αν και σχετικά παραγνωρισμένη, είναι ο επαρχιωτισμός της. Το ότι δηλαδή λειτουργεί μέσα στο στενό πλαίσιο της γεωπολιτικής “γειτονιάς”, σχεδόν αδιαφορώντας για το τι γίνεται στον υπόλοιπο κόσμο. Όμως, το διεθνές σύστημα είναι ένα και ενιαίο και ό,τι συμβαίνει σε οποιαδήποτε γωνιά του κόσμου ασκεί επιδράσεις στο σύνολο. Ο λόγος για τη “Γαλάζια Πατρίδα”, την ΑΟΖ και την τάση μετατροπής της σε “γαλάζιο έδαφος”.
 
Πρόκειται για μία τάση, η οποία μας αφορά άμεσα, αφού συνδέεται με την τουρκική “Γαλάζια Πατρίδα”, η οποία ουσιαστικά επιδιώκει να καταργήσει ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, μη αναγνωρίζοντας ότι τα ελληνικά νησιά έχουν δικαίωμα σε υφαλοκρηπίδα-ΑΟΖ. Το πρόσφατο περιστατικό στην Κάσο, όπως και παλαιότερα στο Καστελόριζο είναι άκρως ενδεικτικά των επιδιώξεων της Άγκυρας, η οποία έχει κατανοήσει τη σημασία που έχει και σήμερα, αλλά και προοπτική η έννοια της ΑΟΖ και ειδικότερα η τάση να μετεξελιχθεί σε “γαλάζιο έδαφος”.
 

Ο Έλληνας είναι επισήμως ο φτωχότερος εργαζόμενος στην ΕΕ: Μία ακόμα μεγάλη αποτυχία του Κ.Χατζηδάκη

Η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων είναι ανύπαρκτη
 
Η Ελλάδα είναι στη τελευταία θέση στην ΕΕ, πιο χαμηλά ακόμα και από την Βουλγαρία, σε ότι αφορά την αγοραστική των πολιτών της με βάση πρόσφατη ανάλυση του ΚΕΠΕ.
 
Αυτό βέβαια αποτελεί προσωπική αποτυχία του Κ.Χατζηδάκη και του επιτελείου του αφού αυτός είναι ο επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών.
 
Γιατί είναι διαφορετικό να αναφέρει κάποιος το μέσο ημερομίσθιο στην Ελλάδα ως έναν αριθμό και ο εντελώς διαφορετικό ο αριθμός αυτός να εκφράζεται σε μονάδες αγοραστικής δύναμης.
 

Politico: Ελλάδα, η χώρα που αφήνει ανθρώπους να γλιτώνουν από τη Δικαιοσύνη

Ανάλυση-μαχαιριά στην κυβέρνηση Μητσοτάκη με αιχμή στο έγκλημα των Τεμπών, το σκάνδαλο των υποκλοπών και το ναυάγιο της Πύλου.
 
«Συγκάλυψη, κακοστημένες έρευνες και ένα γενικότερο αίσθημα ατιμωρησίας βαράνε καμπανάκια». Με αυτόν τον τρόπο ξεκινά το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας Politico, στο οποίο καταγράφονται τα κακώς κείμενα της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε ζητήματα κράτους Δικαίου με τη διαπίστωση ότι «στη χώρα που είναι διάσημη πως εφηύρε τη Δημοκρατία υπάρχει μια αίσθηση φθοράς».
 

Κυριακή 25 Αυγούστου 2024

Φυγαδεύτηκε από την Γαλλία ο CEO του Rumple: «Δέχομαι απειλές από τις Αρχές – Θα αγωνιστούμε για την ελευθερία της έκφρασης»

Το «τερμάτισε» ο Μακρόν: Κυνηγά όλες τις ανεξάρτητες πλατφόρμες ενημέρωσης
 
Ένας ακόμη ιδιοκτήτης ανεξάρτητης πλατφόρμας ενημέρωσης, ο CEO του Rumble Κρις  Παβλόβσκι  ανακοίνωσε ότι διέφυγε από την Γαλλία, λίγες ώρες μετά τη σύλληψή του ιδιοκτήτη του Telegram Πάβελ Ντούροφ.
 
Όπως εξήγησε ο ίδιος η σύλληψή του Ντούροφ επειδή αρνήθηκε να λογοκρίνει τον ελεύθερο λόγο ήταν η «κόκκινη» γραμμή και για τον ίδιο και για αυτό το λόγο αποφάσισε να εγκαταλείψει τη χώρα καθώς δεχόταν απειλές από τις Αρχές του Μακρόν.
 

Συνελήφθη στη Γαλλία ο ιδρυτής του Telegram – Αντίδραση και από τον Έλον Μασκ: «FreePavel»

Δεν ήθελε να παρεμβαίνει στις αναρτήσεις των χρηστών
 
Ο Pavel Durov, ο γεννημένος στη Ρωσία ιδρυτής της δημοφιλούς εφαρμογής Telegram φέρεται να συνελήφθη σε Γαλλικό έδαφος, στο αεροδρόμιο Le Bourget κοντά στο Παρίσι, λόγω της άρνησής του να συνεργαστεί με τις γαλλικές αρχές, οι οποίες ισχυρίζονται ότι είναι συνένοχος σε διακίνηση ναρκωτικών και άλλα σοβαρά εγκλήματα και αντιμετωπίζει 20ετή φυλάκιση.
 

Η Ελλάδα δεν ανήκει στους Έλληνες πλέον

Σε έκρηξη κοινωνικών ανισοτήτων οδηγεί τα επόμενα χρόνια η εκτίναξη των αξιών ακινήτων και η αγορά τους για ένα κομμάτι ψωμί από ξένα κεφάλαια
 
Η πρώτη φάση του αφελληνισμού εξελίχθηκε επί των ημερών της τρόικας: τα αεροδρόμια εκχωρήθηκαν σε Γερμανούς, τα λιμάνια, πλην του Πειραιώς, σε συμμάχους Αμερικανούς, τα τρένα στους Ιταλούς, η ενέργεια σε Αυστραλούς, οι οπτικές ίνες του ίντερνετ σε Βρετανούς, το νερό στους Γάλλους. Το τελευταίο αποσοβήθηκε ευτυχώς λόγω απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας. Μέχρι νεωτέρας.
 

Σάββατο 24 Αυγούστου 2024

Να γιατί κάποιοι θέλουν παγκόσμιο πόλεμο-Το αμερικανικό χρέος από 35 τρις δολάρια οδεύει σε 54 τρις προκαλώντας ντόμινο εξελίξεων

Kiyosaki: Τσουνάμι χρέους και παγκόσμια κατάρρευση στον ορίζοντα - Θα σωθούν όσοι έχουν χρυσό, ασήμι και bitcoin

Συνέκρινε ένα τρισ. δολάρια με 31.688 χρόνια σε δευτερόλεπτα, απεικονίζοντας την κλίμακα του προβλήματος 
 
Για ένα τσουνάμι χρέους που θα καταπνίξει την παγκόσμια οικονομία προειδοποιεί ο συγγραφέας του βιβλίου «Rich Dad Poor Dad», Robert Kiyosaki, επικαλούμενος τα πρωτοφανή επίπεδα δημοσίου χρέους της μεγαλύτερης οικονομία του κόσμου, των ΗΠΑ.
 
Όπως αναφέρει μέσω του «Χ» (Twitter), το δημόσιο χρέος των ΗΠΑ αυξάνεται κατά 1 τρισ. δολάρια ανά 100 ημέρες με τους Joe Biden και Kamala Harris στην προεδρία των ΗΠΑ, με το συνολικό ποσό πλέον να ξεπερνά τα 35 τρισ. δολάρια!
Συνέκρινε δε ένα τρισ. δολάρια με 31.688 χρόνια σε δευτερόλεπτα, απεικονίζοντας την κλίμακα του προβλήματος. Η ταχεία αύξηση του χρέους εγείρει ανησυχίες για τη μελλοντική πορεία της αμερικανικής οικονομίας.
 

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024

Ανατροπή στην επιδημία της «ευλογιάς των πιθήκων»: «Είναι παρενέργεια των εμβολίων COVID-19» λένε ιολόγοι

Τι αναφέρουν για την ασθένεια που έχει ανησυχήσει τον ΠΟΥ
 
Ανατροπή στην προέλευση και τις αιτίες της επιδημίας της «ευλογιάς των πιθήκων» δεν είναι τίποτα άλλο από ένα αυτονάνοσο που προκαλείται από τα εμβόλια mRNA για τον COVID-19.
 
Κορυφαίοι γιατροί σε όλο τον κόσμο προχωρούν για να εκθέσουν τον φόβο της ευλογιάς των πιθήκων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ως κάλυψη για γνωστές παρενέργειες που συνδέονται με τα εμβόλια mRNA για τον COVID.
 

Τραγική η εικόνα της Κυβέρνησης – Eγκληματικά λάθη εντός και εκτός Ελλάδος, η ΝΔ με αρνητικά κεφάλαια 482 εκατ χρεοκόπησε

Είναι εντυπωσιακό… μια κυβέρνηση που δεν έχει πολιτικό αντίπαλο, δεν υπάρχει ουσιώδης αντιπολίτευση και παρ΄ όλα αυτά σέρνεται στον βούρκο της ανυποληψίας και ανικανότητας
 
Η εικόνα της ελληνικής κυβέρνησης σε πολλούς ποιοτικούς δημοσκοπικούς δείκτες είναι συνεχώς επιδεινούμενη.
 
Είναι εντυπωσιακό… μια κυβέρνηση που δεν έχει πολιτικό αντίπαλο, δεν υπάρχει ουσιώδης αντιπολίτευση και παρ΄ όλα αυτά σέρνεται στον βούρκο της ανυποληψίας και ανικανότητας.

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024

Ο Μητσοτάκης διέλυσε την οικονομία και την κοινωνία – Είμαστε πλέον στον πάτο της Ευρώπης

Το «success story» της Κυβέρνησης των «αρίστων»: Οι μισθοί στην Ελλάδα έπεσαν κάτω από τους μισθούς της Βουλγαρίας!
 
Έρευνα του ΚΕΠΕ ήρθε να προσθέσει μια ακόμη αρνητική πρωτιά της χώρας μας υπό την «άριστη» διακυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη: Με… κάθε επισημότητα οι μισθοί στην Ελλάδα έπεσαν κάτω από τους μισθούς της Βουλγαρίας!
 
Η Ελλάδα σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι πλέον ουραγός, φτωχοποιημένη και προσεχώς εξαθλιωμένη
 

«Τα όσα γίνονται στην Κάσο είναι χειρότερα από τα Ίμια και δεν ξεπλένονται με τίποτα»! Μανώλης Κοττάκης

Του ΜΑΝΩΛΗ ΚΟΤΤΑΚΗ
από την ΕΣΤΙΑ
 
ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ τῆς κρίσεως στήν Κάσο, ἡ ὁποία ὁδήγησε στήν ἐσπευσμένη ἀναχώρηση τοῦ ἰταλικοῦ ἐρευνητικοῦ ἀπό τήν ὁριοθετημένη, μέ βάση τήν ἑλληνοαιγυπτιακή συμφωνία, Ἀποκλειστική Οἰκονομική Ζώνη, συνομίλησα μέ κρατικό ἀξιωματοῦχο, μετά ἀπό πρωτοβουλία του.
 
Προσπάθησε νά μέ πείσει ὅτι τό ἰταλικό «ὁλοκλήρωσε» καί μέ τό παραπάνω τόν ἀπαιτούμενο χρόνο παραμονῆς του ἐντός τῆς ΑΟΖ, ἐκτός τῶν ἑλληνικῶν χωρικῶν ὑδάτων, καί ὅτι ὅλα ὅσα διαδίδονται εἶναι προπαγάνδα. Ἀκόμα δέν εἶχαν γίνει οἱ ἀποκαλύψεις Ροζάκη, ὅτι τό ἰταλικό πού ἐπιχειροῦσε γιά λογαριασμό τῆς Ἑλληνικῆς Δημοκρατίας ἔφυγε μετά ἀπό μυστική συμφωνία τῶν ὑπουργῶν Ἐξωτερικῶν Ἑλλάδος καί Τουρκίας. Οὔτε ἔχει γίνει ἀκόμα γνωστό ὅτι διετάχθη τό Πολεμικό Ναυτικό σέ ἀδράνεια καί σέ μή ἀπάντηση κατά τήν διάρκεια τῆς ΤΡΙΩΡΗΣ παραμονῆς τῶν τουρκικῶν φρεγατῶν μέσα στά ἑλληνικά χωρικά ὕδατα! Αὐτά τά μάθαμε ἀργότερα καί τά ἀποκαλύψαμε. Ἐκείνη τήν στιγμή ὅμως ἦταν μόλις οἱ πρῶτες ὧρες, καί ὑπῆρχε σχετική ὁμίχλη γιά τό τί ἀκριβῶς συνέβη στήν Κάσο.
 

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024

Μιντιακή αφωνία για τις παραβιάσεις στην Κάσο

Όταν θα έχουν σπάσει όλες οι κόκκινες γραμμές, θα είναι πολύ αργά…
 
Οι εξελίξεις που σημειώνονται στην περιοχή της Κάσου τα τελευταία εικοσιτετράωρα αναδεικνύουν τις τεράστιες ευθύνες που έχουν στην πλειονότητά τους και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ηλεκτρονικά και έντυπα, για την πορεία των εθνικών μας υποθέσεων.
  • «Η θέση μας», εφημερίδα «δημοκρατία»
Θα ήταν πολύ εύκολο και βολικό να αποδοθεί, για παράδειγμα, στη ραστώνη των ημερών η απόλυτη αδιαφορία που επιδεικνύεται για τις νέες προκλήσεις των Τούρκων, οι οποίες μάλιστα κάθε φορά γίνονται πιο ιταμές από τις προηγούμενες.
Προ μηνός, όταν έγινε η πρώτη «πολιορκία» του νησιού από τα πέντε τουρκικά πολεμικά σκάφη, η ελληνική πλευρά είχε τηρήσει τουλάχιστον τα προσχήματα και είχε ορίσει ως πεδίο ερευνών από το ιταλικό πλοίο την ΑΟΖ της χώρας μας.
 

«Κύμα» οι αποδοκιμασίες σε όλη τη χώρα κατά κυβερνητικών στελεχών: Σκληρό γιουχάισμα σε Γεωργιάδη

Όλα ανοιχτά για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες το ερχόμενο δεκάμηνο
 
Διαστάσεις παλιρροϊκού κύματος παίρνουν οι αποδοκιμασίες κατά των κυβερνητικών στελεχών σε όλη την Ελλάδα.
 
Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, έγινε δεκτός με γιουχαΐσματα σήμερα στη Λέρο και σίγουρα θα υπήρχαν χειρότερα αν δεν υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για να τον προστατεύσουν. 
 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη… σε κατολίσθηση – Οργισμένοι οι πολίτες στα καμένα – Οι δημοσκόποι προβλέπουν… τιμωρία

Οι πρόσφατες επισκέψεις Μητσοτάκη στα καμένα και οι μεγάλες αποδοκιμασίες – όχι κομματικών εγκάθετων – αλλά πολιτών που έχασαν τις περιουσίες τους δείχνει ότι… πλέον η κυβέρνηση Μητσοτάκη χάνει τα κοινωνικά της ερείσματα
 
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει χάσει πλήρως την ορμή της…
 
Ξεκίνησε ως μια μεταρρυθμιστική κυβέρνηση με θετικές περγαμηνές αλλά κατέληξε να καταστεί θιασώτης των ομοφυλόφιλων και να είναι η μόνη μεταρρύθμιση – απορρύθμιση της ελληνικής κοινωνίας.
 

Τρίτη 20 Αυγούστου 2024

Ο Μητσοτάκης και η παρέα του εκχωρούν εθνική κυριαρχία

Κάσος: H ενδοτική κυβέρνηση δεν τόλμησε να υπερασπιστεί την ελληνική ΑΟΖ στην καρδιά του Αιγαίου, νομιμοποιώντας το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο!
 
Με την «ουρά στα σκέλια» η Αθήνα ενεργεί πλέον σε απόλυτη ευθυγράμμιση με τις απαιτήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο, καθώς εφεξής δεν τολμά να κινηθεί εκτός των ορίων που της έθεσε η Άγκυρα.
 
  • Από τον Νίκο Σταυρουλάκι, εφημερίδα «δημοκρατία»
Σε συνέχεια της κρίσης την οποία προκάλεσε η Τουρκία στα τέλη Ιουλίου, νοτιοανατολικά της Κάσου, όταν διέκοψε διά της απειλής των όπλων τις έρευνες του ιταλικού σκάφους «Ievoli Relume» που διενεργούσε έρευνες με ελληνική εντολή για την πόντιση καλωδίου ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου, η Αθήνα κινείται πλέον σύμφωνα με τις τουρκικές προσταγές
 

Gold Switzerland: «Σας κυβερνούν πολιτικές μειοψηφίες και ετοιμάζονται να στείλουν τα παιδιά σας σε έναν πυρηνικό πόλεμο»

«Ο καπιταλισμός αντικαταστάθηκε από μια εκδοχή του νεοφεουδαρχισμού που μεταμφιέζεται ως πρόοδος για μια μειοψηφία 1-10% του πληθυσμού»
 
Στην τελευταία ανάλυσή της η Gold Switzerland, αναφέρεται στην παρακμή της ετοιμοθάνατης Δημοκρατίας των δυτικών κρατών όπου επί της ουσίας τα κυβερνούν πολιτικές μειοψηφίες ετοιμάζονται να στείλουν τα παιδιά όλων σε έναν παγκόσμιο πόλεμο.
 
Την ανάλυση αυτή την έκανε με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία και την μεγάλη πιθανότητα να μετατραπεί σε έναν παγκόσμιο πυρηνικό πόλεμο.
 

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024

FT: Τα «Bidenomics» είναι ένα όμορφο σύνθημα, αλλά κενά λόγια

Pic.: Americans for Prosperity
Freepen.gr -
Η έρευνα των FT δείχνει ότι οι πρωτοβουλίες ύψους 84 δισ. δολαρίων που ανακοινώθηκαν κατά το πρώτο έτος εφαρμογής του νόμου IRA and Chips Act παρουσίασαν επιβράδυνση, σημειώνουν οι «Financial Times».

Περίπου το 40% των μεγαλύτερων αμερικανικών μεταποιητικών επενδύσεων που ανακοινώθηκαν κατά το πρώτο έτος της εμβληματικής βιομηχανικής και κλιματικής πολιτικής του Τζο Μπάιντεν έχουν καθυστερήσει ή ανασταλεί, σύμφωνα με έρευνα των «Financial Times».

Τα δάνεια του Νεο Ελληνικού Κράτους Κ Γρίβας, Γ Αδαλής

Ο καθηγητής της Σχολής Ευελπίδων Κωνσταντίνος Γρίβας και ο οικονομέτρης Γιώργος_Αδαλής καλεσμένοι του Αντρέα Μαζαράκη στην εκπομπή "ο_εξαρχείων" της 09ης Δεκεμβρίου 2021 συζητούν για τα δάνεια του νεοελληνικού κράτους
 

14.000 Βρετανοί μήνυσαν την κυβέρνηση για μόνιμες βλάβες που προκλήθηκαν στην υγεία τους από τα εμβόλια κατά του Covid-19!

Στην Ελλάδα έγιναν περί τα 2 εκατ. δόσεις του εμβολίου της ΑstraZeneca με απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ
 
Χιλιάδες Βρετανοί έχουν υποβάλει αίτηση για πληρωμές και αποζημιώσεις από την κυβέρνηση για βλάβες και προβλήματα που τους προκάλεσαν τα εμβόλια εναντίον του Covid-19.
 
Τα νέα στοιχεία δείχνουν ότι έχουν ήδη καταβληθεί πληρωμές για παθήσεις όπως εγκεφαλικό επεισόδιο, καρδιακή προσβολή, επικίνδυνοι θρόμβοι αίματος, φλεγμονή του νωτιαίου μυελού, υπερβολικό οίδημα του εμβολιασμένου άκρου και παράλυση προσώπου.
 

Κυριακή 18 Αυγούστου 2024

Πέντε μοιραία λάθη με την φωτιά στην Αττική

Πώς κατέρρευσε το σχέδιο του Συντονιστικού Κέντρου και συνέβη το πρωτοφανές να καίγονται άνθρωπος, σπίτια και επιχειρήσεις
 
Η Πολιτική Προστασία διαβεβαίωνε ότι όλος ο μηχανισμός είναι πανέτοιμος. Από το περασμένο Σάββατο, μία μέρα προτού ξεσπάσει η μεγάλη πυρκαγιά στον Βαρνάβα, που θα κατέκαιγε 100.000 στρέμματα μέχρι το Χαλάνδρι και τα Βριλήσσια, η κυβέρνηση και οι επιτελάρχες της γνώριζαν και προειδοποιούσαν ότι την Κυριακή και τη Δευτέρα «θα επικρατήσουν εξαιρετικά υψηλές, επικίνδυνες και κρίσιμες καιρικές συνθήκες για την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών».
 

Διασυρμός για το επιτελικό κράτος του Μητσοτάκη!

Κυνισμός, αδιαφορία, ανικανότητα: τρεις λέξεις που χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση μετά και την τελευταία παταγώδη αποτυχία του επιτελικού κράτους να διαχειριστεί την πυρκαγιά που κατέκαψε την Αττική, από τον Βαρνάβα μέχρι το Χαλάνδρι. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το υπουργικό του συμβούλιο μοιάζει να έχουν χάσει όποια ικανότητα είχαν, μετά τις ευρωεκλογές και το 28%. Σε όλα τα πεδία καταγράφουν αποτυχίες που κοστίζουν σε ανθρώπινες ζωές, από τις φωτιές μέχρι την Υγεία και την ασφάλεια των πολιτών, από την οικονομία μέχρι το κράτος δικαίου.
 
Εν αναμονή των δημοσκοπήσεων του Σεπτεμβρίου, όπου θα αποτυπωθούν όλες οι αστοχίες του «επιτελικού κράτους», σε συνάρτηση με το γεγονός ότι οι διακοπές φέτος αποτέλεσαν όνειρο απατηλό για πολλούς Ελληνες, το κυβερνητικό επιτελείο έχει επιδοθεί στη γνωστή προσπάθεια μετάλλαξης της πραγματικότητας μέσω των ΜΜΕ που χειραγωγούν την τελευταία πενταετία την κοινή γνώμη. Σε οποιοδήποτε άλλο κράτος, ευνομούμενο ή μη, αν ο πρωθυπουργός την επομένη της πυρκαγιάς που έκαψε 100.000 στρέμματα περιαστικού δάσους στην πρωτεύουσα και άφησε μια γυναίκα νεκρή έκανε τις δηλώσεις που εκστόμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν θα μπορούσε να σταθεί η κυβέρνησή του:
 

Σάββατο 17 Αυγούστου 2024

Λεφτά για τα ΜΜΕ υπάρχουν! Μοιράζουν εκατομμύρια για την προβολή της ανακύκλωσης

Με διαδικασία εξπρές την ώρα που καιγόταν η Εύβοια
 
Την ώρα που οι Έλληνες πολίτες κάνουν staycation μέσα στο διαμέρισμά τους γιατί ο μισθός τους φτάνει οριακά για ενοίκιο και σούπερ μάρκετ, την ώρα που καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για τη δημόσια υγεία και βλέπουν τα δάση και τις περιουσίες τους να καίγονται εξαιτίας της έλλειψης πυροσβεστικών μέσων, η κυβέρνηση Μητσοτάκη μοιράζει εκατομμύρια ευρώ στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης!
 

Το σαμποτάζ στους NordStream, η αποκάλυψη της WSJ και η χαμένη τιμή των Δυτικών ΜΜΕ

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Wall Street Journal ήλθε να αποκαλύψει δύο χρόνια σχεδόν μετά τους δράστες του σαμποτάζ που στις 26 Σεπτεμβρίου 2022 κατέστρεψε τους υποθαλάσσιους αγωγούς NordStream 1 και 2 που έστελναν φυσικό αέριο από τη Ρωσία κατ’ ευθείαν στη Γερμανία. Οι ισχυρές υποθαλάσσιες εκρήξεις εκείνη τη νύχτα προκάλεσαν σοβαρές βλάβες και στους δύο αγωγούς, καθιστώντας αδύνατη την επαναλειτουργία τους, χωρίς τουλάχιστον εκτεταμένες επισκευές, οι οποίες λόγω των κυρώσεων, βεβαίως, δεν έγιναν.
 
Ενδεικτικό του πολεμικού κλίματος είναι το γεγονός ότι σχεδόν όλα τα συστημικά Δυτικά ΜΜΕ είχαν σπεύσει να δείξουν –με κατηγορηματικότητα που εκπλήσσει– σαν αναμφισβήτητο δράστη τη Ρωσία, χωρίς να είχε υπάρξει το παραμικρό στοιχείο και χωρίς, βεβαίως, «να θέσουν στον εαυτό τους την πρώτη και βασική ερώτηση: ποιος ωφελείται και ποιος όχι από το σαμποτάζ», όπως έγραψα στο βιβλίο μου (το Β’ Μέρος γραμμένο από τον Σωτήρη Δημόπουλο) με τίτλο “Γιατί ο πόλεμος στην Ουκρανία αλλάζει τον κόσμο” (εκδόσεις Πατάκη, Δεκέμβριος 2022).
 

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024

Ο ΟΟΣΑ εγκαλεί την Ελλάδα για τις πυρκαγιές: Υποτιμάται η πρόληψη – Δεν απορροφώνται τα κονδύλια της ΕΕ

Δριμεία κριτική στην χώρα μας για την υποβάθμιση των δασικών υπηρεσιών
 
Άλλη μια… επιτυχία από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ασφάλειας κατηγορεί την Ελλάδα ότι υπολείπεται στην πρόληψη των πυρκαγιών και την υποτιμά ενώ δεν απορροφά σχετικά κονδύλια της ΕΕ για την κλιματική κρίση και την προστασία του περιβάλλοντος.
 
Έκθεση του ΟΟΣΑ ασκεί δριμεία κριτική στην χώρα μας για την υποβάθμιση των δασικών υπηρεσιών και τις καθυστερήσεις στα έργα δασοπροστασίας.
 

Ευλογιά των πιθήκων: Άνοιξαν πέντε κέντρα εμβολιασμού για μία επιδημία που δεν υπάρχει

Ούτε καν προληπτικά δικαιολογείται τέτοια «πρεμούρα»
 
Δεν έχασαν λεπτό οι τρομολάγνοι του γνώριμου σύμπλοκου φαρμακευτικών και δυτικών κυβερνήσεων, για να εκμεταλλευτούν τα αυξανόμενα κρούσματα της «ευλογιάς των πιθήκων» (ή αλλιώς MPOX) και να την παρουσιάσουν ως μία νέα επιδημία. 
 
Τι θα πρέπει να αναμένει η παγκόσμια κοινότητα αν το αφήγημα της «επιδημίας» προχωρήσει σε πολιτικές αποφάσεις;
 

Στο Μαξίμου στερεύουν και από επικοινωνιακά τρικ

Το «γινόμαστε καλύτεροι σε δυσκολότερες συνθήκες» που ψιθυρίζει ο κ. Μητσοτάκης δεν «πουλάει» καθόλου
 
Στη διάρκεια των πέντε και πλέον ετών που βρίσκεται στην εξουσία η Ν.Δ. και στην πρωθυπουργία ο Κ. Μητσοτάκης το κεντρικό προπαγανδιστικό αφήγημα του Μεγάρου Μαξίμου έχει περάσει από διάφορα στάδια.
 
Εκ του (εκλογικού) αποτελέσματος, τα περισσότερα ήταν επιτυχή. Τώρα όμως, μετά την καταστροφική πυρκαγιά που λίγο ακόμη και θα έφτανε στην Ομόνοια, ήρθε η ώρα της μεγάλης δοκιμασίας
 

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2024

Ιστορική εξέλιξη – Οι ΗΠΑ «σπάνε» το παράνομο μονοπώλιο της Google, πως θα είναι η επόμενη ημέρα

Το DOJ και η Google έχουν προθεσμία έως τις 4 Σεπτεμβρίου για να προτείνουν αυτές ή άλλες αλλαγές
 
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης υποστήριξε με επιτυχία ότι η Google ενήργησε ως παράνομο μονοπώλιο. 
 
Τώρα όμως έρχεται το δύσκολο κομμάτι: Να αποφασίσει τι να κάνει για αυτό.
Οι δικηγόροι του DOJ εξετάζουν διάφορες επιλογές που θα μπορούσαν να προτείνουν στον δικαστή του Περιφερειακού Δικαστηρίου της Κολούμπια των ΗΠΑ Amit Mehta ήδη από τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με αναφορές του Bloomberg και των New York Times.
 

Ισλαμιστές μετανάστες ως ένοπλοι μισθοφόροι ενάντια στην κοινωνία! Τι δείχνουν τα γεγονότα στη Βρετανία

Τι αποκαλύπτουν τα πρόσφατα, φρικτά γεγονότα στη Βρετανία
 
Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ανάλυση μετά τα τρομερά γεγονότα στη Βρετανία και την ελεεινή στάση της νέας κυβέρνησης απέναντι στους νόμιμους κατοίκους. Από τον Αμερικανό αναλυτή Brandon Smith:
 
Γιατί οι δυτικοί αξιωματούχοι επιμένουν να εκπαιδεύουν το κοινό με ανοχή στις παράνομες διελεύσεις των συνόρων;
 

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024

Από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο στην ανακήρυξη του ψευδοκράτους

Τα γεγονότα: Τη νύχτα της 15ης προς 16η Αυγούστου 1960, στις 02 π.μ., στη Λευκωσία, ο Βρετανός κυβερνήτης της Κύπρου Χιού Φούτ, διάβασε στην αίθουσα του Μεταβατικού Υπουργικού Συμβουλίου (που αργότερα έγινε Μέγαρο της Βουλής των Αντιπροσώπων) την προκήρυξη της βασίλισσας Ελισάβετ, με την οποία ανακοίνωσε την εγκατάλειψη της αγγλικής κυριαρχίας στην Κύπρο, βάσει των Συμφωνιών Ζυρίχης-Λονδίνου (1959).
 
Στη συνέχεια οι γενικοί πρόξενοι της Ελλάδας και της Τουρκίας Γ. Χριστόπουλος και Β. Τουρέλ, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Μακάριος Γ΄ και ο αντιπρόεδρος Φαζίλ Κιουτσούκ, υπέγραψαν μαζί με τον τελευταίο Άγγλο κυβερνήτη τα κείμενα των συμφωνιών που καθόριζαν τα της ανεξαρτητοποίησης της Κύπρου. Λίγο πριν το μεσημέρι της 16ης Αυγούστου έγινε στο μέγαρο του Κυβερνείου η υποστολή της βρετανικής σημαίας και η έπαρση της κυπριακής. Πριν κλείσουν 24 ώρες από την ανακήρυξη, ο Φούτ είχε ήδη εγκαταλείψει την Κύπρο.