MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Gold Switzerland: «Έρχεται ντόμινο καταρρεύσεων παγκοσμίως στην πολιτική και στην οικονομία – Όλα θα διαλυθούν»

Νέες δυσοίωνες προβλέψεις από τον ελβετικό χρηματοπιστωτικό οργανισμό για πλήρη καταστροφή του σύγχρονου χρηματοπιστωτικού συστήματος
 
H ελβετική επενδυτική εταιρεία Gold Switzerland, «βλέπει» στο προσεχές διάστημα συνεχείς καταρρεύσεις που θα αφορούν την πολιτική, τη γεωπολιτική, τα νομίσματα, το χρέος και τα περιουσιακά στοιχεία και οι συνέπειες των οποίων θα είναι αδιανόητες:
Κοινωνικές αναταραχές, πόλεμος, υπερπληθωρισμός, αποπληθωριστική κατάρρευση περιουσιακών στοιχείων, αθέτηση χρεών και πολλά άλλα.
 
Αλλά, όταν τα πράγματα ρυθμιστούν, θα υπάρξουν αντισταθμιστικές δυνάμεις, όπως τα BRICS και ο χρυσός θα παίξει σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας.
 

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Εμμονή με την οδυνηρή Συμφωνία των Πρεσπών

Εξακολουθεί, αμετανόητος, να διαφημίζει ως επίτευγμά του κάτι για το οποίο ο κόσμος περιθωριοποίησε τόσο τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και τον ίδιο
 
Η υπομονή δεν είναι η κύρια αρετή που χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα. Ούτε έναν χρόνο μετά τις δύο πανωλεθρίες του στην κάλπη έχει βαλθεί να τρέχει προς την επιστροφή, χωρίς να τον κυνηγά κανένας. Με ακόμη νωπές τις μνήμες των ψηφοφόρων για τη διακυβέρνησή του, την αντιπολίτευσή του αλλά και την επιλογή Κασσελάκη, τον οποίο και φόρτωσε στην πολιτική σκηνή του τόπου, ο Τσίπρας δείχνει να βιάζεται.
  • Βασίλης Γαλούπης
Στα τέλη Μαρτίου, έναν μήνα μετά την αποτυχημένη του παρέμβαση στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, με σκοπό τούτη τη φορά να ρίξει τον Κασσελάκη, ένας αδιάκριτος επιβάτης «έπιασε» τον Τσίπρα στο αεροπλάνο να μελετά μια πρόταση για το rebranding του. Αυτή η πρόωρη απόπειρα να επαναλανσάρει τον εαυτό του τον οδηγεί σε πλήρη αποδιοργάνωση.
 

Τέμπη: Το κοινό μυστικό που δεν θέλει να ομολογήσει η κυβέρνηση

Στις 1/4/24 είχαν περάσει 13 μήνες μετά το δυστύχημα των Τεμπών και πολλά ερωτήματα σχετικά με την πυρκαγιά παρέμεναν αναπάντητα. Η κυβερνητική εκδοχή περί ελαίων σιλικόνης δεν είχε δεχθεί επαρκή κριτική από κάποιον με σαφή γνώση του αντικειμένου. Το ερώτημα “γιατί έγινε το ξεμπάζωμα-μπάζωμα του χώρου” παρέμενε αναπάντητο. Η κυβερνητική εκδοχή περί ευστάθειας των γερανών, ανέγερσης μνημείου, κλπ, μόνο υποψίες δημιουργούσαν.

Η επαγγελματική θητεία μου σε διυλιστήριο και η εμπλοκή μου σε Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Οδηγία Seveso) με χρήση μοντέλων διασποράς, με ώθησαν (πέρα από τη διάθεση έμπρακτης συμπαράστασης στους συγγενείς των θυμάτων) να εμπλακώ στη διερεύνηση.
 

Το ηχηρό χαστούκι των ευρωεκλογών- Νότης Μαριάς

Γράφει ο
Νότης Μαριάς
 
Καθηγητής Θεσμών της ΕΕ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης πρώην ευρωβουλευτής
 
Τεράστιους πολιτικούς τριγμούς σε Ελλάδα και ΕΕ προκάλεσαν τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών.
 
Στην Ελλάδα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν μπει σε φάση εσωστρέφειας μετά το «εκλογικό χαστούκι» που τους στοίχισε απώλεια εκατοντάδων χιλιάδων ψήφων.
 

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

Ο «σουλτάνος» έχει ρίξει άγκυρα στο Αιγαίο!

Τα τουρκικά UAVs «οργώνουν» το Αρχιπέλαγος και η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αντί να θεραπεύσει τις αμαρτίες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, σερβίρει στους Ελληνες το αφήγημα των ήρεμων νερών
 
Η Διακήρυξη των Αθηνών έχει επιφέρει ευγενή και ήρεμο θάνατο σε όλη την ελληνική κυριαρχία, στα κυριαρχικά δικαιώματα και στις διεθνείς αρμοδιότητες της Ελλάδας. Τα στοιχεία που θα κατατεθούν αποδεικνύουν ότι βρίσκονται σε αποσάθρωση η ελληνική κυριαρχία, τα 10 ν.μ. ΕΕΧ, τα σχέδια πτήσης, η περιοχή θαλάσσιας έρευνας και διάσωσης (SAR), το FIR Αθηνών, ο στρατιωτικός επιχειρησιακός και πολιτικός έλεγχος του εναέριου χώρου του Αιγαίου, ενώ ενισχύεται και παγιώνεται η τουρκολιβυκή ΑΟΖ, χωρίς ελληνικές αντιδράσεις.
 
  • Της Κύρας Αδάμ
     
Η Αγκυρα πράγματι αποφεύγει να εκτελεί καθημερινές παραβάσεις-παραβιάσεις με F-16, για να μη δημιουργήσει πρόβλημα στην προμήθεια και αναβάθμιση των F-16 από τις ΗΠΑ. Ωστόσο, είναι άγνωστο για την ώρα αν και πώς θα χρησιμοποιήσει η Αγκυρα τα F-16 στο Αιγαίο όταν τα αποκτήσει ή αν θα δεχθεί περιορισμούς χρήσης και κυρώσεις από τις ΗΠΑ, στην περίπτωση που τα χρησιμοποιήσει στο Αιγαίο.
 

Τεράστιο φιάσκο η σύνοδος στην Ελβετία για Ουκρανία – Σφαλιάρα σε ΗΠΑ, ΕΕ από BRICS που απέρριψαν το σχέδιο Zelensky

Παρωδία η σύνοδος της Ελβετίας για την Ουκρανία - Οι BRICS απέρριψαν το τελικό ανακοινωθέν, έφυγε πριν ολοκληρωθεί η διάσκεψη η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ 
 
 
Σε μεγαλοπρεπές φιάσκο κατέληξε η σύνοδος για την Ουκρανία, που διεξήχθη στο τουριστικό θέρετρο Burgenstock στη Λουκέρνη της Ελβετίας (15 -16/6/2024).
 
Μετά τις ηχηρές απουσίες υψηλών αντιπροσωπειών των χωρών των BRICS με προεξάρχουσα την Κίνα η συλλογική Δύση προσπάθησε ανεπιτυχώς να αποσπάσει τη συναίνεση κρατών του Παγκόσμιου Νότου σε ένα ανακοινωθέν, που θα καταλόγιζε ευθύνες στη Ρωσία για τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία.
 

Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

Το μεγάλο τσεκούρι στο επίδομα ανεργίας

Οι εκτός πραγματικότητας προκλητικές δηλώσεις του πρωθυπουργού για τον «εθισμό στα επιδόματα» προκαλούν σφοδρές αντιδράσεις
 
Αντιδράσεις προκαλεί το σχέδιο της κυβέρνησης για επώδυνες αλλαγές στη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας, κατ’ επιταγήν της Εκθεσης Πισσαρίδη. Ηδη το… μασάζ της κοινής γνώμης άρχισε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, που τόνισε την Τρίτη σε συνέντευξή του ότι «οι άνεργοι είναι εθισμένοι σε επιδόματα».
 
Αυτή η επαίσχυντη δήλωση, που θέλει να κινητοποιήσει ανακλαστικά κοινωνικού αυτοματισμού, είναι, συν τοις άλλοις, εκτός πραγματικότητας, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει την εντύπωση ότι είναι δυνατόν ένας πολίτης να μπορεί να ζήσει με τα 510 ευρώ που χορηγεί ο τέως ΟΑΕΔ στους ανέργους (και αυτό μόνο για έναν χρόνο)!
 

«Το ΝΑΤΟ καταργεί και τυπικά την ελληνική κυβέρνηση»! Δημ. Κωνσταντακόπουλος

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
 
Όλο και πιο εξωφρενικά μέτρα παίρνει ή ετοιμάζεται να πάρει το ΝΑΤΟ και ευρύτερα η Δύση, αδιαφορώντας παντελώς για το αν οι αποφάσεις της φέρνουν την ίδια τη Δύση σε καθεστώς ελάχιστα συγκαλυμμένης αμερικανικής δικτατορίας και την ανθρωπότητα κοντύτερα σε γενικό χάος και, εν τέλει, όλο και πιο κοντά στον τερματισμό της ανθρώπινης ζωής στον πλανήτη. Είναι τόσα πολλά που δεν προλαβαίνει κανείς να τα σχολιάσει, όσο για τα ελληνικά ΜΜΕ σπανίως τα αναφέρουν, καθώς η κύρια αποστολή τους μοιάζει να έχει πλέον γίνει η αποβλάκωση του ελληνικού πληθυσμού και η προπαγάνδα υπέρ του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε. και του Ισραήλ.
 

Ρ.Κιγιοσάκι: «Η οικογένεια Μπάιντεν είναι το μεγαλύτερο συνδικάτο του εγκλήματος»

«Θα είναι ο καρκίνος της Αμερικής και του κόσμου για τουλάχιστον εκατό χρόνια»!
 
Ο διάσημος οικονομολόγος Ρόμπερτ Κιγιοσάκι εξήγησε πως οι ΗΠΑ παράγουν συνεχώς χρήμα από τον απόλυτο αέρα και θεωρεί την οικογένεια Μπάιντεν το μεγαλύτερο συνδικάτο του εγκλήματος.
«Χρωστάω ένα δισεκατομμύριο δολάρια και δεν με ενδιαφέρει καθόλου, διότι είναι πρόβλημα της τράπεζας», ανέφερε σε πρόσφατο podcast του.
 
Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό συμβαίνει διότι η φύση του fiat χρήματος, δηλαδή των νομισμάτων που τυπώνουν οι κεντρικές τράπεζες είναι αυτό ακριβώς: Χρέη.
 

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Συγκλονιστικά στοιχεία για την δημογραφική κατάρρευση ανά νομό: Μείωση του πληθυσμού μέχρι και 16% μέσα σε μόλις 10 χρόνια!

Ο όλεθρος των Μνημονίων έφερε μείωση γεννήσεων και μαζική μετανάστευση
 
Η δημογραφική κατάρρευση και η σταδιακή εξαφάνιση της ελληνικής φυλής από τα ιστορικά γεωγραφικά όριά της, είναι πλέον γνωστή τοις πάσι και ακόμα και ο Έλον Μασκ έχει κάνει σχετικό σχόλιο πρόσφατα.
Το ότι ο ελληνικός πληθυσμός μέσα στα «πέτρινα χρόνια» των Μνημονίων που κατέστρεψαν την χώρα (ποτέ δεν πρέπει να ξεχαστούν ποιοι Έλληνες βουλευτές ψήφισαν τα Μνημόνια, αλλά να στιγματιστούν αιώνια) μειώθηκε δραματικά σε νομούς και περιφέρειες εθνικής σημασίας ακόμα και κατά 16%, καταδεικνύεται για πρώτη φορά.
 

Ο Ν.Δένδιας δήλωσε ότι η ελληνική κοινότητα στην Μαριούπολη δεν υφίσταται πλέον – Μ.Ζαχάροβα: «Υπάρχει και στέλνεις όπλα εναντίον της»!

«Έλα να επισκεφτείς την Μαριούπολη για να δεις το παράλογο των λόγων σου»!
 
Ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στον STATUS FM, δήλωσε ότι η ελληνική κοινότητα της Μαριούπολης δεν υφίσταται πλέον εξοργίζοντας την Μόσχα, η οποία του απάντησε διαμέσου της Μαρία Ζαχάροβα, πως όχι μόνο υπάρχει αλλά θα πρέπει να εξηγήσει η ελληνική κυβέρνηση γιατί στέλνει όπλα στους Ουκρανούς με τα οποία πλήττουν Έλληνες ομογενείς!
Συγκεκριμένα ο ΥΕΘΑ είπε:
 

Λεφτά για την Ουκρανία υπάρχουν! Δύο δισ. ευρώ από την Ελλάδα στον Ζελένσκι!

Ενώ για την μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα για την καταπολέμηση της ακρίβειας δεν υπάρχουν, επειδή είπε ο Πρωθυπουργός ότι «ξεράθηκαν τα λεφτόδεντρα» – Έως πότε θα πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος τον αδιέξοδο πόλεμο της Συμμαχίας;
 
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης –μετά την εντυπωσιακή αποδυνάμωσή του στο εσωτερικό– βρίσκεται ενώπιον και μιάς σημαντικής αποφάσεως για την διπλωματική και αμυντική θέση της χώρας στο εξωτερικό, η οποία θα έχει επιπτώσεις και στην εθνική οικονομία.
 
  • Tου Αλέξανδρου Τάρκα
Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει ως την σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον, στις 9 Ιουλίου, να έχει αποφασίσει αν συναινεί ή διαφωνεί με την, προ τριμήνου, πρόταση του γενικού γραμματέα Γ. Στόλτενμπεργκ για την ενίσχυση της Ουκρανίας με €100 δισ. την περίοδο 2025-2030.
 

Σαουδική Αραβία: Έληξε η συμφωνία για πώληση του πετρελαίου με δολάρια! – Για πρώτη φορά δεν έγινε ανανέωση

Ο διάδοχος του θρόνου «γύρισε την πλάτη» και στους G-7: Αρνήθηκε την πρόσκλησή τους
 
Ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, απέρριψε σήμερα επίσημα την πρόσκληση για τη σύνοδο των G-7, κρατώντας σταθερή την απόσταση που έχει αποκτήσει η χώρα του Κόλπου από την ηγεσία της Δύσης μετά από την ενίσχυση των δεσμών με τη Ρωσική Ομοσπονδία.
 
Η δικαιολόγησή του ήταν θρησκευτικοί λόγοι και ζητούσε να γίνει συνάντηση στις 14 Ιουνίου!
 
 

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Τα συντρίμμια της Μεταπολίτευσης! – Κραυγαλέο έλλειμμα ηγεσίας

Το σύστημα της Μεταπολίτευσης, επιτέλους, τελείωσε. Δεκαπέντε χρόνια μετά τη χρεοκοπία, έκλεισε και τον ιστορικό του κύκλο. Αυτά είναι τα καλά νέα. Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι το νέο δεν έχει ακόμα γεννηθεί. Οι 60 στους 100 πολίτες δεν ψήφισαν. Έκριναν ότι δεν είχαν τι να ψηφίσουν.


Μόνο οι 11 στους 100 υποστήριξαν το διακύβευμα της σταθερότητας που πρόταξε ο πρωθυπουργός. Οι επτά στους 100 έδειξαν την απόγνωσή τους, ψηφίζοντας τρία δεξιά κόμματα, μόνο έξι επέλεξαν ως εναλλακτική την αξιωματική αντιπολίτευση και μόνο πέντε εμπιστεύτηκαν το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα που σφράγισε τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης. Οι πολίτες δεν πιστεύουν πια ότι το παλιό πολιτικό σύστημα μπορεί να προσφέρει λύσεις.

Πόσο πιθανή είναι η «απόδραση» Μητσοτάκη στην ΕΕ; Ο Νότης Μαριάς απαντά

Υπήρξε από τους πιο δραστήριους και επιδραστικούς ευρωβουλευτές. Κι αυτό προκύπτει από μετρήσιμα στοιχεία, δεν είναι θεωρία ή εκτίμηση. Ο κ.Νότης Μαριάς καθηγητής στο Πανεπιστημίο Κρήτης και πρώην ευρωβουλευτής, γνωρίζει όσο λίγοι τα ευρωπαϊκά θέματα, την ευρωβουλή και το παρασκήνιο των Βρυξελλών και του Στρασβούργου.
 
Γι΄ αυτό και οι εκτιμήσεις που κάνει για το τι έρχεται είναι πολύ σημαντικές. Μεταξύ άλλων ο κ.Μαριάς μιλά για το ενδεχόμενο οι εξελίξεις στις Βρυξέλλες να επηρεάσουν άμεσα και σαρωτικά τις ελληνικές πολιτικές εξελίξεις. Πόσο πιθανή είναι η «μετακόμιση» Μητσοτάκη σε κάποια ευρωπαϊκή θέση; Ο κ. Μαριάς απαντά στο ερώτημα ,επισημαίνοντας ότι η καθυστέρηση του ανασχηματισμού ίσως να έχει σχέση και με όσα θα «τρέξουν» μέχρι τα τέλη του Ιουνίου στην Ευρώπη.
 

«Η απαξίωση του πολιτικού συστήματος της χώρας»-Νικήτας Χιωτίνης

Γράφει ο
Νικήτας Χιωτίνης
 
Στις πρόσφατες εκλογές,  6 πολίτες στους 10 δεν θέλησαν να ψηφίσουν. Αλλά και αυτοί που ψήφισαν, δεν ψήφισαν, τουλάχιστον στην πλειονότητά τους, με  πολιτικά κριτήρια και στο ύψος των πολιτικών διακυβεύσεων των ευρω-εκλογών. Άλλος ψήφισε για    «διαμαρτυρία» προς στο πλειοψηφούν κόμμα, άλλος για το «life style» των υποψηφίων, άλλοι από συμπάθεια προς αυτούς που παίζουν καλό ποδόσφαιρο ή κουτσομπολεύουν δημοσίως από τηλεοράσεως, άλλοι γιατί «αυτόν ξέρουμε», χωρίς όμως να ξέρουμε και τι κάνει.  Ίσως  πράγματι κάποιοι να ψήφισαν από πολιτική ιδεολογία, προφανώς όμως μη έχοντας συνειδητοποιήσει  πως αυτή τους η αφοσίωση χρησιμοποιείται προς εξαπάτησή τους. Είναι προφανές όμως,  πως η  κύρια αιτία είναι η απαξίωση του πολιτικού συστήματος της χώρας, εν τω συνόλω του.
 

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

Ρωσία: Το χρηματιστήριο της Μόσχας σταματά τις συναλλαγές σε δολάρια και ευρώ

Η ανακοίνωση ήρθε λίγο μετά τις νέες αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας
 
Το χρηματιστήριο της Μόσχας ανακοίνωσε σταματά τις συναλλαγές σε δολάρια και ευρώ, την ίδια ημέρα που οι Ηνωμένες Πολιτείες εισήγαγαν μια νέα δέσμη κυρώσεων κατά της Ρωσίας.
 
Το πακέτο κυρώσεων της Τετάρτης στόχευε τις χρηματοπιστωτικές υποδομές της Ρωσίας σε μια προσπάθεια να περιοριστεί το ποσό των χρημάτων που εισρέουν και εξέρχονται από τη Ρωσία.
 
Το Χρηματιστήριο της Μόσχας, το Εθνικό Κέντρο Εκκαθάρισης και το Εθνικό Αποθετήριο Διακανονισμού, τα οποία λειτουργούν ως μεσάζοντες στις συναλλαγές σε δολάρια στη ρωσική αγορά συναλλάγματος, συμπεριλήφθηκαν στον νέο κατάλογο κυρώσεων.
 

Θα δίνουμε πάνω από 200.000.000 ετησίως στην Ουκρανία; – Στην πρέσα ο Κυριάκος

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης – μετά την εντυπωσιακή αποδυνάμωσή του στο εσωτερικό – βρίσκεται ενώπιον και μιας σημαντικής απόφασης για τη διπλωματική και αμυντική θέση της χώρας στο εξωτερικό, η οποία θα έχει επιπτώσεις και στην εθνική οικονομία.
 
Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει ως τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον, στις 9 Ιουλίου, να έχει αποφασίσει αν συναινεί ή διαφωνεί με την, προ τριμήνου, πρόταση του Γενικού Γραμματέα Γενς Στόλτενμπεργκ για να ενισχυθεί η Ουκρανία με € 100 δισ. την περίοδο 2025-2030. Αν η πρωτοβουλία Στόλτενμπεργκ εγκριθεί, οι ελληνικές καταβολές, μέσω του κοινού προϋπολογισμού της Συμμαχίας, θα είναι πάνω από € 200.000.000 ετησίως ή – συνολικά – € 1 δις την πενταετία.
 

Ποιο Κράτος Δικαίου;

Γράφει ο
Γιώργος Κουβελάκης

Σύμβουλος της Επικρατείας ε.τ., πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης
από το constitutionalism.gr
 
Είναι περίεργη η εποχή που ζούμε. Σε αυτή διεκδικούνται και αναγνωρίζονται «νέα» δικαιώματα, αλλά το δικαίωμα που εξασφαλίζει να έχεις δικαιώματα, το Κράτος Δικαίου, δεν μας απασχολεί ιδιαίτερα.
 
Άλλα προβλήματα πιέζουν περισσότερο: η ακρίβεια, η κλιματική αλλαγή, τα σχολεία των παιδιών, τα ίδια τα παιδιά, οι πόλεμοι. Η τήρηση του Συντάγματος, ο σεβασμός του κράτους Δικαίου θεωρούνται πια δεδομένα και αυτονόητα. Και πολυτέλεια ολίγων η γκρίνια χωρίς πολλή αιτία.
 

Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Ακούστηκαν… «τέρατα» στη δίκη Hunter Biden – Είχε δεσμό με τη χήρα του αδερφού του, είναι ναρκομανής και οικονομικά έκνομος

Ο Biden έχει πάρει το ρόλο του χαροκαμένου πατέρα για να γυρίσει υπέρ του το δημόσιο αίσθημα
 
Σοκ προκάλεσε η αναπαραγωγή πλάνων ενός περιστατικού στο δικαστήριο όπου δικάζεται ο γιος του υποψηφίου Δημοκρατικού για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.
 
Τα πλάνα παρακολούθησης δείχνουν μια ασυνήθιστη σκηνή του προαστιακού: ένα σκούρο SUV μπαίνει στο πάρκινγκ ενός πολυτελούς παντοπωλείου.
 
Μια γυναίκα που φοράει γυαλιά ηλίου βγαίνει έξω. 

Βγάζει μια μωβ τσάντα από το πίσω κάθισμα, ρίχνει μια ματιά πίσω της και στη συνέχεια την ρίχνει σε έναν κάδο σκουπιδιών πηγαίνοντας στο κατάστημα.

Ψήφισαν και τα… δέντρα με την επιστολική ψήφο; «Βγάζουν μάτια» περίεργες Υπεύθυνες Δηλώσεις που υπέβαλαν ηλικιωμένοι

Περίεργες μεθοδεύσεις
διαπίστωσαν δικαστικοί αντιπρόσωποι που συμμετείχαν στη διαδικασία καταμέτρησης των επιστολικών ψήφων στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.

Δεν είναι διόλου τυχαίο πως μέχρι τις 11 χθες το βράδυ δεν είχε βγει κανένα αποτέλεσμα, καθώς ήταν ιδιαίτερα δύσκολη η ταυτοποίηση των ψηφοφόρων.
 
Το πρόβλημα ήταν πολύ αισθητό σε ηλικιωμένους γεννημένους από το 1932 μέχρι το 1940. Σε ορισμένες περιπτώσεις οι Υπεύθυνες Δηλώσεις που υπέγραφαν, “έβγαζαν μάτια”. Ήταν άψογες, γεγονός που δημιουργεί ποικίλα ερωτήματα ως προς το πως καταρτίστηκαν με βάση την ηλικία τους. Εκτός και αν ψήφισαν και τα… δέντρα, όπως στη δεκαετία του ‘60…Οι απορίες είναι εύλογες, καθώς τα αποτελέσματα της επιστολικής ψήφου δεν είναι ανάλογα με αυτά όσων ψήφισαν αυτοπροσώπως στις κάλπες.
 

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

Πρόωρες εκλογές μετά τον θρίαμβο Λε Πεν – Πρωτιά Μελόνι – Παραίτηση του Βέλγου πρωθυπουργού

Την προκήρυξη πρόωρων εκλογών στη Γαλλία ανακοίνωσε με διάγγελμα του ο Εμμάνουελ Μακρόν, μετά το θρίαμβο του κόμματος της Μαρίν Λε Πεν στις ευρωεκλογές.
 
Οι εκλογές επρόκειτο να πραγματοποιηθούν στις 30 Ιουνίου (ο πρώτος γύρος) και 7 Ιουλίου (ο δεύτερος).
 
«Αποφάσισα να σας δώσω ξανά την επιλογή του κοινοβουλευτικού μας μέλλοντος ψηφίζοντας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γάλλος πρόεδρος στο διάγγελμα του, ο οποίος σημείωσε πως «δε θα μπορούσα στο τέλος αυτής της ημέρας να ενεργήσω σαν να μην έχει συμβεί τίποτα».
 

Κυριακή 9 Ιουνίου 2024

Ευρωεκλογές:Το φιλο-τουρκικό κόμμα «σαρώνει» σε Ροδόπη και Ξάνθη

Στιγμιότυπο από την εκλογική διαδικασία για τις ευρωεκλογές σε εκλογικό τμήμα στην πόλη της Λάρισας, Κυριακή 9 Ιουνίου 2024. (EUROKINISSI) 
 
Την ίδια ώρα που τα «μεγάλα» κόμματα προσπαθούν να «στρογγυλέψουν» τα ποσοστά των ευρωεκλογών και να εμφανιστούν «νικητές», σε Ροδόπη και Ξάνθη, το Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας που υποστηρίζει ότι η μειονότητα στην Θράκη είναι τουρκική, σαρώνει. Ελπίζουμε ότι το κομματικό σύστημα των Αθηνών θα βρει χρόνο να ασχοληθεί κάποια στιγμή με αυτό το ζήτημα…
 

Ευρωεκλογές 2024: Πως ο κ.Μητσοτάκης καταποντίστηκε σε 1 χρόνο χωρίς να έχει ουσιαστικά αντίπαλο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσπάθησε να πείσει ότι ακόμη και η βαρύτατη ήττα που υπέστη στις ευρωεκλογές…είναι εισαγόμενη!!! Όπως η ακρίβεια που μας λέει μήνες τώρα. Είπε στη δήλωση του ότι κι άλλοι …συνοδοιπόροι του στην Ευρώπη υπέστησαν ήττες, απόψε. Ο Μακρόν για παράδειγμα σύρετα σε πρόωρες εκλογές…
 
Ο κ.Μητσοτάκης ισχυρίστηκε ότι έλαβε το μήνυμα και η ανάγνωση που έκανε είναι ότι ο κόσμος του ζητά …περισσότερες μεταρρυθμίσεις!!!
 

Αμείλικτα ερωτήματα για τα «πόθεν έσχες» Κυριάκου, Στέφανου

Ο ελληνικός λαός μόνο συμπεράσματα δεν μπορεί να βγάλει για την τεράστια περιουσιακή κατάσταση του Μητσοτάκη και του Κασσελάκη
 
Οι τίτλοι τέλους στην κρητική βεντέτα μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Στέφανου Κασσελάκη για τα «πόθεν έσχες» έπεσαν και σε λίγες ώρες θα φανεί ποιος κέρδισε και ποιος έχασε τις εντυπώσεις. Οι κάλπες θα ανοίξουν και τα δύο επιτελεία γύρω στις 9 το βράδυ θα δουν στην πράξη αν η στρατηγική τους την τελευταία εβδομάδα πριν από τις κάλπες απέδωσε καρπούς ή απέφερε προβλήματα. Πέραν όμως των εντυπώσεων, υπάρχει και η ουσία και η πραγματικότητα είναι πως σε αυτή τη μάχη κορυφής των «πόθεν έσχες» και της αριστείας ο ελληνικός λαός μόνο συμπεράσματα δεν έβγαλε για το «πόθεν έσχες» των δύο αρχηγών.
 

Πόσο αντιπροσωπευτική είναι η Δημοκρατία μας, αποχή και το αδιάβλητο των εκλογών – Γ.Ρωμανός

Ημέρα εκλογών -ευρωεκλογών για την ακρίβεια- και στο στούντιο του militaire channel ένας άνθρωπος που έχει το θάρρος της γνώμης του , την οποία καταθέτει πάντα με την υπογραφή του: Γιώργος Ρωμανός Συγγραφέας, Αναλυτής και Ιστορικός Ερευνητής απαντά σε μία σειρά ερωτημάτων τα οποία όλοι τα συζητούν αλλά όσοι τα απαντούν το κάνουν ψιθυριστά: Πόσο «αντιπροσωπευτική» είναι η Γ΄ Ελληνική Δημοκρατία; Πόσοι είναι οι Έλληνες στην Ελλάδα, βάσει της τελευταίας Απογραφής του 2022 και πόσοι οι Εγγεγραμμένοι, οι έχοντες δικαίωμα ψήφου; Πόσοι από τους Εγγεγραμμένους τελικά ψηφίζουν; Υπάρχει «κόμμα Αποχής»; Ποιο είναι το ιστορικό της Αποχής στις τελευταίες δεκαετίες, πότε ξεκινά η άνοδός της και πότε κορυφώνεται; Ποιο εν δυνάμει κόμμα, τελικά, πλειοψηφεί σταθερά την τελευταία δεκαετία στις ελληνικές εκλογές; Τι προβλέπει το Σύνταγμα, άρθρο 51 παρ. 5, για την «άσκηση του εκλογικού δικαιώματος»;

Σάββατο 8 Ιουνίου 2024

Τέμπη. Νέα δημοσιεύματα και στοιχεία αναφέρουν ότι ο αριθμός των θυμάτων είναι μεγαλύτερος. Τι ισχύει;

Τέμπη. Νέα δημοσιεύματα και στοιχεία αναφέρουν ότι ο αριθμός των θυμάτων είναι μεγαλύτερος.Tι ισχύει; Εξ αρχής υπήρχαν υπόνοιες ότι ο αριθμός των θυμάτων ήταν μεγαλύτερος. Μετά καταλάγιασε αυτός ο θόρυβος η έρευνα στράφηκε περισσότερο στα αίτια και στην απόδοση ευθυνών και τώρα επανέρχεται η ίδια αγωνία με στοιβάδα δημοσιευμάτων..
 
”Βόμβα μεγατόνων:ΕΓΓΡΑΦΑ ΦΩΤΙΑ που εμφανίστηκαν στη δημοσιότητα, δείχνουν να καταγράφονται συνολικά 109 σοροί απο το έγκλημα στα Τέμπη!”
 

Β.Πούτιν στο οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης: «Οι ΗΠΑ χρωστούν στην παγκόσμια οικονομία 54,3 τρισ. δολάρια»

«Ξοδεύουν 1 τρισ.$ το χρόνο παραπάνω από αυτά που μπορούν να παράγουν»
 
«Οι ΗΠΑ χρωστούν στην παγκόσμια οικονομία  54,3 τρισ.$», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος από το οικονομικό φόρουμ  που πραγματοποιείται στην Αγία Πετρούπολη.
Ο Ρώσος πρόεδρος επέστησε την προσοχή στο ότι η αμερικανική οικονομία καίτοι  βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση δεν υπάρχει άλλη εγγύηση παρά μόνο η εμπιστοσύνη στην αμερικανική οικονομία.
 
Οι ΗΠΑ όμως εκμεταλλεύονται  το μονοπώλιο του δολαρίου που απολαμβάνουν   στις παγκόσμιες αγορές και κάνοντας αυτό κερδίζουν  αλλά το χρέος τους  ανέρχεται πλέον σε 54,3 τρισ.$,
 

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

Διοικητικά πρόστιμα: “Μπαμ ηκούσθη στον αέρα, πλην τα βόλια πήγαν πέρα”

Η Απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) να επιβάλλει διοικητικό πρόστιμο 40.000 ευρώ στην ευρωβουλευτή Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και στο Υπουργείο Εσωτερικών πρόστιμο 400.000 ευρώ για τη μη θεσμικά προβλεπόμενη διακίνηση των e-mails αποδήμων εκλογέων από τους εκλογικούς καταλόγους αποδήμων, που τηρούνται στο Υπουργείο Εσωτερικών, επειδή αποτελεί παράβαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και τιμωρείται σύμφωνα με τα άρθρα 5 παρ.1,πα 11 και 14 του ΓΚΠΔ, έφερε στο προσκήνιο της δημοσιότητας την έννοια και την αποτελεσματικότητα των χρηματικών προστίμων, που επιβάλλει μια Διοικητική Αρχή.
 

Νέος παγκόσμιος διασυρμός για την Ελλάδα του Μητσοτάκη

Η πιο προβληματική χώρα για επιχειρηματική δραστηριότητα το 2024 ήταν η Ελλάδα
, η Γαλλία ήταν στη δεύτερη θέση και η Κολομβία στην τρίτη θέση. Από μετασοβιετικές χώρες στην παγκόσμια αντι-αξιολόγηση για την πολυπλοκότητα της επιχειρηματικής δραστηριότητας.
 
Στον τελευταίο Παγκόσμιο Δείκτη Επιχειρηματικής Πολυπλοκότητας 2024 (GBCI 2024), το Καζακστάν ξεχωρίζει, ανεβαίνοντας από την 23η στη 10η θέση. Όπως σημειώνουν οι συντάκτες της αξιολόγησης, βασίζεται σε 292 δείκτες που σχετίζονται με την πολυπλοκότητα των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και αντιπροσωπεύει τα αποτελέσματα μιας εις βάθος ανάλυσης παγκόσμιων και τοπικών θεμάτων που επηρεάζουν την ευκολία της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε όλο τον κόσμο. Συνολικά, υπάρχουν 79 δικαιοδοσίες στην κατάταξη.
 

Ρόμπερτ Κιγιοσάκι: «Έρχεται κραχ χειρότερο από το 2008 – Επίτηδες αυξάνουν τον πληθωρισμό για να εισπράττουν φόρους χωρίς κόστος»

Ακριβώς αυτό που κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη για να παρουσιάζει πρωτογενή πλεονάσματα και αυξημένα κρατικά έσοδα
 
«Κραχ» χειρότερο από αυτό του 2008 βλέπει να έρχεται ο διάσημος οικονομολόγος και επενδυτής Ρόμπερτ Κιγιοσάκι.
 

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

«Με τον κατευνασμό το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να τουρκέψουμε»! Δημ.Κούβελας

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας & Κλινικής Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Κούβελας,συμμετέχει με το πολιτικό του σχήμα την ΠΝΟΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, στην προσπάθεια που κάνει το κίνημα ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ στις ευρωεκλογές της Κυριακής.
 
Επίκεντρο της ατζέντας του ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ είναι η εθνική κυριαρχία και η Κύπρος. Όπως προκύπτει από τη συζήτηση που έχουμε με τον κ.Κούβελα η εθνική κυριαρχία δεν εξασφαλίζεται μόνο με όπλα και στρατό. Η οικονομία, η εκπαίδευση, η παροχή αξιοπρεπούς ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και στο πιο μικρό νησί του Αιγαίου, στο πιο απομακρυσμένο σημείο της ελληνικής επικράτειας είναι θωράκιση της κυριαρχίας μας.
 

«Κατηγορώ» Καρυστιανού κατά του πρωθυπουργού: «Το όνομα σας αναφέρθηκε σε ποινικά κολάσιμη πράξη»

Συνέντευξη τύπου από τον Σύλλογο Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών "28-2-2023" με θέμα "Το αίτημα 1.500.000 πολιτών για την τροποποίηση της ποινικής ευθύνης Υπουργών και της βουλευτικής ασυλίας", Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024. Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχαν η Πρόεδρος του Συλλόγου "ΤΕΜΠΗ 28-2-2023" Μαρία Καρυστιανού, ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος Δημήτρης Βερβεσός, η Αντιπρόεδρος ΣτΕ ετ. Μαρία Καραμανώφ και ο Αν. Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νομικής ΕΚΠΑ Νίκος Παπασπύρου. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI) 
 
Η Μαρία Καρυστιανού πρόεδρος του Συλλόγου «ΤΕΜΠΗ 28-2-2023»,  στη συνέντευξη Τύπου για το Έγκλημα των Τεμπών, στα γραφεία του Δικηγορικού Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών απευθύνθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη:
 

Τεράστιες αυξήσεις στις εισαγωγές φρούτων και λαχανικών – Προβληματισμός με τα νέα στοιχεία

Οι ελληνοποιήσεις και η χρήση φυτοπροστατευτικών προϊόντων
 
Ζητήματα παράνομων «ελληνοποιήσεων» προϊόντων, αλλά και της μειωμένης εγχώριας παραγωγής τίθενται με αφορμή τα νέα στοιχεία, που αφορούν στις εισαγωγές φρούτων και λαχανικών στην χώρα μας, τους πρώτους πέντε μήνες του έτους.
 
Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής, Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών INCOFRUIT-HELLAS, οι εισαγωγές ήταν αυξημένες κατά 23,26% φέτος. Συγκεκριμένα, οι ανήλθαν σε 383.324 τόνους φρούτων και λαχανικών έναντι των 310.979 τόνων του ίδιου διαστήματος του περασμένου έτους.
 

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

Βαδίζουμε σαν ζόμπι στον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο!

Εάν ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία και κατ' επέκταση το ΝΑΤΟ προχωρήσουν στην εφαρμογή των σχεδίων τους κατά της Ρωσίας, τότε τα αντίποινα του Πούτιν θα είναι σε εντελώς διαφορετικό επίπεδο
 
Η καταστροφική κατάσταση στην Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα και ο εκτεταμένος πόλεμος που επιχειρούν να προκαλέσουν εξυπηρετούν μόνο τη διατήρηση της παγκόσμιας ηγεσίας των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία αμφισβητείται από τους Ρώσους, τους Κινέζους και τους συμμάχους τους.
Με την υποστήριξη της Ευρώπης, της Γερμανίας και της Γαλλίας, που τα τελευταία χρόνια με τις επιλογές και τις αποφάσεις τους απώλεσαν όποια ηγεμονία στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, και με τον υπερδιογκωμένο εγωισμό του Μακρόν, που θεωρεί εαυτόν κάτι που δεν είναι, η σημερινή κατάσταση έτσι όπως έχει διαμορφωθεί χρησιμεύει μόνο για να ενισχύσει τον εναγκαλισμό μας με ακόμα μία προαναγγελλόμενη ταπείνωση, που θα μας υπενθυμίζει για δεκαετίες ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αυτές που υπαγορεύουν τους κανόνες, είτε στη διαχείριση, για παράδειγμα, του αφηγήματος για το κλίμα είτε στην απόφαση να τερματίσει, να παρατείνει ή να κλιμακώσει τη ρωσοουκρανική σύρραξη, αφήνοντας τους ευρωπαϊκούς λαούς, συμπεριλαμβανομένων και των Ουκρανών, σε ιδιαίτερα ευάλωτη θέση.
 

«Πανδημία» COVID-19: Ο Α.Φάουτσι ομολόγησε την απάτη – Ιδού οι Έλληνες «Φάουτσι» που χρηματοδοτήθηκαν

Ποιος ο ύποπτος ρόλος του Peter Daszak
 
H ομολογία του Αμερικανού «Τσιόδρα» του Αμερικανού εθνικού επιδημιολόγου Δρ. Άντονι Φάουτσι, ότι εφηύρε, χωρίς κανένα απολύτως επιστημονικό δεδομένο, τους κανόνες κοινωνικής απόστασης και την αναγκαιότητα χρήσης μάσκας για παιδιά, που επιβλήθηκαν διά ροπάλου στις κοινωνίες, φέρνει ξανά στο φως της δημοσιότητας όλες τις πτυχές της υπόθεσης “COVID–19” πως αυτή δημιουργήθηκε και ποιοι ήταν αυτοί που εμπλέκονται στην χρηματοδότηση του κινεζικού εργαστηριού της Γιουχάν, από όπου προήλθε ο κορωνοϊός.
 

Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

Αναζητώντας τον Καποδίστρια και την ηθική της ηγεσίας 193 χρόνια αφού τον σκοτώσαμε! Α.Κούκος

«Αναζητώντας τον Καποδίστρια»… Αυτόν που σκοτώσαμε πριν 193 χρόνια… Κάθε φορά που η συζήτηση για τα μαύρα χάλια της σύγχρονης Ελλάδας καταλήγει στην αναζήτηση προτάσεων και λύσεων, η περίοδος και η προσπάθεια Καποδίστρια να «φτιάξει κράτος» γίνεται συγκλονιστικά επίκαιρη.

Ο Δρ. Ανδρέας Κούκος, Νομικός-Ιστορικός , Ιδρυτής και Πρόεδρος της Εταιρείας Μελέτης Έργου Ιωάννη Καποδίστρια που από το 2018 μετονομάζεται σε Εταιρεία Μελέτης και Έρευνας Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας, στο στούντιο του militaire channel μιλά για την ηθική της ηγεσίας και το μοντέλο διοίκησης του Ιωάννη Καποδίστρια…Ένα μάθημα για τη σύγχρονη Ελλάδα.

ΝΑΤΟϊκό σχέδιο μεταφοράς αμερικανικών στρατευμάτων στην Ευρώπη σε περίπτωση πολέμου με τη Ρωσία! – Ο ρόλος της Ελλάδας

Οι χερσαίοι διάδρομοι και οι προσχεδιασμένες υλικοτεχνικές διαδρομές
 
Η βρετανική εφημερίδα The Telegraph αποκάλυψε ότι το ΝΑΤΟ αναπτύσσει πολλαπλούς «χερσαίους διαδρόμους» για να σπεύσουν αμερικανικά στρατεύματα και τεθωρακισμένα στην πρώτη γραμμή, σε περίπτωση μεγάλου ευρωπαϊκού χερσαίου πολέμου με τη Ρωσία.
 
Σύμφωνα με το σχέδιο, οι Αμερικανοί στρατιώτες θα προσγειώνονται σε ένα από τα πέντε λιμάνια και θα διοχετεύονται κατά μήκος προσχεδιασμένων υλικοτεχνικών διαδρομών, όπως, είπαν αξιωματούχοι στην Telegraph.
 

Αποικία της Μαφίας κι ανταλλακτήριο ρουσφετιών η Αλβανία

Η δημόσια ιταλική τηλεόραση RAI 3 επανήλθε με μια δεύτερη εκπομπή για τα εσωτερικά της Αλβανίας, ερευνώντας την διείσδυση της Μαφίας στην οικονομία της χώρας. Η ερευνητική ομάδα της RAI 3 έφερε στο προσκήνιο τις τρομακτικές διαστάσεις του φαινομένου, όπου η Αλβανία έχει μετατραπεί σε πραγματικό παράδεισο για τις δραστηριότητες της ιταλικής μαφίας.
 
Η δε γερμανική BIld αναφέρει σε σημερινό της ρεπορτάζ ότι στην διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης από την Λατινική Αμερική στην Ευρώπη δεν μετέχουν απλώς αλβανικά εγκληματικά δίκτυα, αλλά υφίσταται ευθεία ανάμειξη και της ίδιας της αλβανικής κυβέρνησης! Βάζει μάλιστα στο κάδρο τον αδερφό του πρωθυπουργού, σε μια υπόθεση την οποία οι διωκτικές υπηρεσίες παρακολουθούν εδώ και οκτώ χρόνια, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
 

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

Κορωνοϊός: Σοκαριστική παραδοχή Φάουτσι για τις «ασφαλείς» αποστάσεις – Ο κανόνας των δύο μέτρων «απλώς προέκυψε»!

Σε μια παραδοχή-«βόμβα» προέβη ο Δρ. Άντονι Φάουτσι, κατά τη διάρκεια κατάθεσής του ενώπιον της Επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων για την πανδημία COVID-19, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, πως οι κανόνες για την απόσταση των δύο μέτρων «απλώς εμφανίστηκαν» τότε και πως δεν θυμάται να υπήρξαν μελέτες που να υποστήριζαν τόσο αυτήν την οδηγία, όσο και τις υπόλοιπες που δόθηκαν για την προστασία των πολιτών στις ΗΠΑ.
 
Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail», ο διεθνούς φήμης ανοσολόγος και επικεφαλής της αμερικανικής εκστρατείας καταπολέμησης του νέου κορωνοϊού, παραδέχτηκε πως δεν θυμάται κάποιο συγκεκριμένο στοιχείο που να αιτιολογούσε το μέτρο της συγκεκριμένης κοινωνικής απόστασης «ασφαλείας». «Δεν θυμάμαι, απλώς εμφανίστηκε», είπε σύμφωνα με τα όσα αναγράφονται στα πρακτικά της κατάθεσής του, ενώ πρόσθεσε πως «δεν γνώριζε συγκεκριμένες μελέτες», που να υποστηρίζουν ότι αυτή η απόσταση όντως μειώνει τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού.
 

Πώς «γκρεμίστηκε» από την Fitch το αφήγημα του «οικονομικού θαύματος» της κυβέρνησης λίγες ημέρες πριν από τις Ευρωεκλογές

Οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια
 
Mόλις λίγες ημέρες πριν τις Ευρωεκλογές η Fitch στη νέα αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, όπως είναι γνωστό από την Παρασκευή δεν προχώρησε σε καμία αναβάθμιση, καταστρέφοντας το έτσι κι αλλιώς σαθρό αφήγημα της κυβέρνησης περί «οικονομικού θαύματος».
 
Η Fitch ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης δεν αναβάθμισε τις προοπτικές της Ελλάδος από ουδέτερες σε θετικές και φησε αμετάβλητη την αξιολόγηση σε ΒΒΒ- με ουδέτερες προοπτικές επικαλούμενη το υψηλό δημόσιο χρέος.
 

Κυριακή 2 Ιουνίου 2024

«Προς παγκόσμιο πυρηνικό πόλεμο»-Δημ.Κωνσταντακόπουλος

Γράφει ο
 
Μια καταιγιστική αλυσίδα γεγονότων, τις τελευταίες ημέρες, με τελευταία την απόφαση Μπάιντεν να επιτρέψει τη χρήση αμερικανικών όπλων για πλήγματα μέσα στη Ρωσία, ήρθε να επιβεβαιώσει τους χειρότερους φόβους μας. Το ανθρώπινο είδος είναι, όπως είπε χτες σε μια συνέντευξή του ο καθηγητής Τζέφρεϊ Σαχς του πανεπιστημίου Κολούμπια, πιο κοντά στην πυρηνική του εκμηδένιση (annihilation) από οποιαδήποτε άλλη στιγμή στην ιστορία.
 

Έκθεση-σοκ από τον ΟΟΣΑ: Οι φόροι «τσακίζουν» την ελληνική οικογένεια!

Η Ελλάδα, με βάση τα επίσημα στοιχεία του ΟΟΣΑ, κατατάσσεται στις τελευταίες θέσεις των χωρών-μελών με κριτήριο τη φορολογική μεταχείριση των γονέων
 
Το νέο προεκλογικό… παραμύθι εφηύρε προσφάτως η κυβέρνηση για τη στήριξη της ελληνικής οικογένειας, η οποία λαμβάνει έναν από τους χαμηλότερους μισθούς στην Ευρώπη, πληρώνει ακριβότερα τα βασικά είδη διατροφής σε σύγκριση με άλλες χώρες και βρίσκεται στα τάρταρα της ευρωπαϊκής κατάταξης για την αγοραστική δύναμη και τα οικογενειακά επιδόματα.