MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

Παρέμβαση - βόμβα Johnson: Ενεργοποιήστε την 25η Tροποποίηση για αντικατάσταση Biden, λόγω ανικανότητας! - Τι ζητά το 60%

Ο πρόεδρος της Βουλής των ΗΠΑ Johnson λέει ότι το υπουργικό συμβούλιο του Biden πρέπει να τον απομακρύνει από τα καθήκοντά του - Η δημοσκόπηση δείχνει ότι το 60% των Αμερικανών θέλει να αντικατασταθεί ο Biden ως υποψήφιος για την προεδρία 
 
Ο πρόεδρος της Βουλής των ΗΠΑ Μike Johnson έριξε κυριολεκτικά βόμβα στο ήδη φλέγον πολιτικό σκηνικό των ΗΠΑ, καλώντας το υπουργικό συμβούλιο του προέδρου Joe Biden να τον απομακρύνει από τα καθήκοντά του λόγω ανικανότητας! 
 
«Το υπουργικό συμβούλιο του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο απομάκρυνσης του από τα καθήκοντά του λόγω ανικανότητας, η κατάσταση επείγει», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής των ΗΠΑ Mike Johnson.

«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ρωτούν για την 25η τροποποίηση, επικαλούνται την 25η τροποποίηση αυτή τη στιγμή, επειδή αυτή είναι μια ανησυχητική κατάσταση», είπε ο Johnson. 

«Οι αντίπαλοί μας βλέπουν την αδυναμία σε αυτόν τον Λευκό Οίκο όπως όλοι εμείς», είπε. 

«Νομίζω ότι αυτή είναι μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση».

Τι αναφέρει η 25η Τροποποίηση

Σύμφωνα με την 25η Τροποποίηση του Συντάγματος των ΗΠΑ, εάν ένας πρόεδρος δεν είναι σε θέση να εκπληρώσει τα καθήκοντα του, ο αντιπρόεδρος γίνεται πρόεδρος. 

Η τροπολογία διευκρινίζει επίσης τη διαδικασία αντικατάστασης του προέδρου.

«Θα ζητούσα από τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου να ψάξουν τις καρδιές τους», συνέχισε ο Johnson. 

"Δεν είναι μόνο πολιτικό. 

Δεν είναι μόνο το Δημοκρατικό Κόμμα.
 
Είναι ολόκληρη η χώρα.

Έχουμε ένα σοβαρό πρόβλημα εδώ, γιατί έχουμε έναν πρόεδρο που, κατά τα φαινόμενα, δεν είναι στο ύψος των καθηκόντων."
«Ελπίζουμε ότι θα κάνουν το καθήκον τους», είπε.

Δημοσκόπηση δείχνει ότι το 60% των Αμερικανών θέλει να αντικατασταθεί ο Biden ως υποψήφιος για την προεδρία - Το 57% των ψηφοφόρων δήλωσε ότι ο Trump ξεπέρασε τον Biden στο debate

Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων των ΗΠΑ πιστεύει ότι το Δημοκρατικό Κόμμα θα πρέπει να αντικαταστήσει τον νυν πρόεδρο Joe Biden ως υποψήφιο στις επερχόμενες εκλογές, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Morning Consult.
 
Το 60% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ο Biden θα πρέπει «οπωσδήποτε» ή «πιθανώς» να αντικατασταθεί ως υποψήφιος των Δημοκρατικών μετά την απόδοσή του στο προεδρικό debate της Πέμπτης, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios, επικαλούμενος τη δημοσκόπηση.

«Όταν η έρευνα ζήτησε από τους ερωτηθέντες να επιλέξουν μεταξύ του Biden και του πρώην προέδρου Trump, το 45% επέλεξε τον πρόεδρο και το 44% τον πρώην γενικό διοικητή», είπε ο Axios.

Εν τω μεταξύ, το 57% των ψηφοφόρων που παρακολουθούν τη συζήτηση δήλωσε ότι ο Trump ξεπέρασε τον Biden.

Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν περίπου 2.000 ενήλικες Αμερικανοί.

Υπενθυμίζεται πως ενόψει των εκλογών της 5ης Νοεμβρίου, διεξήχθη την Πέμπτη 27/6 στην Ατλάντα της Τζόρτζια το πρώτο προεδρικό debate της σεζόν στις ΗΠΑ μεταξύ του νυν προέδρου Joe Biden και του πρώην προέδρου Donald Trump για πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ. 

Ο πρώην πρόεδρος Donald Trump έχει εξασφαλίσει αρκετούς αντιπροσώπους για να επισφραγίσει την προεδρική υποψηφιότητα των Ρεπουμπλικάνων, όπως και ο νυν πρόεδρος Joe Biden, ο οποίος επιδιώκει μια δεύτερη προεδρική μεταξύ των Δημοκρατικών.

Όμως, όπως ανέφερε η Wall Street Journal, οι Δημοκρατικοί πανικοβλήθηκαν καθώς πίστευαν ότι η απόδοση Biden ήταν κακή. 

Πηγή : www.bankingnews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου