MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

Ρωσία: Το χρηματιστήριο της Μόσχας σταματά τις συναλλαγές σε δολάρια και ευρώ

Η ανακοίνωση ήρθε λίγο μετά τις νέες αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας
 
Το χρηματιστήριο της Μόσχας ανακοίνωσε σταματά τις συναλλαγές σε δολάρια και ευρώ, την ίδια ημέρα που οι Ηνωμένες Πολιτείες εισήγαγαν μια νέα δέσμη κυρώσεων κατά της Ρωσίας.
 
Το πακέτο κυρώσεων της Τετάρτης στόχευε τις χρηματοπιστωτικές υποδομές της Ρωσίας σε μια προσπάθεια να περιοριστεί το ποσό των χρημάτων που εισρέουν και εξέρχονται από τη Ρωσία.
 
Το Χρηματιστήριο της Μόσχας, το Εθνικό Κέντρο Εκκαθάρισης και το Εθνικό Αποθετήριο Διακανονισμού, τα οποία λειτουργούν ως μεσάζοντες στις συναλλαγές σε δολάρια στη ρωσική αγορά συναλλάγματος, συμπεριλήφθηκαν στον νέο κατάλογο κυρώσεων.
 
Οι κυρώσεις έρχονται την ώρα που οι ηγέτες της G7 ετοιμάζονται να συγκεντρωθούν σύντομα στην Ιταλία για μια σύνοδο κορυφής, όπου οι κορυφαίες προτεραιότητες θα είναι η ενίσχυση της υποστήριξης προς την Ουκρανία και η αναχαίτιση της πολεμικής μηχανής της Ρωσίας.
 
Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε επίσης ότι οι συναλλαγές με τη χρήση του δολαρίου και του ευρώ θα συνεχίσουν να γίνονται στην εξωχρηματιστηριακή αγορά.
 
Οι ΗΠΑ έχουν επιβάλει κυρώσεις σε περισσότερες από 4.000 ρωσικές επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα από την έναρξη του πολέμου, σε μια προσπάθεια να σταματήσουν τη ροή χρημάτων και οπλισμού προς τη Μόσχα.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου