MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024

Σε 6 μήνες η Ρωσία θα γράψει το τέλος – Σε τρομακτικό αδιέξοδο οι ΗΠΑ, η ήττα στην Ουκρανία θα οδηγήσει το δολάριο στην κόλαση

Παραδοχή Stratfor: Οι ΗΠΑ δίνουν υπαρξιακή μάχη στην Ουκρανία - Μία ήττα στον πόλεμο αντιπροσώπων με τη Ρωσία θα επικυρώσει το τέλος της παγκόσμιας κυριαρχίας της Ουάσινγκτον
 
Η πορεία των πραγμάτων στην ουκρανική κρίση επιβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κάποιου είδους συμβιβασμός, κατάπαυση του πυρός ή εκεχειρία.
 
Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνεται επίσης από τις δηλώσεις Δυτικών αξιωματούχων ότι ο πόλεμος αντιπροσώπων στην Ουκρανία μεταξύ ΝΑΤΟ – Ρωσίας θα συνεχιστεί παρά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κίεβο και οι εταίροι του. 

Στις 16 Ιανουαρίου 2024, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin εκτίμησε ότι το ουκρανικό κράτος βρίσκεται στα πρόθυρα της καταστροφής.

«Αν συνεχιστεί αυτό, τότε η Ουκρανία μπορεί να υποστεί ένα ανεπανόρθωτο και πολύ σοβαρό πλήγμα.
 
Αυτός είναι ο τομέας ευθύνης τους - αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής και της διακυβέρνησής του», είπε χαρακτηριστικά ο Ρώσος ηγέτης. 

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky δήλωνε στο Davos ότι η σύγκρουση θα πρέπει να κλιμακωθεί. 

«Η Μόσχα έχει μπλοφάρει στο παρελθόν με τις απειλές της.
 
Αντίθετα, πρέπει να κλιμακώσουμε τώρα γιατί ο Putin καταλαβαίνει μόνο τη γλώσσα της βίας. 

Εάν η ήττα της Ρωσίας οδηγήσει στην κατάρρευση του καθεστώτος Putin, η Ευρώπη μπορεί να γίνει πιο ασφαλής και ο κόσμος - πιο ελεύθερος και περισσότερο δημοκρατικός», είπε ο Zelensky. 

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Πολωνός πρόεδρος Andrzej Duda δήλωσε: «Ο πόλεμος θα τελειώσει όταν αναγκάσουμε τους Ρώσους να φύγουν από όλα τα κατεχόμενα εδάφη. Αυτό είναι προφανές για μένα». 

Αν και πιο μετριοπαθής στις εκτιμήσεις του, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο μίας εκεχειρίας στην Ουκρανία, σημείωσε ότι δεν βλέπει να υπάρχουν προϋποθέσεις για κατάπαυση του πυρός.

Ο δρόμος προς την κόλαση - Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε υπαρξιακό αδιέξοδο

Οι ΗΠΑ είναι εξαναγκασμένες να διεξάγουν έναν ατελείωτο πόλεμο εναντίον της Ρωσίας, επισημαίνει η γεωπολιτική αναλύτρια Lyuba Lulko.

Η νίκη στη σύγκρουση είναι υπαρξιακό ζήτημα για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. 
 
Οι ΗΠΑ είναι ο κύριος υποκινητής της σύγκρουσης με τη Ρωσία στην Ουκρανία.

Σήμερα, είναι οι ΗΠΑ που αναδεικνύονται ως το κύριο εμπόδιο στον δρόμο προς την κατάπαυση του πυρός και μετά την ειρήνη.
 
Εάν οι ΗΠΑ δέχονταν να υπογράψουν μία συμφωνία με τη Ρωσία, αυτό θα ισοδυναμούσε με διακοπή της επέκτασης του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά και θα τερματίζονταν άδοξα η αμερικανική παγκόσμια κυριαρχία.
 
Οι Αμερικανοί θα κάνουν τα πάντα για να ανακτήσουν το γεωπολιτικό πλεονέκτημα.


Κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος των ΗΠΑ


Διαφορετικά, το χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ που βασίζεται στην κυριαρχία του δολαρίου θα καταρρεύσει.
 
Θα ήταν θανατηφόρο πλήγμα για την Ουάσιγκτον και οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την Ουκρανία ως διαπραγματευτικό χαρτί στον εν λόγω σκληρό ανταγωνισμό με τη Ρωσία.
 
Αυτό υποδηλώνει ότι οι εχθροπραξίες στην Ουκρανία θα συνεχιστούν επ' αόριστον, έως ότου ένα από τα μέρη συντριβεί και καταστραφεί εντελώς. 

Επομένως, η Ρωσία δεν έχει άλλη επιλογή από το να εξαναγκάσει το καθεστώς του Κιέβου να συνθηκολογήσει.
 
Το αποτέλεσμα της αντιπαράθεσης ΗΠΑ-Ρωσίας θα γίνει σαφές σε έξι μήνες.

Την ίδια στιγμή, λόγω εσωτερικών αντιθέσεων στις ΗΠΑ δεν υπάρχει χρηματοδότηση για το Κίεβο.

Παραδοχή Stratfor: Εάν υπάρξει ειρήνη θα συναφθεί με τους όρους της Ρωσίας

Η Ουκρανία χρειάζεται 5 δισεκατομμύρια δολάρια το μήνα.
 
Χωρίς αυτούς τους πόρους, η Ουκρανία είναι χρεοκοπημένη, ακόμη και στο μέτωπο.
Το ανθρώπινο δυναμικό της Ουκρανίας έχει εξαντληθεί, πόσο μάλλον η παραγωγική της δυνατότητα.

Η Ρωσία αναπτύσσει την αμυντική της βιομηχανία με άλματα το τελευταίο χρονικό διάστημα. 

Σύμφωνα με το Stratfor, εάν υπάρξει συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, θα συναφθεί με τους όρους της Ρωσίας.
 
Η διατήρηση του ελέγχου της Ρωσίας στις περιοχές Kherson και Zaporizhia θα συντρίψει πλήρως την Ουκρανία και θα αποτρέψει την είσοδό της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ τα επόμενα χρόνια, πιστεύουν οι αναλυτές του Stratfor.


Δεν είναι σαφές ποια σύνορα θα έχει τότε η Ουκρανία. 

Επιπλέον, ο επίσημος έλεγχος του Κιέβου στα εδάφη εκείνα δεν συμπίπτει με την πραγματικότητα. 

Ο χρόνος θα λειτουργήσει υπέρ της Ρωσίας καθώς συνεχίζει να αναπτύσσει την αμυντική της βιομηχανία, να αυξάνει τη δύναμη του στρατού της και να βρίσκει τρόπους για να παρακάμπτει τις κυρώσεις. 

Η νίκη της Ρωσίας στη σύγκρουση στην Ουκρανία θα επέφερε ένα τρομακτικό πλήγμα στην εικόνα των ΗΠΑ. 

Όσον αφορά στη στήριξη των Αμερικανών προς την Ουκρανία, δεν υπάρχει πια το «όσο χρειάζεται».

Αυτό έχει αντικατασταθεί με το «όσο μπορούμε», υπογραμμίζει το Stratfor. 

Το αποτέλεσμα της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία θα είναι ξεκάθαρο σε όλους σε τέσσερις έως έξι μήνες.

Μέχρι τον τελευταίο στρατιώτη του μονοπολικού κόσμου

Η ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία έγινε ο πρώτος θερμός πόλεμος ενός πολυπολικού κόσμου ενάντια σε έναν μονοπολικό, έχει διακηρύξει ο στενός σύμβουλος του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin, Aleksandr Dugin.

Πριν από τη στρατιωτική επιχείρηση –ειδικά κατά την πρώτη θητεία του Προέδρου Trump και λόγω της ανόδου του λαϊκισμού στην Ευρώπη– φαινόταν ότι θα μπορούσε να αποφευχθεί μια άμεση αντιπαράθεση και πως η Δύση θα αποδεχόταν ειρηνικά την πολυπολικότητα, προσπαθώντας να κερδίσει τη θέση που της αρμόζει στην εποχή μετά την παγκοσμιοποίηση.

Αυτό ακριβώς σχεδίαζε ο Trump, όταν ζητούσε να αποξηρανθεί ο βάλτος της παγκοσμιοποίησης στις ίδιες τις ΗΠΑ.

Αλλά αυτός ο βάλτος ήταν που κατάφερε επί προεδρίας Biden στις ΗΠΑ να εξαπολύσει μία αιματηρή σύγκρουση στην Ουκρανία, ρίχνοντας όλες τις δυνάμεις της συλλογικής Δύσης εναντίον της Ρωσίας ως τον πιο σημαντικό πόλο ενός πολυπολικού κόσμου.

Το κύριο αποτέλεσμα του 2023 ήταν η διακοπή της ουκρανικής αντεπίθεσης από τη Ρωσία, η οποία για τη συλλογική Δύση ήταν η αποφασιστική στιγμή σε όλη τη σύγκρουση, παρατηρεί ο Dugin.
 
ΗΠΑ και ΝΑΤΟ παρείχαν στο ουκρανικό καθεστώς τη μέγιστη υποστήριξη με όπλα, οικονομικά, πολιτικά, επικοινωνιακά και διπλωματικά μέσα. 

Η Ρωσία όμως ανταπεξήλθε και άρχισε να προετοιμάζεται για τη δική της επίθεση.
 
Έτσι αποδείχθηκε για τη Δύση, πως όλα ήταν μάταια.

Ωστόσο οι δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης βρίσκονται στην εξουσία στις ΗΠΑ και σκοπεύουν να συνεχίσουν τον πόλεμο, όχι μόνο μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό αλλά έως τον τελευταίο στρατιώτη του μονοπολικού κόσμου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου