MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

“Μήπως και τα Rafale τα πήραμε για την ασφάλεια του Μ.Φουρθιώτη”; Κ.Φράγκος-Διαξιφισμοί

Διαξιφισμοί

Του Κωνσταντίνου Φράγκου

Απρίλη μου ξανθέ και Μάη μυρωδάτε καρδιά μου πως ΤΟΥΣ αντέχεις…

Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας Τουρκίας


Συνελθόν υπό τον κ. Ερντογάν την 30η Μαρτίου 2021 (ΣΣ Καταμέτρησα περί τα 25 μέλη.. παρά πολλοί καρντάσηδες..) υιοθέτησε όλες τις αρπακτικές, επιθετικές και σουλτανικές θέσεις του Τούρκου Προέδρου. Όλα δικά τους, εδώ και τώρα.
 
Ο Έλληνας ΥΠΕΞ κ. Ν. Δένδιας διαμαρτυρήθηκε στον ενταύθα Τούρκο Πρέσβη. Πληροφορηθείς το γεγονός ο Μέγας Βεζίρης δάκρυσε…
 
Έχουμε κι’ εμείς, απ’ εδώ, μονοπρόσωπο και μονομελές ΣΑ. Είναι ο κ. Θ. Ντόκος, απηχών τις θέσεις του ΕΛΙΑΜΕΠ. Δηλώνει (Νοεμ. 19): Ο κίνδυνος Ελληνοτουρκικής σύγκρουσης είναι αρκετά, περιορισμένος…(ΣΣ. Κοιμηθείτε ησύχως…)

ΣΗΜ. Σημ. Πράκτορας μου στο Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας με πληροφόρησε ότι κάποια στιγμή ο Πρόεδρος Ερντογάν ακούσθηκε λέγων «…Οι Έλληνες είναι ανυπόληπτοι. Αντί να μεριμνούν για την ασφάλεια των συνόρων και των πολιτών τους – που υποφέρουν από την εγκληματικότητα – φροντίζουν για φρούρηση νταβατζήδων» Μας συκοφαντείτε κ. Πρόεδρε! *Νταβατζής Τούρκικη λέξη (davaci) Δεν γνωρίζω τι σημαίνει. Κυκλοφορεί άσμα λαϊκό με αυτό τον τίτλο του μελωδικού Νότη Σφακιανάκη.

Το αστείο υδροκέφαλο Κράτος της Αθήνας


Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές από τον Σεπτέμβριο του 2020 είχαν διατεθεί από την Διεύθυνση Επισήμων του ΥΔΤ στον κ. Μένιο Φουρθιώτη (παρουσιαστή, τ. μάνατζερ της εθνικής… σταρ κ. Τζούλιας Αλεξανδράτου) πέντε (5) αστυνομικοί, δύο συνοδευτικά οχήματα, αυτοκίνητο για προσωπική χρήση και μια μοτοσικλέτα!

o Η φρουρά διατέθηκε παρά την αρνητική εισήγηση της αρμόδιας Επιτροπής. Άρα επιβλήθη άνωθεν!!

o Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων κατήγγειλε το γεγονός.

o Τον Ιανουάριο 2021 διατέθησαν ακόμη για την φύλαξη της οικίας του κ. Μένιου, στην Εκάλη, ακόμα πέντε (5) αστυνομικοί.

o Ο κ. Μένιος Φουρθιώτης ανεκηρύσεται επισήμως ως η πλέον πολύτιμη προσωπικότητα της Ελλάδος. Ποιος ή ποιοι τον κανακεύουν κ. Χρυσοχοΐδη;

o Στον τεράστιο Νομό Φθιώτιδας που η παρανομία οργιάζει διατίθενται μόνο πέντε (5) περιπολικά για την προστασία των πολιτών.
 
o Φτου σας, ωρε, θα έλεγε ο Κολοκοτρώνης στον Χρυσοχοΐδη, για την επέτειο των 200 χρόνων.

Λίγα, ακόμη, για τα 200 χρόνια

Οφείλω να προσθέσω ακόμη μερικές πινελιές για την επέτειο που, ανήμερα της 25ης Μαρτίου γιορτάσθηκε, επιτυχώς, με την μεγαλειώδη παρέλαση; Δεν είμαι μίζερος ούτε γκρινιάρης αλλά πρέπει να υπενθυμίσω μερικά ολέθρια γεγονότα που συνέβησαν σ’ αυτά τα 200 χρόνια, τα οποία συνεχίζουν να μας καταταλαιπωρούν και να μας σέρνουν προς τα πίσω.

Η λεηλασία των Ελλήνων από τους Κοτζαμπάσηδες και Προεστούς
 
Μέχρι το 1821 Τούρκοι, Κοτζαμπάσηδες και προεστοί ομού, απομυζούσαν τον Λαό. Μετά το 1821 το «έργο» ανέλαβαν αποκλειστικά οι δεύτεροι και τρίτοι που παρέμειναν και με διάφορες μεταλλάξεις. Κυριαρχούν και σήμερα.
 
Μεταξύ 1824 – 25 όταν η Επανάσταση είχε, σχεδόν, εκφυλισθεί, η «Κυβέρνηση» Μαυροκορδάτου με Υπουργό Στρατιωτικών τον Ιωάννη Κωλέττη, (Οικονομικούς Σύμβουλους Ορλάνδο, Κουντουριώτη και Λουριώτη) προέβη σε σύναψη δύο (2) δανείων από Άγγλους τοκογλύφους.

o 1824 – 800.000 χρυσές λίρες, έξοδα 500.000 (!!)
o 1825 – 1.200.000 χρυσές λίρες, έξοδα 1.200.000 (!!)

Δηλαδή αυτοί οι αχρείοι πατριώτες, φόρτωσαν τον μόλις αναπνέοντα και θυσιαζόμενο Λαό με δάνεια 2.800.000 χρυσών λιρών και κατακράτησαν, σε συνεννόηση με τις τράπεζες 1.700.000 για έξοδα(!!!) (Από το βιβλίο Η επιβίωση της Ελλάδας, του Κων. Λούλη)

• Κάνοντας ένα μεγάλο άλμα φθάνουμε στα σύγχρονα, 1980 – 2010. Δάνεια, δάνεια, δάνεια, εισροές από την Ε.Ε. ( μεσογειακά προγράμματα, πακέτα Σαντέρ – Ντελόρ) άγρια λεηλασία από σύγχρονους Κοτζαμπάσηδες και συνεργάτες τους και ήλθε η χρεωκοπία, τα Μνημόνια , το γενικό ξεπούλημα συμπεριλαμβανομένης της Άμυνας, το 2010.

Η Ελλάδα θα φυτοζωεί και θα ληστεύεται αν δεν απαλλαγεί από τους σύγχρονους Κοτζαμπάσηδες, οικογενειοκρατία και συντεχνία.

Ας είναι υπερήφανες οι Κυβερνήσεις

 
Οι ανεπαρκείς και ανίκανες Κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, οι Πρωθυπουργοί και οι ΥΠΟΙΚ για τα κατορθώματα τους
Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ σε συνδυασμό με μελέτη του ΙΟΒΕ: Υπέρογκοι φόροι χωρίς σχέδιο επιβλήθηκαν στον δύστυχο Λαό κατά την 10ετία των μνημονίων και της κρίσης.
 
Οι «πυροσβέστες» (2010 – 2020) που ήσαν οι ίδιοι με τους «εμπρηστές» (1990 – 2010) λήστευσαν τους πολίτες για να δικαιολογήσουν τις αποτυχίες τους, την ανεπάρκεια, ανικανότητα και τους λωποδύτες συναδέλφους τους. Την ίδια εποχή εγκατέλειπαν, πλήρως, την Άμυνα, διέλυαν τις αμυντικές βιομηχανίες.
 
Ταυτόχρονα άφηναν να οργιάζει η φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο καυσίμων – σιγαρέτων με απώλεια εκατοντάδων εκατομμυρίων. Τι να πρωτοθυμηθούμε; Την ληστεία του Χρηματιστηρίου, τα Εξοπλιστικά, τους Ολ. Αγώνες, τα δομημένα ομόλογα, τους διορισμούς χιλιάδων στο Δημόσιο, το γλέντι των μετακλητών κ.α. Τον παράνομο πλουτισμό πολλών που συνεχίζουν και σήμερα να πρωταγωνιστούν στο δημόσιο βίο; Την προκλητική ατιμωρησία;
 
Την 31-8-20 (ΝΕΑ) ο έγκριτος οικονομικός δημοσιογράφος κ. Δημήτρης Στεργίου δημοσιεύει ένα βαρυσήμαντο άρθρο με το οποίο αναλύει πως οι άθλιες Κυβερνήσεις 2010-2020 φόρτωσαν με φόρους 400δις € τους αθώους πολίτες, εντελώς ερασιτεχνικά και αλόγιστα, κάνοντας «μια τρύπα στο νερό» (sic) στην Οικονομία, στο δημόσιο χρέος, στην ανεργία, στην Άμυνα.

Την 3/12/14, επί Κυβέρνησης Αντωνομπένηδων που υπήρξε η χειρίστη στην διαχείριση των οικονομικών και Άμυνας, ο εξαίρετος δημοσιογράφος κ. Γ. Μαλούχος δημοσιεύει στο ΒΗΜΑ ένα κείμενο – καταπέλτη, βόμβα, με τίτλο Τα ένοχα κόμματα πρέπει να φύγουν! Τότε κυβερνούσαν οι Αντωνομπένηδες ένας δυσώδης αχταρμάς ΝΔ – ΠΑΣΟΚ με Πρωθυπουργό τον κ. Α. Σαμαρά, τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο Αντιπρόεδρο και ΑΝΥΕΘΑ την κ. Φώφη

Γεννηματά που σήμερα λιθοβολεί την καταραμένη δεξιά.
 
Πριν απ’ αυτούς κυβέρνησαν, χωριστά, ΝΔ – ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν ανήκεστο βλάβη στη Χώρα.
 
Είναι προφανές ποια κόμματα εννοούσε ο αρθρογράφος. Τα ένοχα κόμματα, τα βουτηγμένα στην αμαρτία με τα πρωτοπαλήκαρα τους που όχι μόνο δεν έφυγαν αλλά κόλλησαν περισσότερο στη δύστυχη χώρα. Παρ’ ολίγο όμως να φύγει ο κ. Μαλούχος για την «αυθάδεια» του να καταγγέλλει την ανικανότητα και διαφθορά εναντίον του οποίου έβαλε ομαδόν ή συντεχνία.
 
Σήμερα πάμπολοι από τους πανανίκανους κυβερνούν, βρίσκονται στις Βρυξέλλες είτε αρθρογραφούν μαχητικά από τις σελίδες μεγάλων ΜΜΕ που τους παρέχουν χώρο. Τους ξέρουμε, ένα προς ένα.
 
Λίγα, ακόμη, για τα 200 χρόνια
 
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία η Χώρα είναι βυθισμένη στα χρέη.
Δημόσια και ιδιωτικά χρέη ξεπερνούν τα 583 δις €, δηλ. 3,5 φορές επάνω το ΑΕΠ. Με γονατισμένη οικονομία πως να στηρίξεις Άμυνα και ανάπτυξη;

ΣΗΜ. Τετρακόσια δις εισέπραξαν από την ακόρεστη εισβολή στις τσέπες μας οι Κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – Αντωνομπένηδων – ΣΥΡΙΖΑ από το 2010 – 2020. Δεν είχαν κοινό νου ή φιλότιμο, αν θέλετε, να διαθέσουν 20δις € για την Άμυνα ώστε να μην επιτρέπουν στον ακάθεκτο Ερντογάν να ορέγεται Γαλάζια Πατρίδα και να προσβάλει τον Ελληνικό Λαό;

Μια μεγάλη εθνική προσπάθεια

– Το Εθνικό Όχημα
 
Τα στρατιωτικά οχήματα, όλων των κατηγοριών, έχουν γεράσει, είναι, σχεδόν, υπέργηρα.
Χρειάζονται αντικατάσταση.
Η εκκίνηση του έργου αυτού, δηλαδή της επιλογής νέου οχήματος και η, εν συνεχεία, παραγωγή του έπρεπε να έχει αρχίσει πριν από το 2010. Την εποχή, δηλαδή, που άφρονες Πρωθυπουργοί και ανεπαρκείς Υπουργοί Άμυνας έκαναν ότι μπορούσαν για να χρεωκοπήσουν, να οδηγήσουνε σε falimento, την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων. Την ίδια ώρα, ακριβώς, που η αντίστοιχη βιομηχανία της Τουρκίας παρήγαγε εθνικό όχημα με μεγάλη εγχώρια συμμετοχή και έκανε εξαγωγές εμείς κλείναμε το μαγαζί! Υπεύθυνος; ΟΥΔΕΙΣ, όπως πάντα και παντού.
Σήμερα, αφού ο κόμπος έφθασε στο χτένι, ανελήφθη προσπάθεια προώθησης του προγράμματος με ταυτόχρονη νεκρανάσταση της ΕΛΒΟ που άνοιξε, ξανά, τις πόρτες της υπό Ισραηλινή Ιδιοκτησία, βέβαιά. Η ΕΛΒΟ, όμως, δεν επαρκεί. Θα πρέπει να στηριχθεί και σε υπεργολάβους που δεν είναι άλλοι από το ΣΕΚΠΥ.
Η ΓΔΑΕΕ/ΥΕΘΑ, εξάλλου, προετοιμάζεται να υποδεχθεί και αξιολογήσει την ανάδοχο εταιρεία – συνεργάτη του εξωτερικού.
 
Υποψηφιότητες: Ιταλία, Γερμανία, ΗΠΑ, Ισραήλ, Ην. Βασίλειο.
 
Το θέμα χειρίζεται, προσωπικά, ο ΥΦΕΘΑ κ. Αλκ. Στεφανής ενώ την τελευταία λέξη έχει ο κ. Πρωθυπουργός.
 
– Το Εθνικό Όπλο
 
Η ίδια κατάσταση και εδώ. Ζητείται ανάδοχος για συνεργασία και συμπαραγωγή. Το ΥΕΘΑ θα επιχειρήσει να συμμετάσχει στην αναπτυξιακή πολιτική της Κυβέρνησης και δια της Άμυνας. Βασικός στόχος είναι η πλήρης αναβάθμιση του εργοστασίου ΕΑΣ (τ. ΕΒΟ) στο Αίγιο που θα είναι η εργοστασιακή βάση της κατασκευής. Υποψήφιοι ανάδοχοι, ουκ ολίγοι. Βέλγιο – Γερμανία – Ισραήλ.

Το Εθνικό Ταμείο Άμυνας

Οι μειοψηφίες μπορεί κάποτε να έχουν δίκιο. Οι πλειοψηφίες ποτέ Ε. ΙΨΕΝ 
 
− Έχουν, ασφαλώς, δίκιο όσοι με χαρακτηρίζουν ως, αρρωστημένα, εμμονικό στο θέμα της ανάγκης άμεσης ίδρυσης του περί ου ο λόγος Ταμείου. Άλλοι μου αποδίδουν υπερβολική αγωνία σε ότι αφορά στην Τουρκική απειλή.
 
− Η αλήθεια, όπως τη βλέπω, είναι ότι έχουν παρά πολλά να γίνουν για να φθάσει η αποτροπή στα επιθυμητά νούμερα, αλλά δεν υπάρχουν πόροι. Και δεν θα υπάρξουν εφόσον η «συντεχνία» δεν κηρύσσει γενικό συναγερμό περικόπτοντας, πρώτη, τα σκανδαλώδη προνόμια της.
 
− Πριν από τον πόλεμο του ’40, την εποποιία του Ελληνικού Λαού, ο δικτάτορας μεν αλλά βλέπων μακριά δε, Μεταξάς είχε ξεκινήσει ηπίως και αθορύβως εκστρατεία ενίσχυσης των ΕΔ. Ιδιαίτερα της Αεροπορίας. Προσήλθαν πολλοί στο κάλεσμα π.χ. ο Αιγυπτιώτης Έλληνας Στυλιανός Σαριτάκης δώρισε δύο καταδιωκτικά GLADIATOR MKI (1937). Λίγο πιο πριν (1936) ο Αλκιβιάδης Κονταρέλης δώρισε δύο διπλάνα AVIA B534 (εξοπλισμένα). Υπήρξαν και άλλοι ανώνυμοι υποστηρικτές.
 
− Όταν η φτωχή Ελλάδα κατέπληξε την Οικουμένη το 1940 θριαμβεύουσα επί του πανίσχυρου φασισμού ο πνευματικός κόσμος στο εξωτερικό είχε ξεσηκωθεί διοργανώνοντας εκδηλώσεις για συγκέντρωση χρημάτων για τον Ελληνικό Στρατό.
 
− Διαβάζω στην Καθημερινή (11/2) ότι ακόμα και στο Χόλυγουντ οι κορυφαίοι ηθοποιοί της εποχής οργάνωσαν Επιτροπή Βοήθειας. Ιδού τα ονόματα Μπέτυ Ντεηβις, Ροναλτν Κόλμαν, Κλαρκ Γκέημπλ, Τζέιμς Στιούαρτ, Πωλ Μιούνι, Τσαρλς Λώτον, Μύρνα Λόου, Κάρολ Λομπάρντ, Σίρλεϊ Τεμπλ κα.
 
− Ήδη στο εσωτερικό και εξωτερικό υπάρχει αυτό το πνεύμα συμπάθειας και συνδρομής στην Ελλάδα για να διατηρήσει την ακεραιότητα και ανεξαρτησία της που απειλείται από τους βαρβάρους επιδρομείς.
 
− Ο έγκριτος και έμπειρος δημοσιογράφος κ. Γιώργος Μαλούχος επισημαίνει σε κείμενο του στα ΝΕΑ (07/03) τα της συνέχειας που μας περιμένει. Γράφει: «η ζημιά που έχει γίνει ξεπέρασε τελικά κάθε κακή πρόβλεψη – και θα συνεχίσει να γίνεται για κάποιο διάστημα ακόμη. Μετά θα έλθει ο λογαριασμός ενός δραματικά ασθενούς ΑΕΠ. Και αυτό θα φέρει ακόμη μεγαλύτερη ανεργία, εκτόξευση του ιδιωτικού και Δημοσίου χρέους! Που θα βρεθούν πιστώσεις για την Άμυνα;

− Γιατί διστάζει η Κυβέρνηση να ιδρύσει το Εθνικό Ταμείο Άμυνας; Κάθε καθυστέρηση είναι επιζήμια…

Ας ευθυμήσουμε δι’ ολίγον



 


Αυτές τις χαλεπές ημέρες που διερχόμαστε… 
 
Απεκολλήθηκε, επί τέλους, το τεράστιο φορτηγό πλοίο EVER GIVEN που είχε προσαράξει στη διώρυγα του Σουέζ και είχε δημιουργήσει ταραχή στη διεθνή Ναυτιλία.
 
Το πως έγινε αυτό παρουσιάζεται στην παρακάτω original φωτογραφία που μου έστειλε ο φίλος μου πλοηγός Αχμετ Μαμουτ Καζααμ μπου Σαλαμ.
 
Δε θα προχωρούσα σε σχολιασμό αν δεν εισέβαλαν στην νοσηρή κεφαλή μου συνειρμοί και συσχετισμοί με κάποιες ιστορικές εποχές της πανέμορφης πατρίδας.
 
Υπάρχει, εν Ελλάδι, παροιμία, από αρχαιοτάτων χρόνων, σχετικά με τη ισχύ της γυναικείας γοητείας και σαγήνης, ιδιαίτερα κάποιων σημείων του γυναικείου σώματος, κι’ ας λένε ότι θέλουν οι ΛΟΑTKI.
 
Το…. νινί σέρνει καράβια δια των τριχών του. Η ρήση προέρχεται από την Κόρινθο της αρχαιότητας όταν δεν υπήρχε διώρυγα και έσερναν τα καράβια,

με πολύ κόπο, να τα περάσουν από τη μια μεριά της Πελοποννήσου στην άλλη για να γλυτώσουν τον περίπλου. Προτιμούσαν να υποστούν αυτή τη φοβερή δοκιμασία γιατί μετά τη δουλειά τους περίμεναν περίφημα, παγκοσμίως, Κορινθιακά πορνεία. Εξ’ ού η ρήση… Σέρνει καράβια… 
 
Το τσιτάτο αυτό έχει επιβεβαιωθεί παγκοσμίως και έχει αιώνια ισχύ
 
Ιδού ο συνειρμός. Στα δικά μας, τα πρόσφατα υπήρξαν χαρισματικοί, σπουδαίοι ηγέτες, προσκυνούμενοι από το πόπολο, οι οποίοι εσέρνοντο, και μαζί τους το πλοίο που λέγεται ΕΛΛΑΣ, από τρίχες αιδοίων ανηκόντων όμωςσε γελοία πρόσωπα. Ανθρώπινα πάθη..
 
Σημειώνω και κάτι άλλο: Η λέξη αιδοίο προέρχεται από αιδοίος = άξιος σεβασμού.
 
Σύμφωνα με γνωμάτευση φίλου ιατρού οι τρίχες στο περί ο λόγος σημείο γυναικός κυμαίνονται από 2-5.000. Αυτό σημαίνει ότι ένα μόνο σημείο δύναται ανέτως να σέρνει, ταυτόχρονα, όλο το εμπορικό και πολεμικό στόλο της Ελλάδος και ακόμη τον 6ο Αμερικανικό Στόλο μαζί με το αεροπλανοφόρο ΑΙΖΕΝΧΑΟΥΕΡ

ΕΑΣ Υμηττού

Εκεί ψηλά στο Υμηττό, υπάρχει κάποιο μυστικό και είναι, πως να σας το πω, πολύ μπλεγμένο ομολογώ

Μ. Χατζηδάκις

Οδύρονται και ολοφύρονται οι κ. Θ. Δρίτσας και Γ. Τσίπρας του ΣΥΡΙΖΑ για το κλείσιμο των βιομηχανικών εγκαταστάσεων των ΕΑΣ στον Υμηττό.

Σημειώνω: Δεν πρόκειται για κλείσιμο αλλά για μεταφορά, μετεγκατάσταση. 
 
− Ισχυρίζονται ότι η αμυντική βιομηχανία είναι αόρατη επί ΝΔ. Γιατί; Ήταν ορατή επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ;
 
− Συμφωνώ με τον ισχυρισμό τους ότι το ΥΕΘΑ δεν έχει δώσει κάτι το αξιόλογο στις Κρατικές και ιδιωτικές βιομηχανίες τον τελευταίο χρόνο. Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα…

− Αν υπάρχει πρόγραμμα ταχείας μεταφοράς των μηχανημάτων και επαναλειτουργίας του Εργοστασίου, τότε, κατά την ταπεινή μου γνώμη, ορθώς αποφασίσθηκε η μεταφορά.

Μπράβο Καρντάσηδες 
 
Καθελκύσθηκε, παρουσία του κ. Ερντογάν και με ιαχές για το μέλλον της Γαλάζιας Πατρίδας, το πρώτο υποβρύχιο 214 TCC PIRIREIS, συμπαραγωγή Τουρκικών Ναυπηγείων και THESSEN-KRUPP.
 
To PIREIS θα επιχειρεί σε ελληνικές θάλασσες από τις αρχές 2022. Οι εκσυγχρονισμένες φρεγάτες ΜΕΚΟ, ίσως, από τις αρχές του 2025!
 
Ο Γρηγόρης εγρηγόρει, ο Μελέτης εμελέτα του την έφαγε ο Γρηγόρης του Μελέτη τη γυναίκα (Κρητική παροιμία)

Αναπάντητα Ερωτήματα

Μη μιλάς, μη γελάς, κινδυνεύει η Ελλάς… Λαϊκό Άσμα
 
Προμήθεια μαχητικών RAFALE
Είναι ευνόητο και δεν χρειάζεται αναλύσεις ότι οι ανάγκες αγορών εξοπλιστικού υλικού για την θωράκιση της Χώρας πρέπει να συνδυάζονται με την παροχή από τον πωλητή παραχώρησης τεχνογνωσίας αλλά και μεγάλου ποσοστού του τιμήματος σε βιομηχανικές επιστροφές.
− Με αυτό τον τρόπο η Τουρκία παρουσίασε εντυπωσιακή ανάπτυξη στην αμυντική της βιομηχανία
− Έδειξε τον δρόμο στη «γειτονιά»
− Ερώτημα: Εμείς τι λάβαμε από την αγορά των RAFALE; (2,5 δις €). Η

σιωπή δεν είναι πάντοτε χρυσός. Η αντιπολίτευση γιατί ποιεί την νήσσα, το συνδικάτο; Ίσως να ζητηθούν ευθύνες. Αφού δεν ζητήθηκαν τα δικαιούμενα.

Σκάνδαλο NOVARTIS
Γιατί κυριαρχεί απόλυτη, του τάφου, σιωπή για την επιβολή προστίμου στην αμαρτωλή εταιρεία. Ηλίθιοι είναι οι Αμερικάνοι, Γάλλοι, Ιταλοί που ήδη έχουν επιβάλλει; Μήπως κάποιοι καθυστερούν, συστηματικά, για να επέλθει παραγραφή; Κι εδώ, ευθύνες μεγάλες.
 
Αγωγός καυσίμου της ΠΑ
Τι γίνεται γι’ αυτό, το πολλάκις καταγγελθέν θέμα; Το χρήμα από την L-M προοριζόταν για την αμυντική βιομηχανία και βρέθηκε να εξυπηρετεί αμφιλεγόμενες χρηματοδοτήσεις, τι έγινε τελικά;
 
Εκσυγχρονισμός F-16
Αληθεύουν οι φήμες ότι τα κόστη εκσυγχρονισμού αυξάνονται κατά 300εκ. $ λόγω ανάγκης προσαρμογής ηλεκτρονικών με νέα δεδομένα; (Συνεργασία Συστ. Αυτοπροστασίας – ΑΕSΑ)

ΕΛΛΑΣ – ΤΡΕΛΑΣ
 
Ο Μητροπολίτης Μόρφου δηλώνει: Φτιαχτός κορωνοϊός για να «φύγει» πολύς κόσμος – Μικροτσίπ κάτω από το δέρμα για να ελέγχονται οι συναλλαγές. Πρωτοσέλιδο ΕΩ 29/3
 
Προς τι η διαμαρτυρία; Πολλοί αφελείς συνΈλληνες διαμαρτύρονται γιατί στην Ψωροκώσταινα κυκλοφορούν με επιτυχία στο εμπόριο οι Τούρκικες ηλεκτρικές σόμπες KS-2710. Είναι καλές και φθηνές! Γιατί δεν επιχειρούν μερικοί Έλληνες κατασκευαστές να παράγουν κάτι τέτοιο; Και τα ΕΑΣ, τώρα στις αναδουλειές, θα μπορούσαν να ρίξουν στο εμπόριο ένα τέτοιο ανταγωνιστικό προϊόν. Γιατί διαμαρτυρόμαστε; Για την ανικανότητα μας;
 
• Στο προηγούμενο είχα σημειώσει ότι το Πρυτανείο της ΔΕΗ προέβη σε δανεισμό 500εκ. €, ενώ οι ετήσιες απώλειες της εταιρείας από ρευματοκλοπές ανέρχονται σε 250εκ. €. Ρώτησα: Γιατί ο παμφάγος αυτός τεχνολογικός οργανισμός δεν «εξοντώνει» τους λωποδύτες και προσφεύγει σε δάνεια; Βέβαια, δεν περίμενα κανένα ν’ απαντήσει… Φίλος της στήλης, ο γιατρός κ. Δ. Γεωργαντάς, με πληροφορεί ότι ο τότε (1999) Υπουργός Ανάπτυξης του επιφανούς Κυβερνήτη Σημίτη κ. Ε. Βενιζέλος παρεχώρησε, από τα Ταμεία του Κράτους, ετήσιο bonus 587,5 εκ. € για να εξασφαλίσει από τους σκληρούς συνδικαλιστές το Ok για την πώληση του 10% της Εταιρείας. Το χρήμα αυτό εισέρρευσε στα ασφαλιστικά Ταμεία της Εταιρείας (Ν. 2773/99). Η ζημιά του δημόσιου υπήρξε τεράστια, αλλά ουδείς έλεγξε τον περιβόητο ΒΕΝΙ. Ούτε από αριστερά ούτε από δεξιά! ΑΝ γνωρίζετε το ύψος της σύνταξης ενός αξιωματούχου – συνδικαλιστή της ΔΕΗ θα παθαίνατε ταράκουλο. Η σύνταξη ενός τ. Α/ΓΕΕΘΑ μετά βίας προσεγγίζει την σύνταξη ενός κλητήρα της ΔΕΗ!

Ζήτω το Έθνος!
 
• Τον κ. Μένιο Φουρθιώτη δέχθηκε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ.Ιερώνυμος. Ο νέος, πολυφρουρούμενος, επιχειρηματίας (τ. μάνατζερ της κ. Τζούλιας Αλεξανδράτου) ζήτησε και έλαβε τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου για την ίδρυση κόμματος που θα σώσει τη Χώρα. Ακολουθεί, όπως πληροφορούμαι, ο κ. Αρούλης Σπηλιωτόπουλος… Αφήστε όλα τα λουλούδια ν’ ανθίσουν, έλεγε ο Σοφός Μάο.
 

 
Κωνσταντίνου Φράγκου
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου