MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Παίζει μπάλα μόνος ο Πούτιν… με ένα νέο ΜΑΤ στον Ομπάμα!

Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κάθε μέρα που περνάει αποδεικνύει ότι είναι το πραγματικά ισχυρό χαρτί της χώρας του, καθώς με παροιμιώδη ψυχραιμία όταν κρίνει ότι απαιτείται, αντιμετωπίζει καταστάσεις οδηγώντας τη χώρα του να κερδίσει διεθνώς τις εντυπώσεις, εκθέτοντας και τον όποιον αντίπαλο επιχειρήσει να επιβάλει τα δικά του τετελεσμένα. 

Το «defence-point.gr» φαίνεται πως έχει «διαβάσει» καλά τον Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς χθες εκτιμούσε ότι δεν είναι δεδομένο στην παρούσα συγκυρία ότι θα προχωρήσει στο σύνηθες μέτρο της απέλασης ίδιου αριθμού διπλωματών από τη Ρωσία, σε απάντηση της απόφασης του Μπάρακ Ομπάμα για την απέλαση 35 Ρώσων διπλωματών και το κλείσιμο δύο συγκροτημάτων κατοικιών Ρώσων διπλωματικών στις ΗΠΑ. 

Το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS μετέδωσε πριν από λίγη ώρα, ότι ο Πούτιν αποφάσισε να μην προχωρήσει στην απέλαση Αμερικανών διπλωματών και αντί αυτού, προσκάλεσε τα παιδιά Αμερικανών διπλωματών σε πρωτοχρονιάτικα πάρτι στο Κρεμλίνο, πέραν της μη επιβολή οποιασδήποτε απαγόρευσης στα συνήθη μέρη που χρησιμοποιούν για τον ελεύθερό τους χρόνο! 


Δεν θέλει και πολύ φιλοσοφία να διαπιστώσει κανείς το πιο απίστευτο διπλωματικά σνομπάρισμα της αμερικανικής απόφασης, επιβεβαιώνοντας με έμμεσο τρόπο, πρώτον ότι στόχος είναι να προκαταληφθούν οι επαφές της κυβέρνησης Τραμπ με τη ρωσική ηγεσία και δεύτερον, ότι το Κρεμλίνο «δεν τσιμπάει»! 

Προφανώς, το αμερικανικό State Department δεν έχει άλλη επιλογή από το να συστήσει στις οικογένειες των Αμερικανών διπλωματικών να μην παραβρεθούν στο Κρεμλίνο, μόνο που αυτή η σύσταση θα καταρρακώσει περαιτέρω την εικόνα των Ηνωμένων Πολιτειών, χωρίς μάλιστα να φέρνει και κάποιο αποτέλεσμα επί της ουσίας! 

Την ίδια στιγμή ο Πούτιν, έχει ξεκάθαρο στόχο στο μυαλό του και εφαρμόζοντας λογική πολεμικών τεχνών με εκμετάλλευση της δύναμης του αντιπάλου προς όφελός σου, φέρνει ολοένα και πιο κοντά την επίτευξή του…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου