MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Βολές Βαρουφάκη κατά Σόιμπλε: Η ανάλυση του για την Ελλάδα είναι λάθος

Κατά του Γερμανού ομολόγου του στράφηκε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, κατηγορώντας τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι αντικαθιστά τα πραγματικά επιχειρήματα με την πολιτική εξουσία.

Υπό τον τίτλο «Ο Βαρουφάκης κατηγορεί τον Σόιμπλε για λάθη» η Die Zeit περιγράφει τα όσα δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών κατά του Σόιμπλε. 

«Δεν αναγνωρίζει πόσο χρήσιμο θα ήταν για τους βόρειους Ευρωπαίους, να επιτευχθεί μια συμφωνία με ένα κίνημα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ» λέει ο Βαρουφάκης στην εβδομαδιαία εφημερίδα. 

Όταν ρωτήθηκε αν έχει κάνει λάθος ανάλυση για την Ελλάδα ο Σόιμπλε, ο Βαρουφάκης απάντησε: «Ναι, κάνει» για να εξειδικεύσει το «κατηγορώ» του: «Ο Σόιμπλε βάζει τις προηγούμενες κυβερνήσεις στην Ελλάδα και τους Έλληνες στο ίδιο σακί, δεδομένου ότι αντανακλά το χαρακτήρα όλων των Ελλήνων για αντίσταση». Όσο για τις συνομιλίες του με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, ο Βαρουφάκης τονίζει: «Είναι απογοητευτικό ότι μπορούμε να μιλάμε σε ένα διαφορετικό πλαίσιο ο ένας με τον άλλο. Τα επιχειρήματα έχουν μεγαλύτερη σημασία από την σχετική εξουσία. 

Με λίγα λόγια: Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει αντικαταστήσει τα πραγματικά επιχειρήματα με την πολιτική ισχύ. 


Ο Βαρουφάκης για την Die Zeit: Παραποίησαν τις απαντήσεις μου 

Για παραποίηση των απαντήσεων του κάνει λόγο ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, που παραθέτει το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του στην Die Zeit, στα Αγγλικά, στο προσωπικό του Blog. 

«Η γερμανική εφημερίδα Die Zeit, μου έκανε τρεις ερωτήσεις για τον κ. Σόιμπλε. Τους τίμησα με τις απαντήσεις που ακολουθούν. (Όπως ήταν αναμενόμενο, ορισμένα ειδησεογραφικά πρακτορεία αποφάσισαν να τις στρεβλώσουν. Έτσι είναι η ζωή αυτές τις μέρες ...)», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γιάννης Βαρουφάκης. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου