MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Η πρόταση Γλέζου που προκάλεσε αίσθηση: Να καταργηθεί ο ΦΠΑ σε όλη την Ευρώπη!

Παρεμβαίνοντας χθες σε συζήτηση που έλαβε χώρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τους κανόνες του ΦΠΑ σε ψηφιακές υπηρεσίες, βιβλία και έγγραφα, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος, ζήτησε να καταργηθεί ο ΦΠΑ σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Αιτιολογώντας την ρηξικέλευθη πρότασή του ο Μ. Γλέζος υποστήριξε ότι οι έμμεσοι φόροι, όπως ο ΦΠΑ, «είναι πάντα άδικοι και σε βάρος του λαού».

Οπως εξήγησε «πρόκειται για Φόρο Προστιθέμενης Αξίας. Προστιθέμενης Αξίας σε τι; Οταν αγοράζεις βιβλίο προσθέτεις αξία επειδή είσαι ο νέος αναγνώστης; Για σκεφτείτε το αυτό. Οταν καταναλώνεις ένα προϊόν αυτό σημαίνει ότι προσθέτεις αξία σε αυτό το προϊόν;».

Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του επανέλαβε ότι «πρόκειται για φορολογία σε βάρος των καταναλωτών, σε βάρος των λαών και των πολιτών και όχι σε βάρος του κεφαλαίου». 

Πηγή: Εθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου