MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

N.Xoυντής: "Είχαμε οικονομικές προσφορές από Ρωσία και Κίνα - Θα στραφούμε εκεί αν δεν υπάρξει συμφωνία"

Ν.ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: "Η ΕΕ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 16 ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ"!

Την αποκάλυψη ότι σε περίπτωση που η ΕΕ συνεχίσει την αδιαλλαξία της ακολουθώντας την γραμμή του Βερολίνου η χώρα θα αναζητήσει αλλού πηγές χρηματοδότησης όπως η Ρωσία και η Κίνα έκαναν πριν από λίγο σε τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σταθμό οι Μ.Χρυσοβελώνη και ο Ν.Χουντής. 

Μάλιστα ο Ν.Χουντής αποκάλυψε ότι ήδη υπήρξαν προσφορές από Ρωσία και Κίνα χωρίς να τους έχει ζητηθεί. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική έιδηση καθώς επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν ενδιαφερόμενες υπερδυνάμεις για το γεωπολιτικό "μαγαζί-γωνία" που λέγεται Ελλάδα. 

Την ίδια στιγμή αίσθηση έχει προκαλέσει η δήλωση του Νικήτα Κακλαμάνη ότι ήδη έχει επέλθει συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και ΕΕ και θα ανακοινωθεί στις 16 επισήμως! 

Προφανώς όταν μια χώρα έχει plan Β και πατάει "πόδι" στο τέλος επιβάλλει την φωνή της λογικής σε...παρανοϊκούς "κυρίαρχους". 

Και τα δύο στελέχη ανήκουν στους ΑΝΕΛ και στον ΣΥΡΙΖΑ που αποτελούν τις συνιστώσες της κυβέρνησης και επιβεβαιώνουν τον ΥΕΘΑ Π.Καμμένο που στη χθεσινή βραδινή συνέντευξή του μίλησε περί plan B και άλλων οικονομικών διεξόδων. 

Ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων μιλώντας στον realfm 97,8 και την Κάτια Μακρή απάντησε, μεταξύ άλλων και στο ερώτημα αν υπάρχει για την κυβέρνηση plan B και προσανατολισμός για εξεύρεση οικονομικών πόρων από την Ρωσία και την Κίνα. 

«Δεν είναι plan B. Σε κάθε περίπτωση εμείς επιζητούμε μία πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική. Οπως γνωρίζετε υπήρξαν προτάσεις, προσφορές θα έλεγα, τόσο από την πλευρά της Ρωσίας, πρόσφατη, αμέσως μετά την εκλογή, για οικονομική βοήθεια, όσο και από την πλευρά της Κίνας, όσον αφορά το θέμα της βοήθειας, των επενδυτικών δυνατοτήτων» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χουντής. 

Στην επισήμανση ότι η Ρωσία κατά το παρελθόν έχει αρνηθεί βοήθεια στην Κύπρο, ενώ και στην Ελλάδα στην πρώτη φάση του μνημονίου μας είχε παραπέμψει στο ΔΝΤ, ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊικών υποθέσεων ανέφερε: «Και αυτό το ξέρω και γι’ αυτό είπα προσφορά από την πλευρά τους.
Εμείς δεν την έχουμε ζητήσει, αυτή την προσφορά. Σε κάθε περίπτωση όμως θα κάνουμε και επί τόπου επισκέψεις, θα κάνουμε και επαφή. Υπάρχει στο τραπέζι των συζητήσεων, έχει τεθεί και από την πλευρά της Ρωσίας και όχι μόνο για οικονομική βοήθεια». 

Στο ερώτημα αν αυτό μας οδηγεί σε αλλαγή προσανατολισμού καθώς πλέον εταίροι μας δεν θα είναι οι Ευρωπαίοι, αλλά ενδεχομένως οι Ρώσοι ο κ. Χουντής απάντησε: 

«Σε καμία περίπτωση δεν απαγορεύεται να υπάρξει οικονομική βοήθεια ή οικονομική συνεργασία και με χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αλλωστε, όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν τέτοιες μορφές συνεργασίας με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, όχι μόνο με τη Ρωσία ή την Κίνα αλλά και με άλλες χώρες. Επομένως δεν απαγορεύεται αυτό. 

Εμείς το πρώτο πλάνο που έχουμε είναι να βρούμε λύση με τους Ευρωπαίους εταίρους διότι ξέρουμε τις δεσμεύσεις και τις υποχρεώσεις που συγκροτεί η παρουσία μας στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη. Εκεί πιστεύω ότι πρέπει να εξαντλήσουμε και θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια για να πετύχουμε μία λύση, ενώ ταυτόχρονα δεν αποκλείουμε και άλλου τύπου συνεργασίες, αυτό έτσι κι αλλιώς θα έπρεπε να γίνει». 

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Μ.Χρυσοβελώνη που είναι και η εκπρόσωπος των ΑNEΛ, πριν από λίγο δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό σε ερώτηση για το αν θα στραφούμε προς την πλευρά της Μόσχας για χρηματοδότηση ότι "πρώτο μέλημα είναι να μην γυρίσουμε την πλάτη στην ΕΕ και στο ευρώ αλλά εάν είναι να επιλέξουμε μεταξύ του ευρώ και της ΕΕ και της ευημερίας του ελληνικού λαού τότε θα επιλέξουμε το δεύτερο". 

Σαφέστατη δήλωση που ξεκαθαρίζει μεχρι που είναι διατεθειμένοι να φτάσουν οι ΑΝΕΛ προκειμένου να απελευθερώσουν τον ελληνικό λαό από την οικονομική σκλαβιά του Βερολίνου. 

Όμως "φωτιά" έβαλε και ο Νικήτας Κακλαμάνης πριν απο λίγο και αυτός σε τηλεοπτικό δίαυλο , υποστηρίζοντας με απόλυτη βεβαιότητα ότι η «συμφωνία έχει ήδη επιτευχθεί»! Μάλιστα έδωσε και το χρονοδιάγραμμα της ανακοίνωσης:
«Μην περιμένετε να το ανακοινώσουν αύριο… Στις 16 θα υπάρχει και η επίσημη ανακοινωση»!

Αλήθεια, τι έχουν να πουν τωρα; Εάν αυτό ισχύει τότε κάποιοι παίζουν με το ευρώ κερδοσκοπικά παιχνίδια και βγάζουν ένα σωρό "αερολεφτά", με ευθύνη της Α.Μέρκελ και του Β.Σόιμπλε. 

Πάντως η όποια συμφωνία δεν θα ήταν ποτέ δυνατή εάν η κυβέρνηση δεν ακολουθούσε αυτό που επιτάσσει το εθνικό συμφέρον και η κοινή λογική (που τόσο μίσούν οι εξουσιαστές του πλανήτη): Πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική.

Πηγή : www.defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου