MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα την ημέρα του έκτακτου Eurogroup

Νέα συλλαλητήρια με σύνθημα «Δεν εκβιαζόμαστε», διοργανώνονται σε όλη τη χώρα την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου, ημέρα της έκτακτης συνεδρίασης το Εurogroup με θέμα την Ελλάδα, στις Βρυξέλλες. Τα συλλαλητήρια διοργανώνονται... 

και πάλι μέσω των κοινωνικών δικτύων, σε συνέχεια κινητοποιήσεων που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και άλλες πόλεις και το ραντεβού έχει δοθεί για τις 6:00 το απόγευμα. 

Το σχετικό κείμενο, που αναρτήθηκε στα social media, αναφέρει: 

«Οι εκλογές τελείωσαν και προέκυψε μία κυβέρνηση που θέλει να εκπροσωπήσει τις ανάγκες μας κόντρα στα συμφέροντα της ολιγαρχίας στην Ευρώπη. Προσπαθούν να μας εκβιάσουν και να μας φοβίζουν. 

Να μην τους κάνουμε τη χάρη! Να πάρουμε την σκυτάλη και να σηκώσουμε το γάντι! Ήρθε η ώρα να πάρει και ο λαός την υπόθεση της ανατροπής στις πλάτες του. Να υψώσουμε το ανάστημά μας και να στείλουμε ένα παλλαϊκό μήνυμα ενάντια στη λιτότητα και τα μνημόνια, υπέρ της δημοκρατίας και της προκοπής. Να μη μασήσουμε στους εκβιασμούς της ΤΡΟΙΚΑ και των υποστηρικτών τους στην Ελλάδα, ολιγαρχία, καναλάρχες. 

Ήρθε η ώρα να φοβηθούν αυτοί και να ακούσουν δυνατά τη φωνή μας. Επιλέγουμε την αξιοπρέπεια και ζητάμε για εμάς και τους λαούς όλης της Ευρώπης μια μεγάλη ανάσα αλλαγής. Καλούμε όλους τους λαούς της Ευρώπης να δείξουν έμπρακτα την υποστήριξή τους στον αγώνα του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης για μια Ευρώπη της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης. Θα νικήσουμε!». 

Εκτός από την Αθήνα, συγκεντρώσεις προγραμματίζονται σε Χανιά, Ηράκλειο, Πάτρα, Λαμία, Βόλο, Καστοριά, Ρέθυμνο, Κάλυμνο, Λέσβο, Καβάλα και αλλού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου