MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Βουλευτές και στελέχη «πυροβολούν» το Σαμαρά

Ηχούν τα τύμπανα του πολέμου στη Νέα Δημοκρατία και δεν λένε να σταματήσουν. Ο Σαμαράς είναι ο μόνος που λέει ότι πήγαν καλά, αφού πήραν ό,τι είχαν πάρει και στις ευρωεκλογές και δεν υπάρχει θέμα.

Μόνο που εκτός των βουλευτών της προεδρικής φρουράς, που παρουσιάζουν όπλα σε ό,τι και να λέει η ηγεσία -πρόκειται για τους πρόθυμους, από τους οποίους ένας υπουργός συνιστούσε σε όποιον πήγαινε να δει κάποιον από το πρωθυπουργικό επιτελείο του Μαξίμου να μη λέει τίποτε άλλο από... «ζήτω ο Σαμαράς, πόσο μεγάλος είναι...»-, η μεγάλη πλειοψηφία της συρρικνωμένης γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας (από 125 μειώθηκαν σε 76) είναι πυρ και μανία με την ηγεσία της ΝΔ.

Κάθε μέρα οι βουλευτές βγαίνουν ο ένας μετά τον άλλο και κατηγορούν ευθέως τον Σαμαρά ως αποκλειστικό υπεύθυνο της ήττας. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του Κώστα Κουκοδήμου, ο οποίος με δόση ειρωνείας είπε: «Εγώ δεν ξέρω άλλα μαθηματικά από αυτά που έμαθα στο σχολειό. Δυστυχώς, υπάρχει μια βαριά ήττα, είναι 8,5 ποσοστιαίες μονάδες πίσω η ΝΔ από έναν ΣΥΡΙΖΑ που πριν από τέσσερα - πέντε χρόνια ήταν στο 3% - 4%. Αυτό πρέπει να μας προβληματίσει βαθιά και πρέπει να ψάξουμε να δούμε ποια ήτανε τα αίτια και ποιοι οι υπαίτιοι για αυτή την ήττα. Αλίμονο αν τα κουκουλώσουμε, τα βάλουμε κάτω από το χαλί, κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε και φύγουμε».

Σε... ήχο ευθύ τα ψάλλει στον Σαμαρά ο δικός του, που του ανέθεσε να διεκδικήσει τον Δήμο της Αθήνας, αλλά δεν τα κατάφερε, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος: «Η Κεντροδεξιά έμεινε κατ' ευφημισμό. Επί της ουσίας είχαμε πολιτικές λαϊκοδεξιές και δώσαμε έναν αγώνα ως παράταξη στα δεξιά με τη Χρυσή Αυγή. Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση υπάρχει ένας νικητής και ένας ηττημένος. Όταν η απόστασή σου από τον νικητή είναι περίπου 9 μονάδες, η ήττα είναι βαριά, και στην ήττα κάνεις αυτοκριτική. Αν ο Σαμαράς δείξει ότι αλλάζει πολιτικές, εκ των πραγμάτων δεν τίθεται θέμα προσώπου».

Φωτιά και γαλάζιοι συνδικαλιστές

Πολύ πιο υψηλοί είναι οι τόνοι από συνδικαλιστές της ΝΔ, οι οποίοι ευθέως βάζουν θέμα αποχώρησης του Σαμαρά και εκλογής νέας ηγεσίας. Με σκληρές δηλώσεις, ο πρόεδρος των ταξιτζήδων Θύμιος Λυμπερόπουλος ήταν ο πρώτος που ζήτησε δημόσια την παραίτηση του προέδρου της ΝΔ. Επίσης, ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ και γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης με επιστολή του προς τον Αντώνη Σαμαρά τονίζει ότι η κοινωνική βάση της ΝΔ είναι στα κάγκελα πλέον και προτείνει να λειτουργήσουν τα όργανα της παράταξης και να ακολουθηθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την αλλαγή ηγεσίας.

Πηγή : paron.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου