MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Απαλλοτρίωση της ιδιοκτησίας είναι το σχέδιο της τρόικας

Μας παίρνουν τις περιουσίες

Με το «σοκ της αποθησαύρισης» θα αρπάξουν τζάμπα ολη την ακίνητη περιουσια μας και θα δημιουργήσουν στρατιές από φθηνό και πεινασμένο εργατικό δυναμικό.

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥΣ σχεδιασμούς της τρόικας και των ξένων τοκογλύφων εξυπηρετεί αποκλειστικά η υπερφορολόγηση των ακινήτων.

Πρόκειται για το λεγόμενο «δόγμα της αποθησαύρισης», που προβλέπει απαξίωση μέσω αβάστακτης φορολόγησης των ακινήτων και στη συνέχεια την αρπαγή τους από μεγάλους ξένους ομίλους.

Μέσω της αποθησαύρισης, η τρόικα πιστεύει ότι θα δημιουργήσει ΣΟΚ στην ελληνική κοινωνία, μέσω της λούμπεν προλεταριοποίησης του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού, που θα αναγκαστεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του στη μισθωτή εργασία σε μισθούς πείνας. Οι χαραμοφάηδες της τρόικας, θεωρούν ότι με το δόγμα της αποθησαύρισης, το οποίο περιλαμβάνει και άλλες δράσεις όπως ισοπέδωση μισθών και συντάξεων, η οικονομία θα αρχίσει να ανακάμπτει και μέσα στις επόμενες δεκαετίες η Ελλάδα, θα μπορεί να αποπληρώνει το χρέος, ενώ θα έχει περάσει στα χέρια των τοκογλύφων και το σύνολο της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας.

Το πείραμα που γίνεται στην Ελλάδα είναι καθοριστικό. Γιατί από την επιτυχία του, οι ξένοι τοκογλύφοι εξαρτούν αν θα το εφαρμόσουν και σε άλλες χώρες.
Γι’ αυτό δοκιμάζουν καθημερινά τις αντοχές της κοινωνίας και παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Η αποθησαύριση μέσω της απαξίωσης των ακινήτων, έφερε σύμφωνα με τους τροϊκανούς τα πρώτα ικανοποιητικά αποτελέσματα. Η αξία της ιδιωτικής περιουσίας υπολογίζονταν πριν από το μνημόνιο σε ένα τρισεκατομμύριο ευρώ. 

Με το κόλπο της απαξίωσης για να γίνει η αποθησαύριση, η αξία του συνόλου των ακινήτων απομειώθηκε κατά τετρακόσια δισεκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή τα σπίτια, τα οικόπεδα και τα χωράφια μας έχασαν το 50% περίπου της αξίας τους. Το επίπεδο αυτό το θεωρούν ικανοποιητικό για πρώτο στάδιο και επιδιώκουν να το φέρουν σε μεγαλύτερη επίπεδα. Μόνο όταν τα ακίνητα υποτιμηθούν κατά 70% θ΄ αρχίσουν οι μαζικές αγορές, από τα κοράκια των ξένων τοκογλύφων.

Για το λόγο αυτό αναμένονται νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες σε βάθος χρόνου, που θα καθιστούν απαγορευτική την ιδιοκτησία, αφού η υπερφορολόγηση και τα αντικίνητρα θα αναγκάσουν τους ιδιοκτήτες να σκοτώσουν όσο – όσο σπίτια και οικόπεδά τους. Το δόγμα της τρόικας επιβραβεύει στην παρούσα φάση μόνο αυτούς που σπαταλούν τα χρήματά τους. Αντίθετα καταδικάζει στην κυριολεξία όσους κάνουν αιματηρές θυσίες και οικονομίες και επενδύουν τους κόπους τους σε αγορά ακινήτων. Είναι τόσο μεγάλη η απέχθεια της τρόικας για την ιδιοκτησία, που εκφράζεται και στις συναντήσεις των τεχνικών κλιμακίων με αρμόδιους παράγοντες.

Ένας από τους τεχνοκράτες που επέβαλε στην κυβέρνηση την αύξηση της φορολογίας, έλεγε σε μια συνάντηση ότι δεν μπορούν να ζουν τρεις γενιές από ένα παλιοοικόπεδο που κληρονόμησαν στην Αθήνα…

Πηγή : kontranews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου