MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Μεγάλες ρωσικές ενισχύσεις στην Κριμαία προδικάζουν πιθανές εξελίξεις

Ρωσικά στρατεύματα σε κίνηση και πάλι προς την Κριμαία 

Μόνο σήμερα τουλάχιστον μια μηχανοκίνητη μεραρχία πεζικού με οχήματά της εισέρχεται στην Κριμαία 

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος 
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών 

Στην Σεβαστούπολη, σήμερα Σάββατο αναφέρθηκαν μεγάλες ρωσικές ενισχύσεις με τουλάχιστον δύο κατ’ εκτίμηση, μηχανοκίνητες μεραρχίες πεζικού με το σύνολο του υλικού τους, σύμφωνα και με βίντεο. 

Από την άλλη πλευρά, ο υπουργός Εξωτερικών της Μόσχας απέκλεισε κάθε διάλογο με τις νέες αρχές της Ουκρανίας, τις οποίες κατονόμασε ως «μαριονέτες». 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των ουκρανικών δυνάμεων στην Κριμαία Vladislav Seleznyov και δηλώσεις του στο διεθνές πρακτορείο Associated Press, υπάρχουν δεκάδες μάρτυρες που αναφέρουν ότι είδαν ρωσικά αποβατικά πολεμικά πλοία, που αφού διέσχισαν τα Στενά του Κερτς, που χωρίζουν την Κριμαία από το ρωσικό έδαφος, την Παρασκευή το βράδυ, εκφόρτωσαν τουλάχιστον 200 στρατιωτικά οχήματα και τεθωρακισμένα στην ανατολική Κριμαία. 

 

Επίσης σήμερα Σάββατο μια τεράστια σε μήκος ρωσική μηχανοκίνητη στρατιωτική φάλαγγα (με συμβατικούς αριθμούς) έφθασε στα περίχωρα της πρωτεύουσας της Κριμαίας, Συμφερούπολη, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες στο πρακτορείο AGI. Η φάλαγγα αποτελούνταν από δεκάδες οχήματα και τεθωρακισμένα που μετέφεραν στρατιώτες σύμφωνα με πηγή, από την πόλη της Zuya, στην Συμφερούπολη. Το κονβόι φέρεται να ήρθε από τα ανατολικά δια μέσου της πόλη Belogorsk. 

Ένας δημοσιογράφος του πρακτορείου AP, βλέποντας την αυτοκινητοπομπή το Σάββατο 40 χλμ δυτικά της πόλης Φεντοσία, παρατήρησε στο πίσω μέρος των φορτηγών, βαριά οπλισμένους στρατιώτες χωρίς να έχουν οποιοδήποτε σήμα ή διακριτικό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου