MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Ο Ν.Δένδιας δήλωσε ότι η ελληνική κοινότητα στην Μαριούπολη δεν υφίσταται πλέον – Μ.Ζαχάροβα: «Υπάρχει και στέλνεις όπλα εναντίον της»!

«Έλα να επισκεφτείς την Μαριούπολη για να δεις το παράλογο των λόγων σου»!
 
Ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στον STATUS FM, δήλωσε ότι η ελληνική κοινότητα της Μαριούπολης δεν υφίσταται πλέον εξοργίζοντας την Μόσχα, η οποία του απάντησε διαμέσου της Μαρία Ζαχάροβα, πως όχι μόνο υπάρχει αλλά θα πρέπει να εξηγήσει η ελληνική κυβέρνηση γιατί στέλνει όπλα στους Ουκρανούς με τα οποία πλήττουν Έλληνες ομογενείς!
Συγκεκριμένα ο ΥΕΘΑ είπε:
 
«Να θυμίσω κατ’ αρχήν ότι είμαι ο τελευταίος Έλληνας, ο τελευταίος Δυτικός υπουργός που επισκέφθηκε τη Μόσχα πριν από την εισβολή.
 
Ήμουν στην Μόσχα τρεις μέρες πριν εισβάλλουν. Γιατί είχα πάει;
 
Για να δω τον Λαβρόφ, να του ζητήσω την προστασία της ελληνικής κοινότητας στη Μαριούπολη, η οποία πλέον δεν υφίσταται παρεμπιπτόντως».
 
Στην δήλωση αυτή τοποθετήθηκε η Μαρία Ζαχάροβα, η οποία προσκάλεσε τον Νίκο Δένδια να επισκεφτεί την Μαριούπολη και πως αν η ελληνική κυβέρνηση αναγνωρίσει πως υπάρχει ομογένεια στην περιοχή, τότε θα πρέπει να εξηγήσει γιατί στέλνει όπλα που μπορούν να σκοτώσουν Έλληνες!
 
Σύμφωνα με τη M.Ζαχάροβα, ο N.Δένδιας πρέπει να επισκεφθεί τη Μαριούπολη για να «πειστεί για το παράλογο των λόγων του»!
 
Σύμφωνα με την ίδια, στους Έλληνες που ζουν στην πόλη δίνεται κάθε ευκαιρία να διατηρήσουν και να αναπτύξουν τις πολιτιστικές τους παραδόσεις.
 
«Τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, στη Μαριούπολη, καταγράφηκε η πρώτη περιφερειακή εθνική-πολιτιστική αυτονομία των Ελλήνων στο έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ», δήλωσε η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών.
 
Σημειώνεται ότι από το 2014 και μετά η Ουκρανία ακολουθούσε μία πολιτική αναγκαστικής «ομογενοποίησης» της χώρας καθώς απαγόρευσε όλες τις γλώσσες των μειονοτήτων ανάμεσα τους και την ελληνική γλώσσα.
 
Η συμπεριφορά του Κιέβου απέναντι στην ελληνική ομογένεια ήταν και ο κύριος λόγος για τον οποίο οι Έλληνες ομογενείς στην συντριπτική τους πλειοψηφία τάχθηκαν υπέρ των Ρώσων στον ουκρανικό πόλεμο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου