MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023

Ο Κ.Μητσοτάκης αγαπά και προστατεύει το «πράσινο»: Η μισή κυβέρνηση των Κ.Σημίτη και Γ.Παπανδρέου μετακόμισε στη ΝΔ

Η ΝΔ κερδίζει και το ΠΑΣΟΚ κυβερνάει...
 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδειχτεί και στις δύο κυβερνητικές του περιόδους (η δεύτερη τώρα ξεκινάει) πως αγαπάει πάρα πολύ και προστατεύει το «πράσινο» και εννοούμε με αυτό το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και τον ευρύτερο χώρο του.
 
Πλέον ακόμα και oι πιο καλόπιστοι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας έχουν κατανοήσει πως αυτοί ψηφίζουν η Ν.Δ. βγαίνει πρώτη αλλά το ΠΑΣΟΚ κυβερνάει.
 
Ο σκληρός πυρήνας των ψηφοφόρων της Ν.Δ. είναι ακόμα Δεξιοί και ήθελαν να πιστεύουν μέχρι και πρόσφατα ότι το κόμμα αποτελείται από Δεξιούς και ότι οι ίδιοι ψήφιζαν μία δεξιά παράταξη.
 

 
Με αφορμή όμως την σημερινή αποχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου από το ΠΑΣΟΚ αξίζει να σημειωθούν και να επισημανθούν κάποια πράγματα.
 

 
Στις κυβερνήσεις Μητσοτάκη υπηρετούν ή υπηρέτησαν πολλοί «πρώην» «ΠΑΣΟΚοι» σε υπουργικές θέσεις και υπάρχουν και κάποιοι στην «εφεδρεία» που σημαίνει ότι μπορούν να αξιοποιηθούν σε επόμενες κυβερνητικές διεύρυνσης.
 
Όλοι ήταν και είναι στο «στόχαστρο» των βουλευτών της ΝΔ που προέρχονται απευθείας από τα «σπλάχνα» της και απορούν πως ο Κ.Μητσοτάκης αλλοίωσε σε τέτοιο βαθμό την πολιτική φυσιογνωμία του κόμματος.
 
Προσοχή: Απορούν, δεν κάνουν κάτι γι’ αυτό.
 
1.Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
 
Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη και νυν υπουργός Υγείας, μέχρι να αναλάβει την υπουργική θέση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, ήταν γνωστός ως μεγαλοΠΑΣΟΚΟς που θήτευσε σε πολλές θέσεις κατά τη διάρκεια της «πράσινης» παντοκρατορίας.
 
Συγκεκριμένα: Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, υπουργός Προστασίας του Πολίτη, υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, υφυπουργός σε πολλά υπουργεία και, βεβαίως, γραμματέας του ΠΑΣΟΚ.
 
2. Γιώργος Γεραπετρίτης
 
Ο πρώην υπουργός Επικρατείας και νυν ΥΠΕΞ – και από τους στενούς συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη –  θήτευσε στη γενική γραμματεία της κυβέρνησης επί πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου, παρέχοντας συμβουλές –όπως λένε οι έχοντες γνώση– για θέματα δημόσιας διοίκησης.
Προηγουμένως διετέλεσε σύμβουλος του υπουργείου Εξωτερικών και του υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.
 
3. Λίνα Μενδώνη
 
Η υπουργός Πολιτισμού ήταν μέλος του ΚΙΝΑΛ, μέχρι λίγο πριν την υπουργοποίηση της και παραμένει υπουργός Πολιτισμού και στη νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Διατέλεσε γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού επί κυβερνήσεων Σημίτη, Παπανδρέου και Σαμαρά (κυριολεκτικά διαχρονική).

4. Κυριάκος  Πιερρακάκης,
 
Ο πρώην υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και νυν υπουργός Παιδείας το 2012, στο 9ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, εκλέχτηκε μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και το 2014 ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με την «Ελιά».
 
Στην περίοδο της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ ήταν μέλος της ελληνικής ομάδας διαπραγμάτευσης με τους «θεσμούς», ως επιλογή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου.
 
5. Τάκης Θεοδωρικάκος
 
Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών και πρώην ΠΡΟ.ΠΟ, ξεκίνησε την πολιτική του διαδρομή από την ΚΝΕ, ως γραμματέας της, στις αρχές της δεκαετίες 1990. Η πορεία μέχρι την υπουργοποίηση του από τον Κυριάκο Μητσοτάκη είχε διάφορες στάσεις.
 
Μεταξύ αυτών: Συνεργάτης επικοινωνίας του Κώστα Λαλιώτη όταν ήταν υπουργός ΠΕΧΩΔΕ. Επίσης, διευθυντής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ,  όσο καιρό ήταν στη θέση του γραμματέα ο Κ. Λαλιώτης.
 
Τώρα δεν υπουργοποιήθηκε αλλά παραμένει στην «εφεδρεία».
 
6. Χάρης Θεοχάρης
 
Ο πρώην υπουργός Τουρισμού και νυν υφυπουργός Οικονομικών, πέρα από την θητεία του ως βουλευτής του Ποταμιού, είχε διάφορων ειδών περάσματα από αυτό που λέμε… ευρύ ΠΑΣΟΚ.
 
Το 2016 συνέπραξε με τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Αλέκο Παπαδόπουλο για τη δημιουργία της Δημοκρατικής Ευθύνης, από την οποία αποχώρησε επεισοδιακά μερικούς μήνες αργότερα.
 
Επίσης, το 2017 συμμετείχε στη συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αλλά τελικά δεν προχώρησε. Κυρίως, όμως, από από τις αρχές του 2013 ως και τον Ιούνιο του 2014 ήταν Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων στο Υπουργείο Οικονομικών (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ).
 
7. Άκης Σκέρτσος
 
Ο πρώην υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ για θέματα συντονισμού του κυβερνητικού έργου, και νυν υπουργός Επικρατείας, πέρασε από το ΠΑΣΟΚ ως στενός συνεργάτης του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και κατέληξε να γίνει διευθυντής του ΣΕΒ
 
Όταν θήτευσε στο ΠΑΣΟΚ ήταν η χρονιά που ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέλαβε γραμματέας του. Ο Σκέρτσος συνέχισε να είναι στενός συνεργάτης του και στη συνέχεια, αφού στην πραγματικότητα ήταν διευθυντής του πολιτικού του γραφείου, επί διακυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου.
 
8. Θόδωρος Λιβάνιος
 
Ο πρώην υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ στον υπουργό Επικρατείας και νυν αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, διετέλεσε ειδικός σύμβουλος του Γιάννη Ραγκούση στο υπουργείο Εσωτερικών για τον «Καλλικράτη».
 
Επίσης, από το 2011 ήταν γενικός γραμματέας στον Δήμο Αθηναίων επί Γιώργου Καμίνη.
 
9. Παναγιώτης Τσακλόγλου
 
Ο υφυπουργός Εργασίας για θέματα κοινωνικής ασφάλισης έχει περάσει από το λεγόμενο «Κύκλο Ιδεών» του Βαγγέλη Βενιζέλου, ενώ τις παρείχε τις επιστημονικές γνώσεις του στις κυβερνήσεις Σημίτη, Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά – Βενιζέλου.
 
10. Γιώργος Φλωρίδης
 
Είναι ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης του Κ.Μητσοτάκη, να θυμίσουμε ποιος είναι.
 
Το 1993 ο Γιώργος Φλωρίδης εξελέγη πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς, και το 1994 νομάρχης Κιλκίς στις πρώτες νομαρχιακές εκλογές (μέχρι τότε οι νομάρχες διορίζονταν από την εκάστοτε κυβέρνηση δηλαδή από κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ).
Παραιτήθηκε από νομάρχης το 1996 για να εκλεγεί βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Επανεξελέγη το 2000, 2004, 2007 και 2009.
 
Διετέλεσε υφυπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης (30 Οκτωβρίου 1998 – 13 Απριλίου 2000), υφυπουργός Πολιτισμού αρμόδιος για τον Αθλητισμό (13 Απριλίου 2000 – 24 Οκτωβρίου 2001), υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών (24 Οκτωβρίου 2001 – 7 Ιουλίου 2003) και υπουργός Δημόσιας Τάξης (7 Ιουλίου 2003 – 10 Μαρτίου 2004).
 
Το 2010 αποχώρησε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και παραιτήθηκε από την έδρα του, ιδρύοντας στη συνέχεια, το 2011, τον Κοινωνικό Σύνδεσμο.
 
Στις 7 Ιανουαρίου 2015 συμπαρατάχθηκε με το ΠΑΣΟΚ ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος για τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015.
 
Ποιο ΠΑΣΟΚ πεθαίνεις δηλαδή…
 
Υπάρχουν και κάποιοι που είναι στην εφεδρεία και περιμένουν και αυτοί τη σειρά τους για να χρησιμοποιηθούν.
 
Η Άννα Διαμαντοπούλου
 
Ο Κ.Μητσοτάκης την πρότεινε ως  υποψήφια για τη θέση του γενικού γραμματέα του ΟΟΣΑ, παρά τα «παράπονα» των πιο αυστηρών στελεχών της ΝΔ.
 
Για την Άννα Διαμαντοπούλου τι να (πρωτο)πεί κανείς σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ.
 
Μεγαλοστέλεχος του «εκσυγχρονιστικού» ΠΑΣΟΚ του Σημίτη με θητείες σε υπουργεία και υπουργός Παιδείας στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου αλλά και στη συνέχεια.
 
Και σήμερα προστέθηκε στην «εφεδρεία» ο… Ανδρέας Λοβέρδος. Ο Ανδρέας Λοβέρδος αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ καθώς με δημόσια επιστολή του ενημερώνει ότι αποτελεί παρελθόν τόσο από τα όργανα, όσο και από το ίδιο το κόμμα και όλα δείχνουν ότι βρίσκεται καθ’ οδόν προς ΝΔ και κυβέρνηση…
 
Στην κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη, διετέλεσε υφυπουργός Εξωτερικών (2002-2004) με αρμοδιότητα τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις και την αναπτυξιακή συνεργασία.
 
Στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (2009-2010).
 
Το 2010 ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (2010-2012), στις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου, εν μέσω έντονων αντιδράσεων για την εφαρμογή των μνημονιακών μέτρων λιτότητας στο χώρο της υγείας.
 
Στις 9 Ιουνίου 2014, διορίστηκε υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, στην Κυβέρνηση Σαμαρά.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου