MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023

Γιατί κόπτονται όλοι τώρα για την Δυτική Θράκη; Τα Wikileaks μας λένε τι υλοποιείται ακριβώς υπό τις ΗΠΑ στην περιοχή από το 2006

 
Η Δυτική Θράκη είναι για τα καλά στο επίκεντρο του πολιτικού ενδιαφέροντος στην χώρα μας, λόγω εκλογών, ειδικά μετά το περιστατικό με την έκθεση της ΕΥΠ, και την άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει δήλωση αποδοχής της συνθήκης της Λωζάνης από δύο μειονοτικούς βουλευτές του, ενώ από την ΝΔ αποσύρθηκε μειονοτικός βουλευτής για λόγους “ειρηνικής συνύπαρξης χριστιανών-μουσουλμάνων στην περιοχή.
 
Με ευκαιρία αυτήν την κατάσταση αλλά και τις σφοδρές αλληλοκατηγορίες των ελληνικών κομμάτων, και την παρέμβαση του τουρκικού τύπου, ο Έλληνας ειδικός κ. Παναγιώτης Παύλος κάνει μια πολύ καλεί υπενθύμιση.
 
Ο ίδιος μας υπενθυμίζει έμμεσα ότι και για την περιοχή της Δυτικής Θράκης, οι ΗΠΑ έχουν συγκεκριμένη μακρόχρονη πολιτική, η οποία δεν αλλάζει εύκολα, απαιτώντας ξανά υποχωρητικές κινήσεις από την Ελλάδα, αρχής γενομένης από το 2006, για να κατευναστεί δήθεν ο Ερντογάν.
Ο ίδιος αναφέρει: “Τα Wikileaks είναι θησαυρός. Εδώ βλέπετε πώς από το 2006 οι Αμερικανοί πίεζαν τη ΝΔ για:
 
1. τζαμί στην Αθήνα.
 
2. ίδρυση περισσότερων τουρκικών σχολείων στη Θράκη.
 
3. θέσπιση εκλογής μουφτήδων από την μειονότητα.
 
Όλα αυτά ως αντάλλαγμα, ώστε ο Ερντογάν να προβεί σε κάποιες αποφάσεις -γενικώς και αορίστως- υπέρ της δικής μας μειονότητας στην Πόλη.   
 
Τα δύο πρώτα έχουν υλοποιηθεί και με το παραπάνω.
 
Σε άλλο σημείο του ιδίου διαβαθμισμένου εγγράφου παραλληλίζουν τη μειονότητα της Θράκης μας με τη Σλαβομακεδονική μειονότητα στην Μακεδονία μας. Έχουμε να δούμε πολλά ακόμη στη σωστή πλευρά της ιστορίας”,καταλήγει ο ίδιος.
 
Τι έχει πράξει το καθεστώς Ερντογάν εκβιάζοντας την χώρα μας
 
Ο Ερντογάν προχώρησε στην μετατροπή της Αγίας Σοφίας από μουσείο που ήταν σε Τέμενος, και δήλωσε μάλιστα πως αν κινδυνεύσει αυτή η μετατροπή ( με κάποιον τρόπο) τότε θα την καταστρέψει.
 
Ο Τούρκος πρόεδρος παρεμβαίνει σε ζητήματα που αφορούν την ελληνική μουσουλμανική μειονότητα, όπως έδειξε και η εκλογή των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι έχουν αποστολή έγερσης του θέματος “ τουρκικής μειονότητας” στην νέα ελληνική βουλή.
 
Η Τουρκία εγείρει ήδη θέμα για “ τουρκική μειονότητα στα Δωδεκάνησα, ζητώντας και επιστροφή περιουσιών ενώ τίθεται θέμα και βακουφίων.
 
Η Τουρκία είναι το κράτος-διακινητής χιλιάδων παράνομων μεταναστών προς την Ελλάδα, ενώ εντός χώρας μας έχουν στοχοποιηθεί Τούρκοι πολίτες ως Γκιουλενιστές.
Εκτιμάται ότι οι Τούρκοι δεν θα σταματήσουν να προκαλούν την χώρα μας, με κάθε ευκαιρία, δήλωση ή κίνηση, διότι επιθυμούν κατάργηση της συνθήκης της Λωζάνης και διχοτόμηση του Αιγαίου, έχοντας στα σχέδια τους μελλοντικά κινήσεις τύπου Κύπρου-74.
 
Οι πιέσεις των ΗΠΑ προς την Ελλάδα και για αυτά τα θέματα  είναι πολλές και μονόπλευρες, αφού οι Τούρκοι μόνο απαιτούν  και απειλούν.
 
Την ίδια στιγμή η Άγκυρα συνεργάζεται με Ρωσία, Ιράν, και κινείται ανεξάρτητα ακόμα και εντός ΝΑΤΟ, έχοντας σκοπό να  ασχολείται με την Δύση κατά το δοκούν.
Στα πλαίσια αυτά, ΗΠΑ-ΕΕ πιέζουν και σήμερα παρασκηνιακά την Ελλάδα  να δεχθεί κάποια τουρκικά αιτήματα και σήμερα για να διατηρήσουν την " ειρήνη" στο Αιγαίο ( παρεμπιπτόντως και η Σερβία δέχεται πιέσεις να αποδεχθεί το Κόσοβο ως κράτος).
 
Πρόκειται για μια πρακτική των δυτικών στην χώρα μας, η οποία υλοποιείται με σπουδή και μεθοδικότητα κατά της χώρα μας από το 1947 και μετά ακολουθώντας τις επιταγές της δύσης κάθε φορά όποιες και να είναι αυτές.
 
Η χώρα μας οφείλει, και το κάνει ήδη, να διαθέτει ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά πλέον απαιτείται και η πολιτική βούληση να πει “έως εδώ και μη παρέκει” σε φίλους, συμμάχους και μετά στους Τούρκους, που ζητούν ότι τους κατέβει, μόνο και μόνο για να “φιλανδοποιήσουν” την χώρα μας.
 
Δεν πρέπει να κάνουμε ότι μας ζητούν “ φίλοι” και “σύμμαχοι”, διότι πρωτίστως αυτά αφορούν τα δικά τους και όχι τα δικά μας συμφέροντα, αφού δεν θα έχουμε ειρήνη στο Αιγαίο σε καμία περίπτωση λόγω των σχεδίων " Γαλάζια Πατρίδα, Μεγάλη Ρούμελη", και  "σύνορα της Καρδιάς".  
 
Μια μελλοντική σύγκρουση Ελλάδος-Τουρκίας είναι σχεδόν αναπόφευκτη στο Αιγαίο, εκτός και συμβούν αιφνιδιαστικά γεγονότα στην γειτονική χώρα και έρθουν στην κυριολεξία τα πάνω κάτω, κάτι που δεν είναι ορατό ακόμη.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου