MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ Η ΦΟΒΙΣΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ

Προσωπικά πιστεύω πως η ψοφοδεής ελληνική παρασιτική ολιγαρχία, θα προτιμούσε να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να κάνει παραχωρήσεις εθνικών συμφερόντων στον Ερντογάν μέσω μιας δήθεν “υπερήφανης” διαπραγμάτευσης και όχι να συρθεί στο τραπέζι κατόπιν μιας πολεμικής ήττας.

Στην πρώτη περίπτωση, μάλλον θεωρεί ότι μπορεί εύκολα να διαχειριστεί επικοινωνιακά το θέμα, καθηλώνοντας για μια ακόμα φορά τον εξαθλιωμένο λαό στους καναπέδες, όπως ακριβώς γίνεται με τα μνημόνια οικονομικής αφαίμαξης, αλλά και με την παραχώρηση των εθνικών μας συμφερόντων στο θέμα της Μακεδονίας μας.

Στη δεύτερη περίπτωση όμως, δηλαδή μετά από μια στρατιωτική ήττα, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να ξεσηκωθεί ανεξέλεγκτα μέρος του λαού και να ανατρέψει την ολιγαρχία.

Ο Ερντογάν και οι άλλοι της πολιτικής ελίτ της Τουρκίας γνωρίζουν πολύ καλύτερα από εμάς την ψυχοσύνθεση και τα συμφέροντα της ψοφοδεούς ελληνικής ολιγαρχίας, γι’ αυτό και (μέσα σε ένα γενικότερα ρευστό περιβάλλον) προβαίνουν σε ανήκουστες επιθετικές κινήσεις και εκφοβιστική προπαγάνδα, ώστε να την τρομάξουν και να την καθίσουν στο τραπέζι, χωρίς να πέσει ούτε μία σφαίρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου