MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Περί Κίνας και Amazon

Αυτός που θα κερδίσει τη μάχη για την παγκόσμια ηγεμονία εκ των δύο ανταγωνιστών, της Κίνας και των Η.Π.Α., θα είναι εκείνος που θα καταφέρει να συμμαχήσει με τη Ρωσία εναντίον του άλλου – ενώ η δήλωση του προέδρου Trump εναντίον της Amazon επηρέασε σημαντικά τη μετοχή της.

Επενδύσεις & Αγορές 

Το να στοιχηματίζει κανείς εναντίον της Κίνας δεν είναι ότι εξυπνότερο – κρίνοντας από τις τοποθετήσεις του κερδοσκοπικού κεφαλαίου «Hayman Capital Management» εναντίον του νομίσματος της χώρας, με αποτέλεσμα να χάσει το 19% των χρημάτων του. Το γουάν ανατιμήθηκε από τις αρχές του 2014 απέναντι στο δολάριο από 7:1 στα 6,28:1, προκαλώντας στο Hayman Capital Management τις μεγαλύτερες ζημίες από την ίδρυση του το 2006 – οπότε είναι λάθος να υποτιμάει κανείς τη μεγαλύτερη παραγωγική μηχανή του πλανήτη, ειδικά την επίθεση της εναντίον του πετροδολαρίου.

Το κερδοσκοπικό κεφάλαιο βέβαια είχε εκτιμήσει σωστά τα προβλήματα υπερχρέωσης της Κίνας, τα οποία είναι υπαρκτά, αλλά δεν κατανόησε πως η χώρα έχει ένα εντελώς διαφορετικό πολιτικό σύστημα – το οποίο της προσφέρει άλλες δυνατότητες. Είναι φανερό δε πως οι Η.Π.Α. ως κράτος κάνουν λάθος επιτιθέμενες οικονομικά στην Κίνα – αφού είναι σε θέση να ανταπεξέλθει, διαθέτοντας πολλά όπλα (άρθρο). Το ίδιο συμβαίνει όταν ανταγωνίζονται στρατιωτικά τη Ρωσία – ενώ αυτός που θα κερδίσει τη μάχη για την παγκόσμια ηγεμονία εκ των δύο αυτών ανταγωνιστών, της Κίνας και των Η.Π.Α., θα είναι εκείνος που θα καταφέρει να συμμαχήσει με τη Ρωσία εναντίον του άλλου. 

Ένα ακόμη σημαντικό γεγονός σήμερα ήταν η τοποθέτηση του προέδρου Trump εναντίον της Amazon – υπενθυμίζοντας πως είχε πει τα εξής: «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει φόρος στις πωλήσεις μέσω του διαδικτύου, οπότε εταιρείες όπως η Amazon μπορούν να αγοράζουν και να πουλούν προϊόντα χωρίς να χρεώνουν τους βασικούς φόρους λιανικής». Έτσι κλείνουν τις αλυσίδες και τα καταστήματα λιανικού εμπορίου, προκαλώντας μεγάλη ζημία στην οικονομία και στις θέσεις εργασίας.

Πρόσφατα τώρα έγραψε στο Twitter ότι, είχε εκφράσει τις ανησυχίες του με την Amazon πριν την εκλογή του – επειδή, σε αντίθεση με τις άλλες εταιρείες, πληρώνει ελάχιστους ή και καθόλου φόρους, χρησιμοποιεί το ταχυδρομικό σύστημα της χώρας σαν το δικό της «delivery boy», προκαλεί τεράστιες ζημίες στις Η.Π.Α. και κλείνει χιλιάδες λιανοπωλητές (πηγή). Η δήλωση του αυτή επηρέασε αρνητικά τη μετοχή (γράφημα), ενώ θυμίζουμε πως ο επικεφαλής της Amazon και πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, με περιουσία άνω των 120 δις $, έχει στην ιδιοκτησία του επίσης την Washington Post – η οποία δεν συμπαθεί καθόλου τον κ. Trump.


Πηγή : https://analyst.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου