MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Oxfam: Ο μισός πληθυσμός της της ανθρωπότητας “φτώχυνε” κατά ένα τρισεκατομμύριο δολάρια σε διάστημα πέντε ετών.

ΜΌΣΧΑ, 18 Ιανουαρίου — RIA Νovosti. Η γενική κατάσταση είναι ότι πάνω από 3,6 δισεκατομμύρια ανθρώπων που αντιστοιχούν με το ήμισυ του ανθρωπίνου πληθυσμού της Γης έγινε φτωχότερο, από το 2010 έχασε περισσότερα από ένα τρισεκατομμύριο δολάρια, σύμφωνα με την έκθεση της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Oxfam και η δραστηριότητα είναι αφιερωμένη στην καταπολέμηση της φτώχειας.

Ακριβώς το ίδιο ποσό κατέχει ο μισός πληθυσμός της ανθρωπότητας με τους εύπορους να έχουν λιγοστέψει, έχουν ένα σύνολο 62 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, στην γενική κατάσταση οι οποίοι αύξησαν τα χρήματα τους κατά την ίδια περίοδο σε 1.76 τρισεκατομμύρια δολάρια. Πέντε χρόνια πριν, σε ποσό, συγκρίσιμο με εκείνο που κατείχε το ήμισυ της ανθρωπότητας υπήρχαν 388 πλουσιότεροι άνθρωποι.

Οι λόγοι της αυξανόμενης διαφοράς στο επίπεδο ευημερίας μεταξύ φτωχών και πλουσίων η οργάνωση τους αποδίδει στα φορολογικά προνόμια που διαθέτει το πλέον εύπορο τμήμα του πληθυσμού, στην αύξηση της διαφοράς της μεγαλύτερης και της μικρότερης αποζημίωσης και στη μείωση των οικονομικών αποδοχών των εργαζομένων.

Πηγή :  ria.ru

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου