Aπό τον J.Edgar Hoover

PHOTOGRAPHER Panayiotis Tzamaros


Δεν είναι η πρώτη φορά στην νεώτερη πολιτική ιστορία του τόπου που το βαθύ κράτος του Μεγάρου Μαξίμου σε συνεργασία με το βαθύ παρακράτος καταπίνει τους πρωθυπουργούς του!



Το είδαμε να συμβαίνει με τον Ανδρέα Παπανδρέου και το στενό πρωθυπουργικό περιβάλλον στο οποίο κάποια στιγμή εισχώρησαν μάγοι, αστρολόγοι και διάφορα άλλα νούμερα. Το είδαμε να συμβαίνει με τον Μητσοτάκη σε πολλές περιπτώσεις, όπου το παρακράτος σε ανοιχτή γραμμή με το Μαξίμου έπαιρνε θανάσιμες πρωτοβουλίες για τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Το είδαμε να συμβαίνει με τον Καραμανλή με κορυφαία στιγμή του παρακράτους την υπόθεση Ζαχόπουλου η οποία έκλεισε έναν πρωθυπουργό στον εαυτό του και την διακυβέρνηση της χώρας ανέλαβε ο Προκόπης Παυλόπουλος ως αντίρροπη δύναμη στον Γιώργο Σουφλιά που εξυπηρετούσε άλλο πόλο συμφερόντων.


Η ιστορία επαναλαμβάνεται και σήμερα, όλο αυτό το διάστημα. Ο Σαμαράς μοιάζει να βρίσκεται σε διαρκή ομηρία ενός αδιόρατου φόβου ο οποίος εκπορεύεται από ανθρώπους του ίδιου του Μαξίμου.


Κάποιοι προς διευκόλυνση τους αποκαλούν κύκλους. Είναι λοιπόν αυτοί οι κύκλοι οι οποίοι σε αγαστή συνεργασία με το βαθύ παρακράτος τρομάζουν τον Σαμαρά κάθε φορά που ο ίδιος επιχειρεί να πάρει μια μεταρρυθμιστική πρωτοβουλία. Πάρτε παράδειγμα τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων. Την στιγμή που κοντά στο 1,5 εκατ. Ιδιωτικοί υπάλληλοι έχουν δει τις ζωες τους να βουλιάζουν  στην κινούμενη λάβα της ανεργίας, ακόμη και οι πλέον διεφθαρμένοι δημόσιοι υπάλληλοι παραμένουν στις θέσεις τους. Και ο πρωθυπουργός διαρκώς υποχωρεί.


Όπως όλα δείχνουν το βαθύ κράτος του Μαξίμου βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με τους πλέον σκοταδιστές εκπροσώπους της Εκκλησίας αλλά και της Δικαιοσύνης. Πως αλλιώς να εξηγήσεις το γεγονός ότι ο μουλάς μητροπολίτης Πειραιώς έχει άποψη για την συμβίωση των gay και των λεσβιών λες και η Εκκλησία είναι τίγκα στα καθαρόαιμα αρσενικά. Πως αλλιώς να εξηγήσεις κάποιες αποφάσεις της Δικαιοσύνης που αδειάζουν τον ίδιο τον πρωθυπουργό στα μάτια της Τρόικας.


Η ίδια η Μέρκελ μιλώντας off the record σε γερμανούς δημοσιογράφους παραδέχθηκε πως


-Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας είναι ο διεφθαρμένος κρατικός μηχανισμός της ο οποίος βρίσκει στήριξη στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Δεν μπορούν να απολύσουν έναν δημόσιο υπάλληλο εάν δεν περάσουν 5-10 χρόνια και δυστυχώς κανείς πρωθυπουργός δεν διαθέτει την απαιτούμενη τόλμη...


Τα λόγια της Μέρκελ αντανακλούν και στο σημερινό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Capital.gr.


Την ώρα λοιπόν που ακόμη και οι δανειστές μας έχουν αντιληφθεί τι ακριβώς συμβαίνει στην Ελλάδα, ο Σαμαράς αφήνεται αμαχητί όμηρος στο βαθύ κράτος του Μαξίμου με την ψευδαίσθηση ότι οι πολίτες εκεί έξω δεν αντιλαμβάνονται την αδυναμία του να του επιβληθεί.


Μάλιστα η παρουσία και η ομιλία του στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο ήταν ιδιαίτερα υποτονική. Έδειχνε έναν πρωθυπουργό αδύναμο και κουρασμένο, ο οποίος βιώνει περίοδο αντίστοιχη του Καραμανλή προ της πτώσης του.


Ο Σαμαράς δεν μπορεί να χρεώσει στον ΣΥΡΙΖΑ- ο οποίος κι αυτός αγκομαχά δημοσκοπικά- την διαγραφόμενη πτώση του. Ο ίδιος είναι ένας ακόμη πρωθυπουργός που τρώγεται από το βαθύ κράτος του Μαξίμου. Είναι οι κύκλοι του Μαξίμου που παραδίδουν, αγνοώντας τον πρωθυπουργό, την εξουσία στον ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετώντας ταπεινές προσωπικές και ακόμη πιο σκοτεινές φιλοδοξίες οι οποίες έχουν να κάνουν με την άνοδο της Χρυσής Αυγής στην εξουσία. Δυστυχώς αυτοί οι επηρμένοι σκοταδιστές του παρακράτους αδιαφορούν για τον αντίκτυπο που έχουν τα παιγνίδια τους. Εκτός εάν δουλεύουν- επ΄αμοιβή- για συγκεκριμένα συμφέροντα που έχουν ήδη έτοιμο τον διαμελισμό με της χώρας με φασιστική κυβέρνηση στο Μαξίμου.


Ο Σαμαράς ας μην ξεγελάει άλλο τον εαυτό του. Οι εγκέφαλοι της Χρυσής Αυγής και του εκφασισμού της χώρας βρίσκονται στο Μέγαρο Μαξίμου και ο ίδιος ο πρωθυπουργός είναι ομηρός τους, μέσα από την τεχνική του φόβου. Τον φοβίζουν διαρκώς ώστε να τον κρατάνε υπό έλεγχο. Αλίμονο εάν ο Σαμαράς δεν δει, σήμερα κιόλας, την βρώμικη παγίδα που του έχουν στήσει. Θα τελειώσει άδοξα και περιφρονημένος την θητεία του. Ότι ακριβώς συνέβη με τον Κώστα Καραμανλή ο οποίος υπήρξε υποδειγματικό θύμα των ανθρώπων που εμπιστεύθηκε. Όσοι από τους συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού έζησαν εκείνη την περίοδο σήμερα φωτογραφίζουν ως βασικούς υπαίτιους για την πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή πρόσωπα «εμπιστοσύνης» του τότε πρωθυπουργού...

Πηγή :  http://kourdistoportocali.com