Μπουχτισμένοι από το διεφθαρμένο ελληνικό κράτος και τις εγχώριες πολιτικές δυνάμεις οι δανειστές μας αρνούνται να ασχοληθούν πλέον με το ελληνικό πρόβλημα και κυρίως με το χρέος που μας πονάει.
 
Αλλά πως να ασχοληθείς με μια κυβέρνηση που αντί να απολύσει προσλαμβάνει 8.000 δημοσίους υπαλλήλους μέσα στο 2013, την στιγμή που 1,5 εκατ. άνεργοι του ιδιωτικού τομέα πλήρωσαν ακριβά το τίμημα του να μην έχουν υπάρξει αφισοκολλητές του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Süddeutsche Zeitung", τον Απρίλιο του 2014 προβλέπεται να γίνει η αξιολόγηση της οικονομικής κατάστασης της Ελλάδας και εκεί θα διαπιστωθεί εάν το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο. Σύμφωνα με πηγές των Βρυξελλών που επικαλείται η γερμανική εφημερίδα, ο έλεγχος των στοιχείων θα γίνει πιθανότατα τον Ιούνιο. Αυτό το χρονοδιάγραμμα -γράφει η γερμανική εφημερίδα- δεν αρέσει στον Σαμαρά, ο οποίος θα προτιμούσε να πάει στις ευρωεκλογές έχοντας διασφαλίσει από πριν ένα θετικό μήνυμα. Αλλά κυρίως αυτό είναι που δεν θέλει η καγκελάριος Μέρκελ ακριβώς εξαιτίας των ευρωεκλογών, διευκρινίζει το δημοσίευμα.

Εάν επιβεβαιωθεί ότι οι Ευρωπαίοι αποφάσισαν ότι η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους θα γίνει μετά τις ευρωεκλογές βρισκόμαστε μπροστά σε νέα -και δυσμενέστερα- δεδομένα.
 

Κι αυτό διότι η ελληνική κυβέρνηση, και με τις σημερινές επαφές του πρωθυπουργού στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επιδιώκει να ολοκληρωθεί η συζήτηση για απομείωση του χρέους μέχρι τον Απρίλιο -και πάντως πριν τις ευρωεκλογές- και προσπαθεί να αποτρέψει το ενδεχόμενο οι Ευρωπαίοι να μεταθέσουν τις αποφάσεις για το καλοκαίρι του 2014 ώστε να μην δώσουν την εντύπωση στους ψηφοφόρους τους ότι δίνουν νέα βοήθεια στην Ελλάδα.

Ωστόσο, ακόμη και οι πιο αισιόδοξοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν πλήρως απωθήσει όσα έλεγαν περί νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους και μιλούν απλώς για διευκολύνσεις, που θα έχουν έμμεσο και όχι εμφανές κόστος για τους Ευρωπαίους φορολογούμενους.


Με απλά λόγια κόλαση. 3 χρόνια μνημόνια, χιλιάδες αυτοκτονίες, πετσοκομμένες ζωές και οι κυβερνήσεις να έχουν στυλώσει τα πόδια και να αρνούνται τις μεταρρυθμίσεις για να υπερασπισθούν τους διορισμένους κομματικούς στρατούς. Κάθε λίγο και λιγάκι ο γραφικός πλέον Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει τάχα μου λίστες δημοσίων υπαλλήλων υπό απόλυση και στη συνέχεια από τηγανίτα τίποτα. Χειρότερος από τον Ρουπακιώτη ακυρώνει όλα όσα έλεγε πριν γίνει υπουργός.

Στο μεταξύ ανησυχία στους Ευρωπαίους φαίνεται να προκαλεί η ελληνική στάση στη διαπραγμάτευση με την Τρόικα, όπως αναφέρουν σήμερα οι Financial Times, οι οποίοι επισημαίνουν ότι είναι η πρώτη φορά εδώ και δύο χρόνια που η Αθήνα αντιτίθεται ανοιχτά στις απαιτήσεις της Τρόικας.

Οπως γράφει το δημοσίευμα, το γεγονός ότι η κυβέρνηση προχωρά στις διαδικασίες για τον προϋπολογισμό του 2014 χωρίς να έχει επιτευχθεί συμφωνία με τους δανειστές δείχνει ότι η Ελλάδα αψηφά και έναν νέο κανόνα της Ευρωζώνης: αυτόν που απαιτεί από τα κράτη-μέλη να καταθέτουν τα προσχέδια του προϋπολογισμού τους στις Βρυξέλλες για έγκριση, προτού αυτά εγκριθούν από το κοινοβούλιο.

Συμπέρασμα: Για μια ακόμη φορά η Ελλάδα θα πληρώσει πολύ ακριβά τους διορισμένους κομματικούς στρατούς...

Πηγή : kourdistoportocali.com