MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Περίεργες φήμες για "κούρεμα" στις καταθέσεις Ταμείων, Οργανισμών και ΜΚΟ

Μια περίεργη ανησυχία που ξεκινά από την απουσία του υπουργού Οικονομίας Γιάννη Στουρνάρα από την ετήσια σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, δημιουργεί καταστροφολογικά σενάρια τις τελευταίες ώρες στην Αθήνα.

Όπως αποκαλύπτει το kentrinews.gr η απουσία αυτή σε συνδυασμό με την έντονη κινητικότητα που έχει επιδείξει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τις επισκέψεις του σε Ηνωμένες Πολιτείες και Ισραήλ  έχουν δημιουργήσει ένταση σε πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία της Αθήνας.

Μια ένταση η οποία… μεταφράζεται στο ενδεχόμενο να υπάρξουν ιδιαίτερα δραματικές εξελίξεις σε ό,τι αφορά τις τραπεζικές καταθέσεις ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο ή το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Το «κούρεμα» στις καταθέσεις δεν θα μοιάζει σε τίποτα με αυτό που συνέβη στην Κύπρο αφού στόχος είναι να μην «πειραχτούν» οι μικροκαταθέτες, αλλά τα ποσά που υπάρχουν στα τραπεζικά ιδρύματα και προέρχονται από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις – υπενθυμίζεται ότι τα χρήματα αυτά προέρχονται από τον κρατικό κορβανά – αλλά και οι καταθέσεις ταμείων και οργανισμών.

Κάτι τέτοιο βέβαια θα έχει αντίκτυπο σε χιλιάδες αν όχι εκατομμύρια ασφαλισμένους οι οποίοι θα κληθούν και πάλι να πληρώσουν το… μάρμαρο του ιδιότυπου κουρέματος.

Το αν το σενάριο αυτό πάρει σάρκα και οστά είναι κάτι που θα γνωρίζουμε μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα ενώ στην ετήσια αυτή σύνοδο η οποία διαρκεί τέσσερις ημέρες τη χώρα μας εκπροσωπεί ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος.

Το υπουργείο Οικονομικών, πάντως, αρνείται να σχολιάσεις τις φήμες και χαρακτηρίζει “καταστροφολογικά” αυτά τα σενάρια. Τέλος,  από το Μαξίμου σημειώνουν πως όλα αυτά είναι "ανυπόστατα" και "θεωρίες συνωμοσίας".

Thanks GK
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου