MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024

Μ.Καρυστιανού για έγκλημα Τεμπών: «Είναι δολοφόνοι και έκλεισαν τα σπίτια μας – Σε αυτό το έγκλημα συμμετείχε και ο πρωθυπουργός»

«Ήταν ένα έγκλημα με ποινικές ευθύνες προς πάσα κατεύθυνση που πρέπει να αποδοθούν από τους αρμόδιους»
 
Η πρόεδρος του Συλλόγου Θυμάτων των Τεμπών Μαρία Καρυστιανού, η οποία έχασε την κόρη της στο σιδηροδρομικό έγκλημα, το πρωί της Πέμπτης (25/1) μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή και αναφερόμενη στους υπεύθυνους αυτής της σφαγής είπε πως «μιλάμε για δολοφόνους που έκλεισαν τα σπίτια μας».
 
Κατονόμασε μάλιστα για συμμετοχή στο έγκλημα αυτό και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κ.Μητσοτάκη!
 
 
«Ήταν ένα έγκλημα με ποινικές ευθύνες προς πάσα κατεύθυνση που πρέπει να αποδοθούν από τους αρμόδιους. Ένας βουλευτής είναι εκεί για να πει τι γνώμη του;», είπε για την διαδικασία της Εξεταστικής στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.
 
Όσο για τα συγκινητικά της λόγια κατά τη χθεσινή διαδικασία είπε: «Είπα τις αμφιβολίες και τους φόβους μου. Η προϊστορία αυτών των εξεταστικών επιτροπών δείχνει ότι δεν καταλήγει κάπου.
 
Αλλά εδώ μιλάμε για κάτι τελείως διαφορετικό. Και η κοινωνία είναι δίπλα γιατί οι περισσότεροι από αυτούς έχουν μπει στο τρένο και το παιδί τους ή το εγγόνι τους θα μπορούσε να βρίσκεται σε αυτό το δρομολόγιο.
 
Φωνάζω σε αυτούς τους βουλευτές που δεν μπορούν να φανταστούν το μέγεθος της εγκατάλειψης του συρμού. Σε αυτό το έγκλημα, στο οποίο συμμετείχε η ΕΡΓΟΣΕ, η Hellenic Train, η ΡΑΣ, ο υπουργός και θα βάλω και τον πρωθυπουργό που υποτίθεται ελέγχαν την ασφαλή μεταφορά αυτών των ανθρώπων, δεν έκαναν τίποτα.
 
Δεν υπάρχει πιο ”εύκολη” υπόθεση για ένα σοβαρό κράτος στην απόδοση ευθυνών. Τίποτα δεν λειτουργούσε σωστά. Από κανέναν φορέα».
 
«Φταίει ο σταθμάρχης που δεν δούλευε τίποτα από τα θέμα ασφαλείας;», πρόσθεσε.
 
Χθες έκανε μια σοβαρή καταγγελία στην Εξεταστική Επιτροπή καθώς όπως κατέθεσε, ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός της είπε σε ιδιωτική συνομιλία ότι προχώρησε στο μπάζωμα του χώρου του εγκλήματος μετά από εντολή.
 

 
«Από ποιον δέχτηκε εντολές;» ρώτησε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιλένα Αποστολάκη.
 
Η Μ.Καρυστιανού απάντησε πως ήταν εντολές υπουργών και του ίδιου του πρωθυπουργού.
 
Επισημαίνεται ότι ο Κ.Αγοραστός θα καταθέσει στην Εξεταστική στις 15 Φεβρουαρίου και είναι ο προτελευταίος μάρτυρας πριν κλείσει τις εργασίες της η Επιτροπή.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου