MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024

Η εξέγερση των Ευρωπαίων αγροτών εξαπλώνεται: Θέλουν να εξοντώσουν τα ζώα τους και να καταστρέψουν τις καλλιέργειές τους επειδή… ρυπαίνουν το περιβάλλον!

Σκληρές οι αντιδράσεις των Γάλλων αγροτών που φοβίζουν την κυβέρνηση
 
Οι αγρότες δε σταματούν τις κινητοποιήσεις καθώς όπως φαίνεται οι κυβερνήσεις με πρόσχημα την “κλιματική αλλαγή” οι κυβερνήσεις θέλουν να εξοντώσουν τα ζώα τους και να καταστρέψουν τις καλλιέργειές τους επειδή… ρυπαίνουν το περιβάλλον!
 
Ίσως είναι επιλογή να σταματήσουν να παράγουν και να είναι αυτόνομες οι κοινωνίες στα κράτη της ΕΕ ώστε όλοι να βρίσκονται υπό τον έλεγχο των σούπερ-μάρκετ αλλά το “όχημα” όπως όλα δείχνουν είναι η… “πράσινη μετάβαση”.
 
Και μπορεί πέρυσι αυτό να ξεκίνησε με την ολλανδική κυβέρνηση που με νομοθεσία ουσιαστικά καταργεί ένας στους τρεις αγρότες (τους αποκόπτουν από κάθε χρηματοδότηση) όμως στην Γαλλία πλέον οι εξεγέρσεις είναι σε βαθμό που η νέα κυβέρνηση Αττάλ έχει αρχίσει και τρομάζει.
 
Αφορούν κυρίως στους φόρους στο ντίζελ, τη μείωση της χρήσης φυτοφαρμάκων ή τον περιορισμό των εκπομπών αζώτου ή αερίων του θερμοκηπίου, όπως εξηγεί η Christiane Lambert, πρόεδρος της Επιτροπής Επαγγελματικών Οργανώσεων στον γεωργικό τομέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
«Οι Ευρωπαίοι αγρότες γενικά έχουν βαρεθεί με τους βαρείς περιορισμούς που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση, χωρίς καμία αύξηση», εξηγεί η Alessandra Kirsch. Πέρα από τη διοικητική υπερφόρτωση, οι παραγωγοί καταγγέλλουν τη μείωση του προϋπολογισμού της ΚΓΠ που «περικόπηκε κατά 90 δισ. ευρώ μέσα σε 20 χρόνια», υπενθυμίζει.
 
«Η άδεια εισαγωγής προϊόντων που έχουν υποστεί επεξεργασία με φυτοφάρμακα που απαγορεύονται στην Ευρώπη ή δεν σέβονται την καλή διαβίωση των ζώων, όπως ο συνωστισμός των ζώων, προκαλεί επίσης ασυνεννοησία και οργή στους αγρότες», προσθέτει.
 
Από την αύξηση του κόστους καυσίμων και της φορολογίας έως τους αυστηρούς πράσινους κανονισμούς, οι Γάλλοι αγρότες παρουσίασαν τα αιτήματά τους στον πρωθυπουργό, Αττάλ, ο οποίος προσπαθεί να ηρεμήσει τα πνεύματα, καθώς το Παρίσι τρέμει στην προοπτική μίας αναβίωσης της αναταραχής που προκάλεσαν τα κίτρινα γιλέκα.
 
Αγρότες σε όλη τη χώρα μπλοκάρουν αυτοκινητόδρομους με τα τρακτέρ τους και γεμίζουν τα κυβερνητικά κτίρια με κοπριά.
Πέραν των Γάλλων, στους δρόμους έχουν βγει εδώ και μέρες Γερμανοί, Πολωνοί, Ρουμάνοι, Ολλανδοί και συνεχίζουν να προστίθενται από άλλες χώρες, αγρότες.
Οι υπουργοί Γεωργίας συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες, με βασικό θέμα τη στήριξη προς τα Ουκρανικά αγροτικά προϊόντα, που τελικά δημιούργησε αθέμιτο ανταγωνισμό για τους ευρωπαίους αγρότες και, κυρίως, τους Πολωνούς.
 
Στόχος των Βρυξελλών (και δείχνουν να είναι το μόνο που τους νοιάζει) είναι να βρεθεί λύση πριν εκατομμύρια ευρωπαίοι πολίτες πάνε στις κάλπες για να αναδείξουν την επόμενη ευρωβουλή.
 
Δηλαδή κάτι σαν να “κοροϊδέψουμε τους αγρότες για την ψήφο” και θα συνεχίζουν μετά τα ίδια εναντίον τους!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου