MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023

Τραμπούκοι αστυνομικοί κατά εθελοντών στην πλημμυρισμένη Καρδίτσα

( John.k - Σταθερή παραμένει η Αστυνομία ή αλλιώς, κατοχικός στρατός.... εναντίων των Ελλήνων. )
 
Στελέχη της ΟΠΚΕ τραμπούκισαν με χυδαίο τρόπο ομάδα ατόμων που μετέφεραν τρόφιμα στις πληγείσες περιοχές. «Αν ήμασταν στην Αθήνα θα είχαν πέσει σφαίρες»…
 
Δεν τους φτάνει η τραγωδία που βιώνουν σχεδόν αβοήθητοι, έχουν να αντιμετωπίσουν και την «ματσίλα» των ανδρών της ΟΠΚΕ, εισαγόμενων από την Αθήνα μάλιστα.
 
Το περιστατικό συνέβη χθες το βράδυ και, σύμφωνα με τις καταγγελίες, κομβόι οχημάτων πήγαινε να διανείμει βοήθεια, όπως νερά και τρόφιμα, σε πλημμυροπαθείς, όπως κάνουν πολλοί εθελοντές εδώ και δέκα ημέρες. Η δράση γινόταν με συμμετοχή εθελοντών από τον σύνδεσμο φιλάθλων της Αναγέννησης Καρδίτσας.
 
Σε κάποια στιγμή, ένα όχημα που μετέφερε φρέσκα κρέατα προς την κοινωνική κουζίνα «Άλλος Άνθρωπος» αποκόπηκε από το κομβόι και, έξω από τον Κοσκινά περίπου 7 χλμ από τον Παλαμά, ομάδα της ΟΠΚΕ από την Αθήνα ανέκοψε την πορεία του με προτεταμένα όπλα. 
 
Τους ζήτησαν να κατέβουν από το όχημα και όταν οι εθελοντές ρώτησε «τι έγινε ρε παιδιά», η απάντηση που έλαβαν από κάποιους από τους αστυνομικούς ήταν «εάν ήμασταν στην Αθήνα και αντιδρούσατε έτσι θα έπεφταν σφαίρες».
 
Αφού τους εξήγησαν ότι είναι εθελοντές και πως τρέχουν δέκα ημέρες να προσφέρουν βοήθεια το περιστατικό έληξε.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου