MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

Η ευθύνη του κ. Δένδια για όσα γίνονται στις Ένοπλες Δυνάμεις

Ούτε με 5 νεκρούς στην Λιβύη , οι «βυζανιτνισμοί» και τα «παιχνίδια εξουσίας» δεν σταμάτησαν στην Αθήνα… Στο ΓΕΕΘΑ επιχειρούν μέσω δημοσιευμάτων που γράφουν «φίλοι και συνεργάτες» να προστατεύσουν τον Αρχηγό. Μάταιος κόπος, η απαξίωση του στην ελληνική κοινή γνώμη είναι πρωτόγνωρη σε όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης! Ας κάνει μια βόλτα στον κόσμο θα το καταλάβει εύκολα…
 
Από το Μαξίμου κάνουν ότι μπορούν για να φορτώσουν τις ευθύνες στον ΥΕΘΑ Νίκο Δένδια. Αυτό βολεύει όχι μόνο γιατί παραμένει δελφίνος και οι εποχές δείχνουν να γίνονται δύσκολες αλλά και γιατί για λόγους που πρέπει κάποια στιγμή να εξηγηθούν , θέλουν πάση θυσία να βοηθήσουν τον κ.Φλώρο. Ο λόγος δεν είναι ότι η σύζυγος του είναι υποψήφια του κ.Χαρδαλιά στην περιφέρεια Αττικής. Κάτι άλλο θα υπάρχει…
Εκτός από την υπευθυνότητα έχει χαθεί και η σοβαρότητα. Προφανώς και στο επιχειρησιακό μέρος της αποστολής στη Λιβύη ο Δένδιας δεν φέρει καμία ευθύνη. Ο ΥΕΘΑ ζήτησε την αποστολή αλλά δεν είχε καμία αρμοδιότητα ή δυναότητα να την σχεδιάσει. Ίσως να ρώτησε αν όλα είναι τακτοποιημένα και εκεί προφανώς τελειώνει η δουλειά του.
 
Ευθύνες μπορούν να του αποδοθούν για όσα γίνονται μετά από την τραγωδία. Από την Κυριακή έχουμε φθάσει Πέμπτη και ο Α/ΓΕΕΘΑ παραμένει στη θέση του. Εξακολουθεί ο κ.Δένδιας να του δίνει ψήφο εμπιστοσύνης ή φοβάται να θέσει το θέμα γνωρίζοντας ότι από το Μαξίμου θα καλύψουν τον Αρχηγό και θα αφήσουν τον ΥΕΘΑ ακάλυπτο; 
 
Έγραψε ένα κείμενο ο ΥΕΘΑ με αφορμή των αποχαιρετισμό των στελεχών των ΕΔ. Κατανοητή η προσπάθεια του να τονώσει το ηθικό των στελεχών και του προσωπιοκού, αν και δεν χρεειάζεται. Ηθικό υπάρχει. Μαζί όμως υπάρχει και πάρα πολύ οργή. Οργή γιατί έχουν καταλάβει ότι καλούνται όλο και συχνότερα να πληρώνουν τα λάθη ηγεσιών που δεν φαίνεται να έχουν επαφή με την πραγματικότητα. Το πληρώνουν με αχρείαστο κόπο, με αφόρητη και αναποτελεσματική πίσεση, ακόμη και με τη ζωή τους δυστυχώς.
 
Ωραίο το κείμενο του κ.Δένδια αλλά δεν απαντά στο γιατί της τραγωδίας στη Λιβύη. Γιατί στείλαμε πολύτιμο για τις Ένοπλες Δυνάμεις προσωπικό τόσο απροστάτευτο σε μια μη ασφαλή χώρα;
 
Το κείμενο Δένδια:
 
Υπάρχει ένας ελπιδοφόρος συμβολισμός στο γεγονός ότι οι σημαίες δεν κυματίζουν στο κενό. Είναι το δικό μας καθήκον να συνεχίζουμε, αλλά και να μην ξεχνάμε όσους έπεσαν εν ώρα καθήκοντος. Αυτό τόνισε σε ανάρτησή του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, αναφερόμενος στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που έχασαν τη ζωή τους στη Λιβύη.
 
«Ο Κικέρων είχε πει πως δεν υπάρχει στιγμή χωρίς καθήκον. Και τίποτε δεν είναι πιο αληθινό από αυτό, όταν μιλάμε για τις γυναίκες και τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων» υπογράμμισε.
 
«Είναι περασμένο στο DNA καθεμιάς και καθενός», συνέχισε, που περήφανα «αναπνέει» το εθνόσημο. «Οφείλω, άρα μπορώ».
 
«Σήμερα», πρόσθεσε, «τιμάμε αυτούς που έχασαν τη ζωή τους, ενώ εκτελούσαν το ευγενές καθήκον του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης, στο όνομα της πατρίδας τους. Αυτούς που έσπευσαν να βοηθήσουν αδύναμους συνανθρώπους μας, όπως και την ελληνική κοινότητα στη Λιβύη, που χτυπήθηκαν από το ίδιο καιρικό φαινόμενο που πριν λίγες ημέρες έπληξε και τη χώρα μας».
 
«Γιατί καταλάβαιναν πως πλέον αντιδράμε, ως οφείλουμε, σε ό,τι γίνεται γύρω μας, ως μέρος ενός συνόλου – με την αυτοπεποίθηση μιας χώρας που το τελευταίο διάστημα έχει μεγεθύνει το γεωπολιτικό της αποτύπωμα και αναγνωρίζεται διεθνώς ως σταθεροποιητικός παράγοντας στην ευρύτερη περιοχή. Και το έκαναν υπερήφανα, συμμετέχοντας εθελοντικά στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας» ανέφερε ο κ. Δένδιας.
 
«Οι πολίτες, ανάμεσά τους και εγώ ο ίδιος, συχνά θέτουν το ερώτημα, αν το ευγενές καθήκον και η τιμή απαλύνουν τον θρήνο. Στους κόλπους των Ενόπλων Δυνάμεων όμως δεν τίθεται καν τέτοιο ερώτημα. Το είδα σήμερα γραμμένο στα πρόσωπα καθενός και καθεμιάς που περήφανα φοράει τη στολή» επισήμανε.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου