MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023

Δυσκολεύεται ακόμη και για τα βασικά 1 στα 3 νοικοκυριά

Κάτω από τη σκιά των μεγάλων καταστροφών και του ανθρώπινου δράματος που προκάλεσαν οι πλημμύρες στη Θεσσαλία, το Ινστιτούτο εργασίας της ΓΣΕΕ, αποκαλύπτει ότι δεν άλλαξαν από καπρίτσιο οι διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων, αλλά από ανάγκη.
    • Γράφει ο Νίκος Τσιαμτσίκας
Ένα στα 3 νοικοκυριά, αποκαλύπτεται πλέον από επίσημα στοιχεία, ότι δεν μπορεί ν' ανταποκριθεί ούτε στα βασικά.
 

 
Το Ινστιτούτο της ΓΣΕΕ κατέγραψε  την άμεση ανάγκη να ενισχυθεί η κοινωνική συνοχή και να προστατευτούν τα θεμελιώδη δικαιώματα των καταναλωτών, προκειμένου να διασφαλιστεί το επίπεδο ζωής των Ελληνικών νοικοκυριών που καταρρέουν, ούτως ή άλλως χωρίς τη βοήθεια της Θεομηνίας, λόγω ανεργίας και χαμηλής αμοιβής εργασίας.
 
Τα στοιχεία φωτογραφίζουν μια ζοφερή εικόνα στην αγορά αλλά κυρίως στα νοικοκυριά που πλέον έχουν αποκοπεί ακόμη και από βασικά διατροφικά αγαθά, όπως το ψάρι, το γάλα, τα λαχανικά  και το κρέας.
 
Σε αδυναμία κάλυψης των βασικών αναγκών βρέθηκε τον τελευταίο χρόνο, σύμφωνα με την ίδια έρευνα το 13,2% των ανδρών και το 14,6% των γυναικών, ενώ το 43,6% των νοικοκυριών δεν έχει πλέον τη δυνατότητα ν' ανταπεξέλθει σε κάποια έκτακτη ανάγκη είτε για γιατρό είτε για οτιδήποτε άλλο.
 
Οι εισαγωγές φαίνεται να είναι ο μόνος τομέας που ανθεί, με προϊόντα από τρίτες χώρες που είναι πολύ φθηνότερα από τα Ελληνικής παραγωγής, αλλά προφανώς και χαμηλότερης ποιότητας.
 
Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η οικονομία μας είναι πάντα εξαρτώμενη από τις εισαγωγές και το ψυγείο μας είναι σχεδόν πάντα άδειο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου