MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023

Περισσότερα από 100.000 ζώα πνίγηκαν στις πλημμύρες της Θεσσαλίας – Έρχονται αυξήσεις τιμών στο κρέας

Το πλήγμα στην κτηνοτροφική και αγροτική παραγωγή είναι τεράστιο
 
Περισσότερα από 100.000 ζώα έχουν χαθεί, από τις πλημμύρες που σάρωσαν την Θεσσαλία και μέρος της Στερεάς Ελλάδας. Και όπως ανέφερε ο δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας «αν δεν υπάρξει άμεση βοήθεια σε ζωοτροφές τότε όσα επέζησαν από την θεομηνία θα χαθούν από ασιτία».
 
Το πλήγμα στην κτηνοτροφική και αγροτική παραγωγή είναι τεράστιο όχι μόνο για την περιοχή αλλά για όλη τη χώρα.
 
 
Για τον ίδιο την μεγάλη καταστροφή στην περιοχή του, την έχουν υποστεί οι κτηνοτρόφοι. «Μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες χάθηκαν και δυστυχώς είναι η περίοδος της παραγωγικής διαδικασίας. 
 
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Τυρνάβου, «καταστράφηκαν οι αγροτικοί και επαρχιακοί δρόμοι. Χιλιάδες στρέμματα αγροτικής καλλιέργειας βρίσκονται κάτω από τόνους νερού. Οι αμπελουργοί δεν μπορούν να φθάσουν στα αμπέλια τους αφού τώρα μαζεύονται τα σταφύλια. Και ο βιολογικός μας δεν πρόλαβε να λειτουργήσει. Καταστράφηκε αφού το νερό φθάνει τα δύο μέτρα».
 
Ο Τύρναβος παραμένει αποκλεισμένος από τη Λάρισα.
 

 
Η μόνη διέξοδος των κατοίκων είναι προς Ελασόνα και Κοζάνη.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου