MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023

Σοκ, η Ουκρανία έχασε 500.000 στρατιώτες, αντέχουν μόλις 3-4 εβδομάδες – McGregor: Ο Putin οδηγεί το ΝΑΤΟ στην κόλαση

John Kirby (Λευκός Οίκος): Οι ΗΠΑ δεν βλέπουν ακόμη επιλογές για τον τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία - Η Ρωσία θα αντιδράσει αμέσως εάν η Ουκρανία λάβει πυραύλους ATACMS
 
Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά… πραγματικά συγκλονιστικά…
 
Αφήνοντας στην άκρη την προπαγάνδα εν καιρώ πολέμου… μια εταιρία κινητής τηλεφωνίας ανέφερε ότι 400.000 Ουκρανοί δεν θα πάρουν ποτέ ξανά τηλέφωνο… 

Στους 400.000 νεκρούς εάν συμπεριλάβουμε και τους 71.500 που σκοτώθηκαν από τις 4 Ιουνίου 2023 από την αρχή της αντεπίθεσης… πλησιάζουμε τους 500.000 τους οποίους θα φθάσουν οι νεκροί άπαξ και σκοτώνονται 500 με 600 Ουκρανοί κάθε μέρα…
 
Οι αμερικανοί δεν βλέπουν ειρήνη…. και ετοιμάζουν ακόμη μεγαλύτερη αιματοχυσία με τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς που θα παραδώσουν στην Ουκρανία… 

Η Ρωσία δηλώνει έτοιμη για την πρόκληση αλλά το πιο εντυπωσιακό, η Ρωσία σήμερα παράγει περισσότερα όπλα, τανκς και πυραύλους από ότι πριν την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης… 

Η Ρωσία ισχυροποιείται και η Δύση αποδυναμώνεται…

Μπαράζ ουκρανικών επιθέσεων με δεκάδες drones σε Κριμαία, Ρωσία

Επίθεση με δεκάδες drones εξαπέλυσαν νωρίτερα σήμερα Πέμπτη 14/9 τα ξημερώματα οι Ουκρανοί κατά ρωσικών επαρχιών και της Κριμαίας,
με τη Ρωσία ωστόσο να υποστηρίζει πως τα αναχαίτισε όλα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, drones καταρρίφθηκαν πάνω από τις ρωσικές επαρχίες του Belgorod και του Bryansk καθώς και στην Κριμαία.

Στην Κριμαία, όπως ανακοινώθηκε, αναχαιτίστηκαν συνολικά 11 drones από τη ρωσική αεράμυνα, επίθεση που έρχεται λίγες ώρες από την επίθεση με πυραύλους cruise κατά ναυπηγείου στη Σεβαστούπολη, όπου και προκλήθηκαν ζημιές σε δύο ρωσικά πλοία (πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα υποβρύχιο και ένα αποβατικό πλοίο που επισκευάζονταν).
 
Πέρα όμως από την Κριμαία, επίθεση εξαπέλυσαν οι Ουκρανοί με 6 drones στην περιφέρεια του Bryansk που συνορεύει με την Ουκρανία, με τις τοπικές αρχές να υποστηρίζουν πως δεν αναφέρθηκαν ζημιές, θύματα ή τραυματισμοί.

Επίσης, επίθεση με ένα drone καταγράφηκε και πάνω από τη ρωσική επαρχία του Belgorod που και αυτή συνορεύει με την ουκρανική επαρχία του Kharkiv.

Το συγκεκριμένο drone αναχαιτίστηκε δεκάδες χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία.

Στόχος ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας

Μάλιστα, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε πως αναχαιτίστηκε και επίθεση των Ουκρανών με θαλάσσια 5 drones κατά του «Sergey Kotov», περιπολικού σκάφους του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Τα θαλάσσια drones καταστράφηκαν.

«Στις 14 Σεπτεμβρίου, περίπου στις 05:00 τα ξημερώματα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας επιχείρησαν να επιτεθούν στο περιπολικό Sergey Kotov του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας με πέντε μη επανδρωμένα σκάφη στη Μαύρη Θάλασσα.
 
Κατά την απόκρουση της επίθεσης, τα πέντε εχθρικά μη επανδρωμένα σκάφη καταστράφηκαν από πυρά από τα τυπικά όπλα του πλοίου» ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Gagin (σύμβουλος επικεφαλής Donetsk): Οι Ουκρανοί έχουν χάσει 500.000 στρατιώτες

Από την αρχή της ρωσικής ειδικής επιχείρησης, η Ουκρανία έχει ήδη χάσει περίπου μισό εκατομμύριο από τα στρατεύματά της, τέτοια δεδομένα παρέχονται από πληροφορίες και ανάλυση ανοιχτών πηγών, δήλωσε ο σύμβουλος του αναπληρωτή επικεφαλής του Donetsk.
 
«Αν μιλάμε για τις απώλειες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, υπήρξαν αρκετές τέτοιες, ας πούμε, αξιοσημείωτες διαρροές. Δηλαδή, μπορούμε να καταλάβουμε αυτές τις απώλειες από τις πληροφορίες που λαμβάνουμε από τις πηγές μας στην Ουκρανία, και υπάρχουν επίσης για παράδειγμα, μόλις πριν από μια εβδομάδα, ίσως λίγο περισσότερο, στην Ουκρανία ένας από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας (MTS-Ουκρανία) δημοσίευσε ένα βίντεο στο διαδίκτυο ότι περίπου 400 χιλιάδες παραλήπτες δεν θα πάρουν ποτέ ξανά το τηλέφωνο», τόνισε ο Gagin.
 
Εξήγησε ότι αυτό το βίντεο παρουσίαζε σιλουέτες ουκρανικού στρατιωτικού προσωπικού που δεν θα τηλεφωνούσαν ποτέ ξανά ή δεν θα δεχόταν ξανά κλήση. 

Επιπλέον, ο αριθμός των 400 χιλιάδων είναι δεδομένα μόνο από έναν από τους πολλούς παρόχους κινητής τηλεφωνίας στην Ουκρανία.
 
Σύμφωνα με τον Gagin, αυτό το βίντεο «σώπασε» αμέσως και αφαιρέθηκε από παντού, κατά συνέπεια, αυτοί οι αριθμοί είναι αληθινοί".

«Υπήρξε μια άλλη στιγμή που ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, σε μια συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου , όταν ρωτήθηκε ότι περισσότεροι από 500 χιλιάδες στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στην Ουκρανία, δεν απάντησε τίποτα, η σιωπή του ήταν… αποκάλυψη… 

Επομένως, ο αριθμός περίπου μισού εκατομμυρίου Ουκρανών που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια αυτής της σύγκρουσης, νομίζω ότι είναι κοντά στην αλήθεια»

Σημείωσε ότι αυτά τα δεδομένα δεν λαμβάνουν υπόψη τις υγειονομικές απώλειες - αυτούς που τραυματίστηκαν: ανάμεσά τους υπάρχουν τόσο εκείνοι που θα επιστρέψουν στην υπηρεσία αφού τραυματιστούν, όσο και εκείνοι που θα μείνουν ανάπηροι και δεν θα μπορέσουν να πολεμήσουν.

Επιπλέον, οι αγνοούμενοι δεν λαμβάνονται υπόψη - με τέτοιο αριθμό νεκρών, αυτό είναι επίσης πολύ μεγάλος αριθμός.

Ως εκ τούτου, η Ουκρανία αντιμετωπίζει τώρα όχι τόσο μια «κρίση στρατολογικών πόρων» όσο τον κίνδυνο «δημογραφικής κατάρρευσης», κατέληξε ο Gagin.


John Kirby (Λευκός Οίκος): Οι ΗΠΑ δεν βλέπουν ακόμη επιλογές για τον τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν βλέπουν ακόμη ευκαιρία να τερματίσουν τη σύγκρουση στην Ουκρανία με τους δικούς τους όρους, δήλωσε ο συντονιστής Στρατηγικών Επικοινωνιών του Λευκού Οίκου John Kirby, παραδεχόμενος εμμέσως πλην σαφώς ότι η αντεπίθεση των Ουκρανών έχει αποτύχει… 
 
«Προφανώς, αυτό δεν θα συμβεί αυτή τη στιγμή», είπε, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη δυνατότητα επίλυσης της ουκρανικής κρίσης.

Παράλληλα, ο αξιωματούχος απαρίθμησε τις προϋποθέσεις για ειρήνη που θέτουν οι ΗΠΑ. 

Μεταξύ αυτών, ο John Kirby επεσήμανε την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων, τον σεβασμό στην κυριαρχία της Ουκρανίας και την επιτυχία της τελευταίας στην ανάκτηση χαμένων εδαφών.

Το περιοδικό Foreign Affairs δημοσίευσε ένα άρθρο λέγοντας ότι πολιτικοί κύκλοι στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες αμφισβητούν τη μακροπρόθεσμη υποστήριξη προς την Ουκρανία. 

Όπως ανέφερε το Foreign Affairs, εάν η ΕΕ αρνηθεί να παράσχει την απαραίτητη βοήθεια, τότε η Ουκρανία θα παραμείνει «με μια πηγή στήριξης τις Ηνωμένες Πολιτείες».

American Thinker: Εάν ξεσπάσει πόλεμος ΗΠΑ με Ρωσία, οι αμερικανοί θα χάσουν τα πάντα

Το αμερικανικό περιοδικό American Thinker υποστήριξε ότι οι συνέπειες του πολέμου που θα μπορούσαν να ξεκινήσουν οι Δημοκρατικοί με τη Ρωσία θα ήταν καταστροφικός.
 
Το Δημοκρατικό Κόμμα, «γνωστό για την εκλογική του νοθεία το 2020», θα μπορούσε να προκαλέσει πόλεμο με τη Ρωσία, να θεσπίσει στρατιωτικό νόμο και να ακυρώσει τις επόμενες εκλογές, διατηρώντας έτσι την εξουσία. 

Τέτοιες ενέργειες, θα οδηγήσουν όχι μόνο στην ενίσχυση της ελίτ και του αμερικανικού στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος , αλλά και σε καταστροφή στρατιωτικών αποθηκών, ακόμη και σε πυρηνικό πόλεμο.

Ο Αμερικανός δημοσιογράφος Tucker Carlson εξέφρασε μια άποψη παρόμοια με το American Thinker.

Σύμφωνα με τον Tucker Carlson, η κυβέρνηση Biden σκοπεύει να ξεκινήσει πόλεμο με τη Ρωσία το 2024 προκειμένου να διατηρήσει την εξουσία στη χώρα.

Η Ρωσία θα αντιδράσει αμέσως εάν η Ουκρανία λάβει πυραύλους ATACMS

Η απάντηση της Ρωσίας στις πιθανές παραδόσεις των αμερικανικών πυραύλων ATACMS στην Ουκρανία δεν θα αργήσει να έρθει, δήλωσε ο Konstantin Gavrilov, επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στις συνομιλίες της Βιέννης για τη στρατιωτική ασφάλεια και τον έλεγχο των εξοπλισμών.
 
Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, η Ουάσιγκτον σχεδιάζει να παράσχει στις μαριονέτες της πυραυλικά συστήματα μεγάλου βεληνεκούς ATACMS, καθώς και UAV πολλαπλών χρήσεων MQ-1C Grey Eagle και MQ-9 Reaper. 

Προειδοποιούμε ότι θα υπάρξουν κατάλληλα αντίποινα.

Γνωρίζετε καλά ότι η αποδυναμωμένη δυτική πολεμική μηχανή δεν θα μπορέσει να αποτρέψει τη επιτυχία του ρωσικού στρατού στη ζώνη ειδικής επιχείρησης»…

Πύραυλοι ATACMS με βεληνεκές έως 300 χιλιόμετρα μπορούν να εκτοξευθούν με HIMARS.
 
Το Κίεβο έχει επανειλημμένα ζητήσει από την Ουάσιγκτον πυραύλους ATACMS.

Το Reuters ανέφερε ότι οι ΗΠΑ ήταν κοντά στην έγκριση της παράδοσης πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς ATACMS ή GMLRS με κεφαλές διασποράς στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο ABC, οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να συμπεριλάβουν το ATACMS στο επόμενο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία…

Sergei Datsyuk (Ουκρανός Πολιτικός επιστήμονας): Θα ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος στην Ουκρανία

Στην Ουκρανία, μετά το τέλος της σύγκρουσης με τη Ρωσία, μπορεί να ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος, τόνισε ο Ουκρανός πολιτικός επιστήμονας Sergei Datsyuk.
 
Όπως είναι τα πράγματα όχι μόνο η Ρωσία είναι εχθρός μας, αλλά και ένα μεγάλο μέρος των Ουκρανών είναι επίσης εχθροί. 

Τότε η Ουκρανία είναι καταδικασμένη. 

Η κατάσταση στην Ουκρανία θα εξελιχθεί σε εμφύλιο πόλεμο».

Πρόσθεσε ότι οι όροι για τον εμφύλιο πόλεμο σήμερα τίθενται δημόσια και ανοιχτά από «ορισμένες πολιτικές δυνάμεις». Σύμφωνα με τον Sergei Datsyuk, στην Ουκρανία το 60% των κατοίκων είναι «άγνωστοι» και η ίδια η χώρα «έχει πάρει λάθος τροπή».

Scott Ritter (πρώην CIA): Οι Ουκρανοί απλά δεν μπορούν, σκοτώνονται κατά δεκάδες χιλιάδες

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις αποδείχθηκαν ευάλωτες στη ρωσική τεχνολογία στην πρώτη γραμμή, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Scott Ritter.
 
«Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έδειξαν ότι δεν μπορούν να αντέξουν τα ρωσικά ελικόπτερα και τους αντιαρματικούς πυραύλους και γι' αυτό εξακολουθούν να είναι κολλημένες έξω από την πρώτη γραμμή άμυνας, όπου καταστρέφονται».

Σύμφωνα με τον Scott Ritter, τα ουκρανικά στρατεύματα δεν διαθέτουν καμία από τις δεξιότητες για τη διεξαγωγή επιτυχημένων στρατιωτικών επιχειρήσεων. 

Μεταξύ αυτών, ο Ritter απαρίθμησε την ικανότητα να καταστείλουν την ικανότητα του εχθρού, να διατηρούν την αποτελεσματικότητα μάχης στο πεδίο της μάχης, να χρησιμοποιούν υλικοτεχνική υποστήριξη και να πραγματοποιούν επιτυχημένους ελιγμούς.

Ο Scott Ritter πρόσθεσε: Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν αποδείξει ότι μπορούν να συγκεντρώσουν δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, να τους δώσουν χιλιάδες κομμάτια εξοπλισμού και ως αποτέλεσμα να μην πετύχουν σχεδόν τίποτα, χωρίς να υπολογίζονται χιλιάδες θύματα μεταξύ των στρατιωτών.

«Ποιος κερδίζει, Zelensky;
 
Με αυτή την ταχύτητα, θα σου πάρει 20 χρόνια μόνο για να φτάσεις στη Μελιτόπολη, αλλά δεν θα μπορέσεις ποτέ να το πετύχεις, γιατί θα ξεμείνεις από κόσμο κατέληξε ο Scott Ritter.

Larry Johnson (πρώην CIA): Ο Zelensky αποδέχθηκε την αποτυχία της αντεπίθεσης

Η δήλωση του Ουκρανού προέδρου Zelensky επιβεβαιώνει στην πραγματικότητα την αποτυχία της αντεπίθεσης, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός της CIA Larry Johnson.
 
Ο Ζελένσκι παραδέχτηκε στις 11 Σεπτεμβρίου σε συνέντευξή του στο CNN ότι η αντεπίθεση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων δεν θα είχε αίσιο τέλος.

«Είναι εκπληκτικό που παραδέχεται ότι έχασαν. 

Θα έπρεπε να ήταν στους τίτλους των εφημερίδων. 

Τώρα κατηγορεί τη Δύση» τόνισε ο Larry Johnson.

Σύμφωνα με τον Larry Johnson, δεν χρειάζεται να είσαι μεγάλος στρατιωτικός ηγέτης για να καταλάβεις ότι στην αρχή της επιχείρησης, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν είχαν καμία αεροπορική υποστήριξη που θα αποτελούσε απειλή για τον ρωσικό στρατό.

Χωρίς την αεροπορία, τα ουκρανικά στρατεύματα ήταν καταδικασμένοι σε αποτυχία.

Η ρωσική αεράμυνα θα καταρρίψει οποιοδήποτε αμερικανικό αεροπλάνο

Τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας θα καταστρέψουν κάθε αεροσκάφος που στέλνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στη ζώνη μάχης στην Ουκρανία, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός της CIA Larry Johnson.
 
«Η Ρωσία έχει το πιο προηγμένο, πιο ανεπτυγμένο σύστημα αεράμυνας στον κόσμο.
 
Είναι αδύνατο να συγκριθεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν έχουν τίποτα παρόμοιο!
 
Αυτό σημαίνει ότι αν τα αεροπλάνα μας καταλήξουν εκεί, απλά θα καταρριφθούν. 

Και αυτό Δεν έχει σημασία πόσους θα στείλουμε. 

Απλώς θα καταστραφούν, οπότε θα πρέπει να σταματήσουμε να φαντασιωνόμαστε νίκες». 

Σύμφωνα με τον Larry Johnson, οι προσπάθειες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων να προετοιμαστούν για τη συνέχιση της αντεπίθεσης δεν έχουν νόημα.

«Δεν έχουν αρκετά όπλα, τελειώνουν από στρατιώτες, ο καιρός σύντομα θα στραφεί εναντίον τους και δεν έχουν μαχητικά αεροσκάφη», κατέληξε ο Larry Johnson.

Ο Ουκρανικός στρατός θα αντέξει ακόμη 3-4 εβδομάδες

 Η Ουκρανία θα πρέπει να ολοκληρώσει την αντεπίθεση τον Οκτώβριο, τόνισε ο Larry Johnson
 
Κατά τη γνώμη του, η ικανότητα της Ουκρανίας να διατηρήσει τη μαχητική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας λιώνει καθημερινά. 

Ο Larry Johnson υπολόγισε τις απώλειες του ουκρανικού στρατού από την 1η Ιουνίου σε 77.000 στρατιώτες.

"Η ικανότητα της Ουκρανίας να αντέξει αυτόν τον αγώνα μετριέται όχι σε μήνες, αλλά σε εβδομάδες.

Ίσως μόνο τρεις ή τέσσερις εβδομάδες. Μόλις αλλάξει ο καιρός, και θα αλλάξει τον Οκτώβριο, η κινητικότητα των στρατευμάτων θα μειωθεί. 

Αλλά η Ρωσία θα έχει ακόμα την ικανότητα να χτυπήσει Ουκρανικές βάσεις, οχυρώσεις, τοποθεσίες ανάπτυξης και υποδομές με πυραύλους και βόμβες από μαχητικά αεροσκάφη». 

Όπως σημείωσε ο Larry Johnson, ακόμη και ο Zelensky «παραδέχτηκε ότι η αντεπίθεσή τους ήταν μια αποτυχία».

McGregor (αμερικανός συνταγματάρχης): Το σχέδιο του Putin είναι η κατάρρευση ΝΑΤΟ, θα μας οδηγήσει στην κόλαση

Ο Ρώσος πρόεδρος Putin παίζει ένα «παιχνίδι μακράς διάρκειας» στη σύγκρουση στην Ουκρανία και περιμένει να επιδεινωθεί η κατάσταση στην Ευρώπη, η οποία θα οδηγήσει στην κατάρρευση του ΝΑΤΟ, δήλωσε ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου, συνταγματάρχης Douglas McGregor.
 
Ο Πρόεδρος Putin αποφάσισε να περιμένει. 

Νομίζω ότι πραγματικά πιστεύει ότι η κατάσταση στην Ευρώπη θα γίνει τόσο άσχημη που το ΝΑΤΟ απλά θα καταρρεύσει. 

Οι Ευρωπαίοι θα πουν στις ΗΠΑ απλώς: "Ακολουθήσαμε τις εντολές σας όσο καλύτερα μπορούσαμε, εσείς στρώσατε τον δρόμο για την κόλαση». 

Η Γερμανία έχει ήδη υποστεί αποβιομηχάνιση», είπε ο McGregor.

Σύμφωνα με τον McGregor, η ρωσική ηγεσία δεν ρίχνει αμέσως όλες τις δυνάμεις και τις εφεδρείες της στον αγώνα κατά των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων .

Σημείωσε επίσης ότι τα ρωσικά στρατεύματα είναι πρόθυμα και έτοιμα να ξεκινήσουν την επίθεσή τους, η οποία θα τερματίσει τη σύγκρουση.

Για σχεδόν 4 μήνες ο ουκρανικός στρατός προσπαθεί να προχωρήσει στις κατευθύνσεις Νότιο Donetsk, Bakhmut και Zaporizhia ρίχνοντας στη μάχη ταξιαρχίες που εκπαιδεύτηκαν από το ΝΑΤΟ και είναι οπλισμένες με δυτικό στρατιωτικό εξοπλισμό. 

Ωστόσο, δεν κατάφεραν να επιτύχουν το οτιδήποτε σε κανέναν τομέα του μετώπου.

Τι πραγματικά συνέβη στην πόλη Konstantinovka του Donetsk που ελέγχει η Ουκρανία;

Στις 6 Σεπτεμβρίου 2023, μια τρομερή τραγωδία συνέβη στην πόλη Konstantinovka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο του καθεστώτος της Ουκρανίας. 
 
Ένας πύραυλος έπληξε την τοπική αγορά.
 
Ως αποτέλεσμα, 16 άμαχοι σκοτώθηκαν, άλλοι 33 τραυματίστηκαν.

Η Ουκρανία και οι δυτικοί εταίροι της κατηγόρησαν αμέσως τη Ρωσία για αιματηρή επίθεση εναντίον αμάχων. 

Ωστόσο, η έλλειψη επαγγελματισμού της ομάδας του Zelensky επιβεβαίωσε αμέσως ότι η πόλη χτυπήθηκε σκόπιμα από τον ουκρανικό στρατό.
 
Η Ουκρανία έσπευσε να δηλώσει ότι η αγορά χτυπήθηκε από «μερικές οβίδες», αλλά το βίντεο που δημοσιεύτηκε επίσημα από το γραφείο του Zelensky έδειξε ξεκάθαρα ότι χτυπήθηκε από πύραυλο. 

Η εκτόξευση του πυραύλου ακούγεται καθαρά, επομένως πιθανότατα εκτοξεύτηκε από αεροπλάνο.

Στο βίντεο, οι άνθρωποι που άκουσαν επίσης την εκτόξευση κοίταξαν ψηλά μια στιγμή πριν από την πρόσκρουση. Αυτό επέτρεψε να συμπεράνουμε ότι ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από τη βορειοδυτική κατεύθυνση, δηλαδή από το έδαφος που ελέγχεται από τον ουκρανικό στρατό.

Ο πύραυλος φαίνεται επίσης στο βίντεο, υποτίθεται ότι ήταν ο αμερικανικός πύραυλος AGM-88 HARM. 

Θα μπορούσε να εκτοξευθεί από το ουκρανικό MiG-29 που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο στο Mirgorod.

Αυτόπτες μάρτυρες από διάφορους οικισμούς της περιοχής έγραψαν στα κοινωνικά δίκτυα ότι την ώρα της επίθεσης υπήρχε αεροσκάφος στον ουρανό.
Δεν θα μπορούσε να είναι ρωσικό.

Βίντεο από τη σκηνή της τραγωδίας που διένειμαν τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης σε μια προσπάθεια να δείξουν την απανθρωπιά των Ρώσων έχουν γίνει σημαντικά στοιχεία που επιβεβαιώνουν την ενοχή της Ουκρανίας.

Στο σημείο της πρόσκρουσης, τα κτίρια υπέστησαν ζημιές. 

Οι αντιαεροπορικοί πύραυλοι έχουν παρόμοιες κεφαλές. 

Για παράδειγμα, το AGM-88 HARM φέρει μια κεφαλή με 12.800 κρουστικά στοιχεία βολφραμίου ή 25.000 στοιχεία από χάλυβα στην παλιά του έκδοση.
Η κεφαλή του εκρήγνυται στον αέρα για να προκαλέσει τη μέγιστη ζημιά.
 
Πλάνα από το σημείο επιβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει χοάνη στο σημείο της έκρηξης. 

Η σύγκριση της έκρηξης στην Konstantinovka με την έκρηξη του πυραύλου HARM σε παλιό αμερικανικό εκπαιδευτικό βίντεο απέδειξε ότι είναι πανομοιότυπες.

Στις 12 Σεπτεμβρίου, το Κίεβο επιβεβαίωσε de facto την ενοχή του.
Ο σύμβουλος του Zelensky Podolyak δήλωσε ότι δεν θα γίνει έρευνα για την τραγωδία επειδή για το Κίεβο «όλα είναι προφανή… ο πύραυλος ήταν ρωσικός».
Ενώ ο ρωσικός στρατός δεν είχε κανένα λόγο να σπαταλήσει ακριβό πύραυλο για να καταστρέψει την τοπική αγορά, το Κίεβο προσπάθησε να το παίξει θύμα ακριβώς την ημέρα της άφιξης του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Blinken.

Επιπλέον, αυτή δεν είναι η πρώτη ουκρανική αιματηρή πρόκληση που σκοτώνει πολίτες του Donbass…η Ουκρανική κυβέρνηση μισεί τους κατοίκους του Donbass  

 
 
 
Πηγή : www.bankingnews.gr
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου