MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022

«Τάξη και ηθική αλά καρτ» με υπουργούς να κάνουν ότι τους καπνίσει ακόμη και με εμπιστευτικά έγγραφα

Σε μια χώρα των Βαλκανίων που λέγεται Ελλάδα θα πρέπει ίσως να το πάρουμε απόφαση ότι όλα όσα οι κυβερνώντες λένε ισχύουν …κατά περίπτωση. Πρωθυπουργός, υπουργοί και κρατικοί αξιωματούχοι μπορούν να κάνουν ότι τους καπνίσει και οι νόμοι ισχύουν «α λα καρτ»…


Το ίδιο ισχύει και για το …δόγμα «τάξη και ηθική» που η σημερινή κυβέρνηση λανσάρει διαρκώς…

Στην Ελλάδα του 2022 οι δημοσιογράφοι μπορεί να κληθούν να αποδείξουν ότι δεν είναι…κατάσκοποι και…ελέφαντες ακόμη κι αν δημοσιεύσουν ρεπορτάζ χωρίς να αποκαλύπτουν ή να περιφέρουν εμπιστευτικά έγγραφα μέσω των μέσων που δουλεύουν. Αρκεί να θεωρήσει κάποιος από τους κυβερνώντες ότι όσα γράφει ή μεταδίδει είναι τόσο ενοχλητικά για την «θεόσταλτη» κυβέρνηση ώστε να χαρακτηριστούν «απόρρητα» ακόμη και στοιχεία που έχουν ειπωθεί μέσα στην ελληνική Βουλή και να ταλαιπωρηθεί αλλά και να τρομοκρατηθεί ο δημοσιογράφος. Η θέση 108 στη λίστα ελευθερίας του Τύπου ήταν πολύ επιεικής για την Ελλάδα.

Στην ίδια χώρα υπουργός της κυβέρνησης έχει το ελεύθερο να επιδεικνύει εμπιστευτικό έγγραφο μπροστά σε τηλεοπτικές κάμερες και να το δίνει και στον δημοσιογράφο να το διαβάσει, χωρίς να ανοίγει μύτη. Ότι ακόμη και από τους αποδέκτες του εγγράφου που φαίνονται μπορούν να βγουν συμπεράσματα δεν φαίνεται να απασχολεί κανέναν. Δυστυχώς στην περίπτωση του κ.Θεοδωρικάκου δεν είναι μόνο αυτό που θα έπρεπε να έχει προβληματίσει τις αρμόδιες αρχές.

Στην Ελλάδα του 2022 θα πρέπει να συνηθίσουμε να ζούμε και να δουλεύουμε με αυτούς τους όρους και υπό αυτές τις συνθήκες ,γιατί είναι βέβαιο ότι σε διαφορετική περίπτωση «θα μας τη στήσουν» για να μας κλείσουν!

Έχουμε κι άλλες φορές γράψει ,όχι ως δικαιολογία αλλά ως απολογία προς τους αναγνώστες μας ότι υπάρχουν περιπτώσεις «αυτολογοκρισίας» . Οι «ελιγμοί» είναι απαραίτητοι δυστυχώς στη παρούσα φάση .

Τέλος να απαντήσουμε στους ελάχιστους που θέτουν πρώτα το συμφέρον του κόμματος και μετά αυτό της χώρας ότι τα επιχειρήματα που λένε ότι «δεν έλεγε και τίποτα σπουδαίο το χαρτί» δεν αντέχουν κριτική. Να τους πούμε ακόμη ότι το χαρτί πολλά λέει κι ελπίζουμε ο κ.Θεοδωρικάκος να το έχει διαβάσει προσεκτικά και να έχει καταλάβει τι γράφει… 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου