MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 16 Απριλίου 2022

Γρίβας Κ.: Ο ρόλος της Ελλάδας στο νέο κόσμο που δημιουργείται

Ο καθηγητής γεωπολιτικής ασφάλειας στο ΕΚΠΑ και καθηγητής γεωπολιτικής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, Κων/νος Γρίβας, μίλησε στο Radio 98.4 για το ρόλο της Ελλάδας στο νέο Κόσμο που δημιουργείται (15-04-2022 / radio984.gr).


Όπως είπε ο κ. Γρίβας, φαίνεται ότι πάμε σε ένα διχοτομημένο κόσμο, σε ένα διπολικό κόσμο με πολύ έντονα στοιχεία μισαλλοδοξίας και ανορθολογισμού. Και αυτό είναι μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση.

Ο κ. Γρίβας στάθηκε στο γεγονός ότι για χώρες όπως είναι η Ελλάδα, μαζί με τους κινδύνους, πάντοτε έρχονται και οι ευκαιρίες και εδώ είναι η μεγάλη πρόκληση. Για τα επόμενα χρόνια για εμάς τους Έλληνες, όπως είπε, είναι να καταφέρουμε να αποφύγουμε έναν πολλαπλό πολυδιάστατο εθνικό διχασμό, να αντιμετωπίσουμε ρεαλιστικά τον τεράστιο κίνδυνο που λέγεται Τουρκία.

Στη συνέχεια ο κ. Γρίβας απάντησε σε ερωτήματα ακροατών. 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου