MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 27 Απριλίου 2022

Μάζης Ι.: Δεν είναι ακραίο σενάριο μία πολλαπλών επιπέδων παγκόσμια σύρραξη

Ο κ. Ιωάννης Μάζης, καθηγητής Γεωπολιτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 για την επανεκλογή Μακρόν, για τις τελευταίες εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας, για την τουρκική άσκηση αλλά και τη στάση της Τουρκίας ως "ειρηνοποιού" με επεμβάσεις σε Β. Ιράκ και Συρία (27-04-2022 | radio984.gr).


Ο κ. Μάζης είπε ότι είναι αισιόδοξος από την επανεκλογή του Μακρόν διότι ο Γάλλος Πρόεδρος έχει καταλάβει το ρόλο της Τουρκίας, έχει καταλάβει το ρόλο τον οποίο της επιφυλάσσει η διεθνής κοινότητα. Στάθηκε σε μία φράση του Γάλλου Προέδρου " Αν εμείς σταματήσουμε να μιλούμε με την Ρωσία, τότε θα ομιλεί μόνο η Κίνα και η Τουρκία". ¨οπως είπε ο κ. Μάζης δεν φοβήθηκε να ονομάσει την Τουρκία και έχει κάνει διπλωματική πράξη, αυτά τα οποία λέγει και έχει προβεί και σε συγκεκριμένες επιχειρησιακές παρουσίες των δυνάμεών του στη Μεσόγειο. 
 

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου