MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

Σταθακόπουλος Δ.: Για ποιο λόγο η Δύση δείχνει ανοχή στην Τουρκία

Ο κ. Δημήτρης Σταθακόπουλος, Δρ. Παντείου Πανεπιστημίου, τουρκολόγος και νομικός, μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό FLASH για τις νέες προκλήσεις της Τουρκίας (27-04-2022 / flash994.gr).

Όπως είπε ο κ. Σταθακόπουλος, η Τουρκία όπως έχουμε δει τόσα χρόνια δεν είχε αλλάξει κάτι. Γνωρίζουμε από την ιστορία οι Τούρκοι γενικώς και οι οθωμανοί παλαιότερα, πριν το 1923, για να σε υπολογίζουν δεν είναι όταν πηγαίνεις με τα νερά τους αλλά όταν σε φοβούνται.

Ο κ. Σταθακόπουλος συνέχισε λέγοντας ότι η Τουρκία προσπαθεί να ισορροπήσει σε 2 βάρκες και πρέπει κάποια στιγμή να πάρει μια θέση. Η Δύση δείχνει ανοχή στη στάση αυτή της Τουρκίας διότι δεν θέλει η Ρωσία να δημιουργήση ένα "Αλά Τούρκα" Ντονμπάς πρόβλημα, που λέγεται Κουρδικό.
 


Ενημέρωση & Σκέψη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου