MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022

Σταθακόπουλος Δ.: Τα οφέλη της Τουρκίας από τη στάση της στον πόλεμο Ρωσίας - Ουκρανίας.

Ο κ. Δημήτρης Σταθακόπουλος, Δρ. Παντείου Πανεπιστημίου, τουρκολόγος και νομικός, μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό FLASH σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία (18-03-2022 / flash994.gr).


Ο κ. Σταθακόπουλος αρχικά απάντησε στο ερώτημα για το αν πιστεύει ότι σύντομα θα έχουμε ένα τέλος στον πόλεμο και πώς θα επηρεάσει τη δική μας καθημερινότητα. Όπως είπε, παρακολουθεί το τι γίνεται και προσπαθεί να βγάλει κάποια συμπεράσματα χωρίς εντούτοις να έχει, όπως όλοι, άμεση πληροφόρηση. Πιθανολογεί ότι σε αυτή τη σύγκρουση υπάρχει σαφώς ηθικός αυτουργός και ο ηθικός αυτουργός δεν είναι το προφανές, δηλαδή ο Πούτιν ή η Δύση.

 
Στη συνέχεια ο κ. Σταθακόπουλος απάντησε στο ερώτημα αν το ζητούμενο από αυτόν τον πόλεμο είναι να μείνει η Ουκρανία εκτός ενεργειακού παιχνιδιού και να έχει η Ρωσία τον απόλυτο έλεγχο. Όπως είπε, ωφελημένοι είναι πολλοί σε υπερεθνικά επίπεδα όπως οι μεγάλες εταιρείες ενέργειας (αερίου, πετρελαίου), οι εταιρείες εκμετάλλευσης μεταλλευμάτων ακόμη και η ελληνική ναυτιλία που είναι η μεγαλύτερη εμπορική ναυτιλία μεταφοράς υγροποιημένου αερίου.

Ο κ. Σταθακόπουλος αναφέρθηκε και στον ρόλο της Τουρκίας. Όπως είπε η Τουρκία αποτελεί τον δίαυλο επικοινωνίας της Ρωσίας με τον "έξω κόσμο", διότι το εμπόριο είναι υπερεθνικό και γίνονται τεράστιες κινήσεις κεφαλαίων αυτή τη στιγμή. Μίλησε για τα οφέλη που θα έχει η Τουρκία από αυτή τη στάση της στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου