MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

Γ. Μάζης: Ο Έλληνας πρωθυπουργός έπρεπε να πει: “Θα συνταχθούμε πλήρως με τις κυρώσεις για τη Ρωσία, αρκεί να εφαρμοστούν ακριβώς οι ίδιες για την Τουρκία”

“H στάση της Δύσης, είναι η επιτομή της υποκρισίας” υποστήριξε ο καθηγητής Γεωπολιτικής Γιάννης Μάζης, μιλώντας στον Focus FM και τον δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη.


“Ας αρχίσουμε με τα φαινόμενα που συνέβησαν στη δυτική οικογένεια και τα οποία αποτελούν κατάφωρες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου, ενώ η Δύση αδιαφόρησε πλήρως, για να μην πω τα θεράπευσε, τα στήριξε και σφύριζε κλέφτικα. Να μιλήσω για την εισβολή της Τουρκίας στο Ιράκ; Για την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία; Στη Λιβύη; Να μιλήσω για την ιστορια της εισβολής της Τουρκίας στην Κύπρο; Η δεύτερη πράξη ποια ήταν; Η δημιουργία ανεξαρτήτου Τουρκοκυπριακού κράτους στα κατεχομενα. Το οποίο βεβαίως, το αναγνωρίζει μόνο η Τουρκία.Όπως κάνει και ο Πούτιν. Τη μεταφορά 40.000 τουρκικών στρατευμάτων σε αυτό το ψευδοκράτος; Να μιλήσω για το ότι όλα αυτά γίνονται από ένα κράτος μέλος του ΝΑΤΟ το οποιο έχει βάλει υποψηφιότητα για να γίνει μέλος της ΕΕ;
 
Να μιλήσω για την εισβολή στην Αμμόχωστο; Για την υπόθεση των τουλάχιστον 5 ψηφισμάτων που απαγορεύουν να γίνουν όλα αυτά από πλευράς Τουρκίας; Και στο τέλος να τραβήξω μια γραμμούλα άθροισμα και να πω: Τι ακριβώς μισό αιώνα τώρα έχουν κάνει οι δυτικές ευαισθησίες απέναντι στις βάρβαρες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου; Τίποτα απολύτως, ίσα-ίσα μας λένε να συνομιλούμε εμείς. τα θύματα με το θύτη. Τώρα μιλάνε για 157 νεκρούς και 200 τραυματίες στην Ουκρανία. Πόσο κόστισε η Κύπρος; 7.000 νεκρούς, 200.000 εκτοπισμένους , 1.500 αγνοούμενους. Τι ακριβώς σχέση έχει το ένα νούμερο με το άλλο; Τι ακριβώς κάνει η δύση; Τα λέω όλα αυτά γιατί όταν θέλουμε να είμαστε σοβαροί ως κράτος πρέπει να ακολουθούμε έναν κοινό αλγόριθμο ανάλυσης, για όλες τις περιπτώσεις. Και η ενέργεια του Πούτιν, εκατό χιλιάδες φορές παράνομη ειναι.Εισβολή είναι. Για τη δημιουργία ψευδοκράτους. Και ποια είναι η στάση της Ελλάδας σ΄αυτή την ενέργεια; Είναι με το διεθνές δίκαιο. Απαιτούμε άμεση επιβολή σκληρών κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας. Βεβαίως να απαιτήσουμε. Τι ακριβώς θεωρία βγάλαμε για τις αντίστοιχες κυρώσεις στην Τουρκία; Είπαμε ότι οι κυρώσεις δεν ειναι αυτοσκοπός”, τόνισε.

Αναφορικά με τη στάση της Τουρκίας ο κος Μάζης ήταν κατηγορηματικός.

“Όποιος πιστέψει την Τουρκία, είναι τουλάχιστον αφελής. Η Τουρκία προσπαθεί να κρατήσει τη γνωστή της στάση. Ένα πόδι σε κάθε βάρκα.Η Ρωσία θέλει την Τουρκία ουδέτερη. Όταν ο Ερντογάν μιλά για “παράνομη εισβολή” ας του πει κάποιος να κοιταχτεί στον καθρέφτη. Αλλά είπε και ότι δεν επιθυμεί κυρώσεις, δεν είναι αποτελεσματικές. Τι θα έπρεπε να πει ο Έλληνας Πρωθυπουργός σε αυτή τη φάση της έκτακτου συνόδου ΕΕ και ΝΑΤΟ; Προσέξτε τη συμπεριφορά της Τουρκίας, δε συστρατεύεται με το ΝΑΤΟ, ούτε με την ΕΕ, στηρίζει ουσιαστικά την υπόθεση των συμφερόντων του εισβολέα. Και να συνεχίσει υπογραμμίζοντας τα φαινόμενα εισβολής στην Κύπρο, από την Τουρκία, τις απειλές πολέμου, τις παραβιάσεις, τις υπερπτήσεις. Να πει: Θα συνταχθούμε πλήρως με τις κυρώσεις για τη Ρωσία, αρκεί να εφαρμοστούν ακριβώς οι ίδιες για την Τουρκία. Διαφορετικά μείνει ουδέτερη η Ελλάδα και δε θα προβεί σε υποστήριξη των κυρώσεων”. 



Πηγή : focusfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου