MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 17 Απριλίου 2020

Οι σοβαρές χώρες αποσύρουν τα lockdowns – Η Ελλάδα άμεσα να ανακοινώσει «opening up Greece Again» - Οι νεκροί μόλις 0,0013% του πληθυσμού

Η Ελλάδα επίσης θα πρέπει να τελειώνει άμεσα με τα απαράδεκτα μέτρα κοινωνικής απομόνωσης, με τους περιορισμούς στην κυκλοφορία και όλες αυτές τις σαθρές έως γελοίες στρατηγικές που έχουν κλείσει τον κόσμο στα σπίτια του. 


Οι σοβαρές χώρες οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Ολλανδία, η Αυστρία, ακόμη και οι χώρες που επλήγησαν βάναυσα όπως Ιταλία και Ισπανία αποσύρουν τα μέτρα κοινωνικού περιορισμού. 

Αποσύρουν τα απαράδεκτα lockdowns, κατανοούν ότι υπάρχει μια ακραία υπερβολή μεταξύ του κορωνοιού που έπληξε την παγκόσμια κοινωνία, των θανάτων που δυστυχώς υπήρξαν και των μέτρων που ελήφθησαν. 

Η Ελλάδα επίσης θα πρέπει να τελειώνει άμεσα με τα απαράδεκτα μέτρα κοινωνικής απομόνωσης, με τους περιορισμούς στην κυκλοφορία και όλες αυτές τις σαθρές έως γελοίες στρατηγικές που έχουν κλείσει τον κόσμο στα σπίτια του. 

Οι πολίτες είναι ελεύθεροι να κάνουν αυτό που πρέπει, γνωρίζουν πως μπορούν να προστατευτούν και δεν χρειάζονται με την επιβολή του νόμου και της αστυνομίας να πειθαρχήσουν για την δική τους υγεία. 

Γιατί οι σοβαρές χώρες του κόσμου αποσύρουν τα απαράδεκτα μέτρα κοινωνικής απομόνωσης και ξεπαγώνουν τις οικονομίες; 

1) Γιατί οι νεκροί από τον κορωνοιό αντιστοιχούν στο 0,0019% του συνολικού πληθυσμού. 

2) Γιατί από τους 145-150 χιλιάδες νεκρούς – δυστυχώς πολύ δυσάρεστο νούμερο – περίπου το 80% ήταν μεγάλης ηλικίας με σωρευμένα 2-3 ασθένειες μαζί. 

3) Γιατί οι σοβαρές χώρες του πλανήτη συνειδητοποίησαν ότι με τα lockdowns καταστρέφουν τις οικονομίες τους. 

4) Γιατί οι σοβαρές χώρες αντιλαμβάνονται ότι όσα μέτρα και να πάρουν, όσα τρισεκ. και να δαπανήσουν – συνολικά μέτρα δημοσιονομικής πολιτικής και νομισματικά μέτρα – έχουν φθάσει στα 14,65 τρισεκ. μαζί με το τελευταίο πακέτο 2 τρισεκ. για τις υποδομές στις ΗΠΑ. 

5) Γιατί συνειδητοποιούν ότι ο κορωνοιός είναι ένα πρόβλημα αλλά όχι τόσο σοβαρό όσο παρουσιάστηκε.

6) Έσπειραν τον φόβο αναιτίως οι κυβερνήσεις γιατί επηρεάστηκαν από ιατρούς που ούτε πολιτική κρίση έχουν, ούτε οικονομική και το κυριότεροι όλων, ο ιατρός, ο επιδημιολόγος δεν μπορεί να κατανοήσει τις αλληλεπιδράσεις στην κοινωνία… βλέπει μόνο στενά ιατρικά το πρόβλημα. 

Τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα άμεσα 

Η καραντίνα ή lockdown θα πρέπει άμεσα να αποσυρθεί. 

Να ανακοινωθεί ένας οδηγός χάρτης με βάση τον οποίο θα ανοίξει ξανά η ελληνική οικονομία. 

Οι πολίτες να λαμβάνουν μέτρα προφύλαξης. 

Το σχέδιο των ΗΠΑ για επάνοδο στην κανονικότητα η Ελλάδα μπορεί να το αντιγράψει. 

Το σχέδιο opening up America Again ας το μετατρέψει opening up Greece Again.... η Ελλάδα να αντιγράψει ως έχει το αμερικανικό σχέδιο απόσυρσης της καραντίνας. 
Ας δημιουργήσει 3 φάσεις επανόδου στην κανονικότητα. 

Η καραντίνα δεν βοηθάει κανένα. 

Στην Ελλάδα οι νεκροί αντιστοιχούν στο 0,0013% του συνολικού πληθυσμού.

Συμπάσχουμε με τις οικογένειες των ανθρώπων που έφυγαν από την ζωή αλλά δεν μπορεί για 150 ή 200 νεκρούς να κλειστεί όλη η Ελλάδα είναι λάθος τρόπος αντιμετώπισης,

Συν τοις άλλοις ορισμένα επαγγέλματα εν μέσω κορωνοιού λειτουργούσαν κανονικά και κάποια άλλα όχι, υπάρχουν πολλών κατηγοριών επαγγέλματα; 

Η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει άμεσα στην κανονικότητα της. 

Πτυχές του αμερικανικού σχεδίου απόσυρσης της καραντίνας στις ΗΠΑ 

Φάση 1 

Αφορά όλα τα ευάλωτα άτομα πρέπει να συνεχίσουν την κοινωνική απομόνωση.

Μέλη σε οικογένειες με ευάλωτους ανθρώπους στον κορωνοιό πρέπει να γνωρίζουν ότι επιστρέφοντας στην εργασία ή σε άλλα περιβάλλοντα όπου η απόσταση δεν είναι πρακτική, θα μπορούσαν να μεταφέρουν τον ιό στο σπίτι.
Πρέπει να λαμβάνονται προφυλάξεις για την απομόνωση από ευάλωτους κατοίκους.

Όλα τα άτομα, σε πάρκα, υπαίθριους χώρους, χώροι αναψυχής, ψώνια πρέπει να μεγιστοποιήσουν τη φυσική απόσταση από τους άλλους.

Περισσότερα από 10 άτομα, θα πρέπει να αποφεύγονται εκτός εάν τηρούνται προληπτικά μέτρα. 

Αποφύγετε κοινωνικοποίηση σε ομάδες άνω των 10 ατόμων σε περιστάσεις που δεν επιτρέπουν εύκολα την κατάλληλη φυσική απόσταση (π.χ. δεξιώσεις, εμπόριο, παραστάσεις)

Συνέχισε την εργασία με τηλεεργασία όπου είναι δυνατόν και εφικτό σε επιχειρηματικές δραστηριότητες. Εάν είναι δυνατόν, οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν σε φάσεις. 

Κλείστε περιοχές όπου οι άνθρωποι είναι πιθανό να συγκεντρωθούν και να αλληλεπιδράσουν ή να επιβάλεται αυστηρά πρωτόκολλα κοινωνικής απόστασης.

Περιορίστε τα μη βασικά ταξίδια και να τηρείτε τις οδηγίες του CDC σχετικά με απομόνωση μετά το ταξίδι. 

Φάση 2 

Σχολές και οργανωμένες δραστηριότητες νεολαίας (π.χ. παιδικοί σταθμοί, κατασκήνωση) μπορεί να ανοίξουν ξανά.

Επισκέψεις σε νοσοκομεία πρέπει να απαγορεύονται. 

Όσοι αλληλεπιδρούν με τους κατοίκους και τους ασθενείς πρέπει να τηρούν αυστηρά πρωτόκολλα σχετικά με την υγιεινή.

Χώροι με φαγητό, αθλητικοί χώροι, χώροι λατρείας μπορεί να λειτουργήσουν με μέτρια πρωτόκολλα φυσικής απόστασης.

Τα γυμναστήρια μπορεί να παραμείνουν ανοικτά εάν τηρούν αυστηρά πρωτόκολλα φυσικής απόστασης 

Τα μπαρ μπορούν να λειτουργούν χωρίς όμως να υπάρχει συνωστισμός. 

Φάση 3 

Τα άτομα σε αθλητικές δραστηριότητες μπορούν να συνεχίσουν τις δημόσιες αλληλεπιδράσεις, αλλά πρέπει να τηρούν την φυσική απόσταση, ελαχιστοποιώντας την έκθεση σε κοινωνικά περιβάλλοντα όπου η απόσταση ενδέχεται να μην είναι πρακτική, εκτός εάν τηρούνται προληπτικά μέτρα.

Άτομα χαμηλού κινδύνου πρέπει να εξετάζουν το ενδεχόμενο ελαχιστοποίησης του χρόνου που αφιερώνουν σε πολυσύχναστα περιβάλλοντα

Η νέα καθοδήγηση προσδιορίζει τις απαραίτητες συνθήκες για περιοχές της χώρας που θα επιτρέψουν στους υπαλλήλους να αρχίσουν να επιστρέφουν στη δουλειά - αλλά η απόφαση θα ληφθεί τελικά από κρατικούς κυβερνήτες.

To πρόγραμμα εστιάζει στο πως οι ΗΠΑ θα επανέλθουν στην κανονικότητα, οι πολίτες πρέπει να τηρούν αποστάσεις μεταξύ τους, να μην έρχονται σε επαφή και έως 10 άτομα συναθροίσεις να διατηρούν επίσης αποστάσεις. 

Το σχέδιο 18 σελίδων για το "Opening Up America Again" προσδιορίζει τις συνθήκες που είναι απαραίτητες για τις περιοχές της χώρας για να επιτρέψουν στους υπαλλήλους να αρχίσουν να επιστρέφουν στην εργασία.

Οι Πολιτείες, που έχουν επιβάλει τα δικά τους μέτρα περιορισμού για να προσπαθήσουν να επιβραδύνουν την εξάπλωση της νόσου, δεν υποχρεούνται νομικά να ακολουθήσουν τις οδηγίες του Λευκού Οίκου. 

Ωστόσο, η νέα καθοδήγηση αυξάνει την πίεση στους κυβερνήτες να χαλαρώσουν τους περιορισμούς τους, ακόμη και καθώς εμπειρογνώμονες στον τομέα της υγείας και επιχειρηματίες προειδοποιούν ότι απαιτούνται εκτεταμένα συστήματα test προτού οι Αμερικανοί μπορούν να αρχίσουν με ασφάλεια να επιστρέψουν στην κανονική τους ζωή.


Πηγή : www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου