MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 1 Μαΐου 2019

Αν απαιτήσεις περισσότερη δημοκρατία στην ΕΕ, θα την διαλύσεις.

Του Χασάπη Πέτρου*

Τα γερμανικά μορφώματα της ΕΕ και της Ευρωζώνης, θα διαλυθούν αμέσως μόλις οι λαοί απαιτήσουν περισσότερη δημοκρατία στο εσωτερικό τους.

Οι αλαζονικές οικονομικοπολιτικές ελίτ (και ειδικά η γερμανική) που ηγούνται του ευρωσυστήματος δεν την αντέχουν και δεν τη θέλουν τη δημοκρατία. Είναι η «αχίλλειος πτέρνα» τους.

Αντίθετα η επιστροφή στον εθνικισμό (είτε τον επικίνδυνο επιθετικό, είτε τον φοβικό αμυντικό) που προτείνουν πολλά νέα κόμματα στην ΕΕ, ως απάντηση στην αντιδημοκρατική γερμανική Ευρώπη και την νεοταξική παγκοσμιοποίηση γενικότερα, είναι βούτυρο στο ψωμί του ελιτίστικου συστήματος, γιατί έτσι προβάλλει το ίδιο ως δημοκρατικό, κατηγορώντας τους αντιπάλους του ως φασίστες και εθνικιστές..

Φανταστείτε απλά τη Γερμανία να έκανε αυτό ακριβώς που θα αποφάσιζαν δημοκρατικά όλοι οι πολίτες της ΕΕ. Αυτό είναι φυσικά αδιανόητο.
Τότε για ποια ΕΕ μιλάμε αλήθεια; Γι' αυτό το γερμανικό μόρφωμα που υπάρχει; Γιατί κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας;

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*Δικηγόρος και Οικονομολόγος, Μελετητής του Συνταγματικού Δικαίου Υποψήφιος βουλευτής Β΄ Αθηνών Βόρειος Τομέας με την Ελληνική Λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου