MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

Χαμός στην Αυστραλία – Αλήτη φώναζαν τον Βαρεμένο – Του πετούσαν μπουκάλια

ΕΤΡΕΧΕ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΥΝΗΓΟΥΣΑΝ Ο ΒΑΡΕΜΕΝΟΣ (ΒΙΝΤΕΟ) 

Ανεπιθύμητος στην Αυστραλία ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος για την Συμφωνία των Πρεσπών – Οι Έλληνες του φώναζαν «Ελλάς, Ελλάς Μακεδονία» ενώ τον γιουχάριζαν συνέχεια αποκαλώντας τον αλήτη και προδότες του ΣΥΡΙΖΑ. 

Όπως μεταδίδει η ομογενειακή εφημερίδα Νέος Κόσμος Από έντονες αποδοκιμασίες και σκληρή γλώσσα κατά του απεσταλμένου της ελληνικής κυβέρνησης, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και Β’ αντιπροέδρου της ελληνικής Βουλής Γιώργου Βαρεμένου που βρίσκεται στην Μελβούρνη για να παραστεί στις επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, σημαδεύτηκε η μαζικότερη εκδήλωση της ομογένειας της Αυστραλίας. 

ΕΤΡΕΧΕ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ Ο ΒΑΡΕΜΕΝΟΣ – ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ 

 
Ενώ τα νιάτα της ελληνικής παροικίας της Μελβούρνης παρέλασαν με περηφάνια και απόλυτη τάξη στο μνημείο Shrine of Remembrance, κάνοντάς μας όλους περήφανους όταν η παρέλαση ολοκληρώθηκε και άρχισε την ομιλία του ο κ. Βαρεμένος, ομάδες συμπαροίκων άρχισαν να φωνάζουν «Ελλάς, Ελλάς Μακεδονία», να αποκαλούν τον βουλευτή «αλήτη» και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «προδότες». Στην συνέχεια άρχισαν να τον αποδοκιμάζουν γιουχάροντάς τον.


Τα «παρατράγουδα» εξελίχθηκαν παρουσία της πολιτικής ηγεσίας της πολιτείας μας, καθώς στην παρέλαση εκτός από ομογενείς πολιτικούς παραβρέθηκαν τόσο ο πρωθυπουργός της Βικτώριας Daniel Andrews όσο και ο αρχηγός της Αντιπολίτευσης Michael O’Brian. 

Κάποιος μάλιστα πέταξε και δύο μπουκάλια προς την κατεύθυνση του κ. Βαρεμένου χωρίς εντούτοις αυτά να απειλήσουν τον Β’ αντιπρόεδρο της ελληνικής Βουλής. 


Οι χθεσινές αποδοκιμασίες κατά την διάρκεια της παρέλασης έρχονται μία μέρα μετά την άρνηση εισόδου τόσο στον κ. Βαρεμένο όσο και τον πρόξενο Δημήτρη Μιχαλόπουλο, στην εκδήλωση για τα 60 χρόνια από την ίδρυση της Παμμεσηνιακής Αδελφότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας «Ο Παπαφλέσσας». 

Είχε προκαλέσει με δηλώσεις πριν την εκδήλωση – Βαρεμένος: «H Συμφωνία των Πρεσπών» ήταν η μεγαλύτερη διπλωματική επιτυχία της Ελλάδας από το 1974 
Σε συνέντευξη τύπου, που δόθηκε στο Ελληνικό Προξενείο, αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών σημείωσε: 

«Πρόκειται για την μεγαλύτερη ελληνική διπλωματική επιτυχία από το 1974 έως σήμερα» είπε και πρόσθεσε πως «η Ελλάδα θα είναι πολλαπλά κερδισμένη σε βάθος χρόνου.

«Από την στιγμή που ο Γκρουέφσκι απομακρύνθηκε από την εξουσία που έκανε καριέρα με την πλαστογράφηση της ιστορίας ήταν μια χρυσή ευκαιρία να λυθεί το πρόβλημα της ονομασίας. Η χώρα αυτή έως τώρα λεγόταν σχεδόν από όλους Μακεδονία και τώρα λέγεται Βόρεια Μακεδονία. Οι ίδιοι αποδέχονται- και εγγράφως-ότι δεν έχουν καμιά σχέση με την αρχαία Μακεδονία και ότι η γλώσσα τους είναι σλαβική. Αυτά είναι επιτυχίες» είπε.

Για τις αντιδράσεις εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών, χαρακτήρισε τους Έλληνες ακραίους! 

«Σέβομαι την διαφορετική άποψη αλλά όλα αντιμετωπίζονται μέσω του διαλόγου. Εξάλλου ακραίες φωνές πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου