MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Η Γαλλία βιώνει ιστορικές στιγμές….ο απολογισμός απωλειών τραυματιών ξεπερνά κι αυτόν τον Μάη του 68. 3.000 τραυματίες,11 νεκροί…

Ο Mélenchon στον Υπ. Εσωτερικών Castaner : ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ.. δεν εχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο εδώ και 60 χρόνια..

Στις 29 Γενάρη ο επικεφαλής της γαλλικής αριστεράς ο Jean-Luc Mélenchon στη γαλλική βουλή ανέφερε τον αριθμό των θυμάτων της εξέγερσης των Κίτρινων Γιλέκων /Gilets jaunes από την αρχήν της κινητοποίησης ως τώρα περίπου σε διάστημα 3 μηνών.

»Ακόμη και το 1968 δεν είδαμε κάτι παρόμοιο ! 1000 αστυνομικοί τραυματίστηκαν από την παράλογη χρήση των δυνάμεων της τάξης, 1800 τραυματίες. 11 νεκροί. 160 τραυματίες στο κεφάλι,18 έχασαν τα μάτια τους, 4 χέρια ακρωτηριασμένα. » 

Βέβαια ο Mélenchon διευκρίνισε ότι γι αυτόν οι αστυνομικοί δεν ευθύνονται γι αυτήν την κατάσταση και ότι «είναι η πολιτική να το χρεωθεί». 

«Εσείς είστε υπεύθυνος κ. Υπουργέ, εσείς προσωπικά γιατί αυτή είναι η Πολιτεία που το θέλει αυτό. Η ευθύνη σας είναι πολιτική, είστε εσείς που οφείλετε ν΄αναλάβετε αυτή την κατάσταση», είπε ο Mélenchon απευθυνόμενος στον Υπ. Εσωτερικών Christophe Castaner. 

«Δεν είδαμε κάτι τέτοιο κατά το παρελθόν σε καμιά πολιτική κατάσταση σε αυτή τη χώρα εδώ και πάνω από 60 χρόνια. Οφείλετε να πάτε να παραιτηθείτε.Ορίστε αυτό που σας ζητούν οι Insoumis», δήλωσε. 

»Η Γαλλία ζει μια στιγμή ιδιαίτερη στην Ιστορία της. Αυτό διαρκεί τώρα εδώ και 12 βδομάδες » είπε. 
Même en 1968 on n’a pas vu une chose pareille ! 1000 policiers blessés par un usage absurde des forces de l’ordre, 1800 blessés. 11 morts. 160 blessures à la tête. 18 éborgnés. 4 mains arrachées. #DirectAN https://t.co/qKQSPS1xj1
— Jean-Luc Mélenchon (@JLMelenchon) 29 Ιανουαρίου 2019
Πηγή : dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου