MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Θλιβερά βρώμικες ιστορίες

Θεωρείται ως «μέγιστη ανοησία» το να πιστεύει κανείς πως αυτοί που κυβερνούν την Ελλάδα είναι ανίκανοι – αφού καταφέρνουν τόσα χρόνια και τόσο εύκολα να ληστεύουν κυριολεκτικά τους Πολίτες και την πατρίδα μας, προσφέροντας ως αντάλλαγμα στους ιθαγενείς άρτο και θεάματα.

Επικαιρότητα

Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε στον πρόεδρο του Ολυμπιακού από την Εισαγγελία Πειραιά (πηγή), σε έναν εξαιρετικά επιτυχημένο εφοπλιστή που θεωρείται από τους πιο πλούσιους επιχειρηματίες στην Ελλάδα, ενώ είναι ιδιοκτήτης και μεγάλος μέτοχος αρκετών ΜΜΕ, δημοτικός σύμβουλος της πόλης κοκ., αποτελεί αναμφίβολα ένα πολύ σημαντικό θέμα – ειδικά επειδή έχει σχέση με το ποδόσφαιρο, στο οποίο τα σκάνδαλα διαδέχονται το ένα το άλλο, αμαυρώνοντας πολύ συχνά την εικόνα του. Παραδόξως δε η είδηση δεν απασχόλησε σχεδόν καθόλου τα μέσα μαζικής ενημέρωσης – παρά το ότι λίγες ημέρες προηγουμένως η οπλοφορία και η εισβολή εντός του γηπέδου του προέδρου του ΠΑΟΚ (άρθρο) σχολιάσθηκε περισσότερο από την τουρκική επιθετικότητα, το Σκοπιανό ή τα μνημόνια που έχουν καταστρέψει εντελώς την οικονομία της πατρίδας μας.

Βέβαια η άσκηση ποινικής δίωξης, παρά το ότι πρόκειται για εξαιρετικά σοβαρά παραπτώματα, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι κάποιος είναι ένοχος, αφού υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας – ενώ κανένας μας δεν έχει το δικαίωμα να τον κατηγορήσει, πριν αποφανθεί το δικαστήριο στο τελικό του στάδιο. Εν τούτοις, είναι πολύ πιο σημαντική από την απαράδεκτη συμπεριφορά του κ. Σαββίδη – την οποία, αν και καταδικάζουμε, δεν είναι σωστό να κρίνουμε ως παρόμοια ή ανάλογη τόσο σοβαρών κατηγοριών, όσο αυτές που διατυπώθηκαν εναντίον του κ. Μαρινάκη.

Ακόμη χειρότερα, προσφέρει δυστυχώς επιχειρήματα σε αυτούς που ισχυρίζονται ότι, όλοι όσοι επιχειρηματίες πετυχαίνουν στην Ελλάδα είναι εγκληματίες – ενώ αγοράζουν αθλητικές ομάδες ή ΜΜΕ για να έχουν ασυλία, όσον αφορά τις εγκληματικές τους δραστηριότητες, μεταξύ άλλων ελέγχοντας την πολιτική ηγεσία της χώρας με το χρηματισμό και με τον έμμεσο εκβιασμό της, αφού οι πολυάριθμοι οπαδοί του αθλήματος είναι ταυτόχρονα και εκλογείς. Το γεγονός δε ότι, όλες οι μεγάλες ποδοσφαιρικές ομάδες είναι ζημιογόνες, αφού αμείβουν με τεράστια ποσά τους αθλητές, ενώ δεν έχουν αντίστοιχες εισπράξεις, είναι αρκετό για να αντιμετωπίζονται καχύποπτα οι ιδιοκτήτες τους – επειδή κανένας δεν εενδύει σε κάτι που σίγουρα θα τον ζημιώσει.

Εύλογα λοιπόν επαληθεύονται εκείνοι που πιστεύουν πως οι διεφθαρμένοι πολιτικοί, στηριζόμενοι από εγκληματίες επιχειρηματίες και προστατευόμενοι από τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ, είναι αυτοί που οδήγησαν την Ελλάδα στα σημερινά αδιέξοδα, αφού προηγουμένως τη λεηλάτησαν και την υπερχρέωσαν – πόσο μάλλον όταν είναι αποδεδειγμένο πως αρκετοί επιχειρηματίες, πολιτικά κόμματα και ΜΜΕ, έπαιρναν τεράστια δάνεια από τις τράπεζες χωρίς αντίκρισμα και χωρίς καμία πρόθεση να τα επιστρέψουν, με αποτέλεσμα να καλούνται να τα πληρώσουν οι Πολίτες, διασώζοντας τις χρεοκοπημένες τράπεζες. 

Ακούγεται δε συχνά ποιοί πολιτικοί ή/και στελέχη του δημοσίου μισθοδοτούνται από ορισμένους επιχειρηματίες, προσφέροντας τους τις υπηρεσίες τους – ενώ τα ΜΜΕ ή η εκάστοτε κυβέρνηση τους καλύπτουν, στηρίζοντας τη δική τους διαπλοκή που είναι εναντίον της διαπλοκής των ανταγωνιστών τους. Άλλωστε το σκάνδαλο της Novartis, όπου όλοι οι πολιτικοί γνώριζαν τι συμβαίνει αλλά κανένας δεν έκανε τίποτα, ενώ η συμμετοχή ορισμένων, όπως του κ. Αβραμόπουλου στην περίπτωση των εμβολίων φαίνεται πιθανότατη, αποδεικνύει αρκετά πράγματα – αν και πιστεύουμε πως τελικά θα συγκαλυφθεί, όπως πολλά άλλα στο παρελθόν. 

Στα πλαίσια αυτά, θεωρείται ως «μέγιστη ανοησία» το να πιστεύει κανείς πως αυτοί που κυβερνούν την Ελλάδα είναι ανίκανοι – αφού καταφέρνουν τόσα χρόνια και τόσο εύκολα να ληστεύουν κυριολεκτικά τους Πολίτες και την πατρίδα μας. Μεταξύ άλλων προσφέροντας σε όλους εμάς τους ιθαγενείς ως αντάλλαγμα «άρτο και θεάματα», όπως στην περίπτωση του ποδοσφαίρου – ή με τις δήθεν αντιπαραθέσεις πολιτικών και δημοσιογράφων στα «talk show» των τηλεοράσεων, τα οποία έχουν οποιονδήποτε άλλο στόχο, εκτός από την εκπαίδευση και την αντικειμενική ενημέρωση του κοινού τους. Κλείνοντας, ο εφοπλιστής επικαλείται μία σκευωρία εις βάρος του εκ μέρους της κυβέρνησης (πηγή), όπως όλοι όσοι κατηγορούνται για τη Novartis – κάτι που συνηθίζεται στην Ελλάδα, στην οποία φαίνεται πως οι συνωμοσίες εναντίον των ισχυρών που όμως παραμένουν ατιμώρητοι, είναι παραδόξως συχνό φαινόμενο.
 

Πηγή : https://analyst.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου