MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Ο σάπιος συμβιβασμός

Με δεδομένη την άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων εναντίον της διπλής ονομασίας των Σκοπίων, κανένας δεν καταλαβαίνει με ποιό δικαίωμα η κυβέρνηση διαπραγματεύεται – αντί να κλείσει τα σύνορα και να σταματήσει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το κρατίδιο που επιμένει να διαστρεβλώνει την ιστορία.

Επικαιρότητα

Είναι απόλυτα τεκμηριωμένο πως οι Σκοπιανοί έχουν διαστρεβλώσει σκόπιμα την ιστορία, με το να θέλουν να αποκαλούν τη χώρα τους «Μακεδονία», τη σλαβική γλώσσα τους «Μακεδονικά» και τους εαυτούς τους «Μακεδόνες» – παρά το ότι είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από Έλληνες, άρα μη Μακεδόνες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία. Είναι επί πλέον δεδομένο πως θέλουν να εκμεταλλευθούν ανόητα τη σημερινή οικονομική και κυβερνητική αδυναμία της Ελλάδας – μαζί με όλα τα άλλα κράτη της περιοχής που έχουν εφεύρει διάφορες εδαφικές ή άλλες απαιτήσεις από το πουθενά, στα πλαίσια του γνωστού μας «δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται».

Φυσικά τα Σκόπια δεν στηρίζονται στις δικές τους δυνάμεις, αφού πρόκειται για ένα αστείου μεγέθους κράτος, με ΑΕΠ μόλις 9 δις € και με εξωτερικό χρέος πάνω από τα όρια της χρεοκοπίας (8 δις $ ή 70% του ΑΕΠ σε δολάρια) αλλά, κυρίως, στη Γερμανία – το μεγαλύτερο εμπορικό τους εταίρο (40% των εξαγωγών τους), ο οποίος προσπαθεί να εξασφαλίσει την πρόσβαση του στη Θεσσαλονίκη που θέλει να κάνει γερμανική, καθώς επίσης στο Αιγαίο και στα ενεργειακά μας αποθέματα, συμπεριλαμβανομένων των αγωγών που σχεδιάζονται.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, πόσο μάλλον με δεδομένη την άποψη της πλειοψηφίας των Ελλήνων εναντίον της διπλής ονομασίας των Σκοπίων, η οποία εκφράσθηκε ενεργητικά με τις δύο εντυπωσιακές διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, δεν καταλαβαίνουμε καθόλου γιατί η κυβέρνηση διαπραγματεύεται – αφενός μεν με ένα κράτος που συμπεριφέρεται με τέτοια θρασύτητα, αφετέρου όταν η Ελλάδα δεν έχει τίποτα να κερδίσει, αλλά μόνο να χάσει.

Όσον αφορά τις κατηγορίες όλων των Ελλήνων εναντίον της, ιδίως των μακεδονικών συλλόγων ανά τον κόσμο περί εσχάτης προδοσίας, προφανώς έχουν δίκιο – αφού δεν σέβεται τις απόψεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των Πολιτών, δεν είναι πρόθυμη να διεξάγει ένα δημοψήφισμα ως οφείλει, ενώ τυχόν μονομερής συμφωνία της στη διπλή ονομασία θα ήταν ασφαλώς ενδοτική.

Ως εκ τούτου όταν ο υπουργός εξωτερικών, ο πρώτος που επισκέφθηκε τα Σκόπια μετά από πολλά χρόνια, δηλώνει ότι «και οι δύο πλευρές μπορούν να κερδίσουν από έναν έντιμο και όχι σάπιο συμβιβασμό», ορίζοντας τον έντιμο συμβιβασμό με κριτήριο το κύριο ζήτημα που πρέπει να εξασφαλίσει η κάθε πλευρά, δεν τον καταλαβαίνει κανένας – αφού είναι ολοφάνερο πως δεν θεωρεί ως τη μία πλευρά τους Έλληνες, αλλά τον εαυτό του και την κυβέρνηση του!

Λογικά λοιπόν συμπεραίνουν οι περισσότεροι Έλληνες πως θέλει να τους επιβαρύνει με έναν σάπιο συμβιβασμό – υπηρετώντας δουλικά αυτούς που τον εκβιάζουν με τη διατήρηση της κυβέρνησης του στην εξουσία, παρά τα τερατώδη σφάλματα της, καθώς επίσης τη μη τήρηση καμίας από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Όσον αφορά δε τη νεφελώδη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κανένας δεν κατανοεί ποια είναι η θέση της – αφού εμμένει στη συμφωνία του 2008 η οποία, κατά την ίδια, ήταν η διπλή ονομασία, χωρίς όμως να το εκφράζει καθαρά. 

Ολοκληρώνοντας, το θέμα είναι πολύ απλό: αδιαφορούμε για το κρατίδιο των Σκοπίων σαν να μην υπάρχει καθόλου, κλείνουμε τα σύνορα μας μαζί του, σταματάμε εντελώς τις εμπορικές συναλλαγές και ζητάμε από τις ελληνικές επιχειρήσεις να το εγκαταλείψουν – με αιτιολογία την παράνομη χρήση του ονόματος της Μακεδονίας μας. Αυτή είναι η μοναδική καθαρή λύση, ενώ όλα τα άλλα είναι σάπιοι συμβιβασμοί – τους οποίους, εάν επιχειρήσει η κυβέρνηση, θα βρεθεί αντιμέτωπη με όλους τους Έλληνες τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στο εξωτερικό.
Πηγή : https://analyst.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου