MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Σκηνές εξέγερσης στην Θεσσαλονίκη - Συγκρούσεις μέσα σε δικαστήριο για να αποτραπεί ο πλειστηριασμός σπιτιού ΑμΕΑ!

ΑΣΧΗΜΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ «ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ»

Στα άκρα οδεύει η σύγκρουση κοινωνίας με την πολιτεία και τα funds, αλλά και τις τράπεζες για τα "κόκκινα δάνεια": Εκπρόσωποι από τον Συντονισμό Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης διέσπασαν τον αστυνομικό κλοιό, συγκρούστηκαν μέσα στην δικαστική αίθουσα με τα ΜΑΤ και τελικά κατάφεραν να κριθεί άγονος ο πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας ενός πολίτη που είναι αποδεδειγμένα άτομο με ειδικές ανάγκες και του είχαν βγάλει το σπίτι στον πλειστηριασμό!

Ο πολίτης οποίος χρωστάει είχε οφειλή 300.000 ευρώ, ενώ έχει και χρέος 60.000 ευρώ προς τον ΟΑΕΕ. Εκλεισε, λόγω οικονομικής καταστροφής, δύο χρόνια μετά το πρώτο Μνημόνιο την επιχείρησή του που ανθούσε μέχρι το 2010, αρρώστησε βαριά και η τράπεζα έβγαλε στην πλειστηριασμό το σπίτι του.
Λόγω της προηγούμενης δραστηριότητάς του, ως επιχειρηματίας, δεν μπορούσε να ενταχθεί στον νόμο Κατσέλη. Ειναι ΑμΕΑ με ποσοστό 85% λόγω εγκεφαλικών και καρδιακών επεισοδίων, ενώ Άτομο με Ειδικές Ανάγκες είναι και ο γιος του.

Μία διμοιρία των ΜΑΤ ήταν παραταγμένη μπροστά από την έδρα αφού είχε προαναγγλθεί ότι ο άνθρωπος θα είχε υποστήριξη από τον σύλλογο.
Αντιπροσωπεία της ΛΑΕ του Π.Λαφαζάνη ήταν στην αίθουσα και κάποια στιγμή "άναψαν τα αίματα": Οι σπρωξιές εξελίχθηκαν σε άγριο ξύλο με τα ΜΑΤ να χτυπάνε και να σπρώχνουν αδιακρίτως μέσα στη δικαστική αίθουσα, τους πολίτες να τους επιτίθενται με καρέκλες και όλα αυτά μπροστά στα μάτια δικαστών και εισαγγελέα.

Το σύνθημα που δονούσε την αίθουσα ήταν "Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη", όπως και πολλά άλλα συνθήματα κατά των πλειστηριασμών, κατά της κυβέρνησης και της ΕΛΑΣ.

Τελικά το δικαστήριο έκρινε άγονο τον πλειστηριασμός και τα πνεύματα ηρέμησαν, ενώ στην περιοχή είχαν κληθεί, χωρίς να αναπτυχθούν τελικά και άλλες αστυνομικές δυνάμεις, αλλά και οι διοργανωτές της δράσης, είχαν καλέσει και αυτοί επιπλέον πολίτες για να αντιδράσουν στην κίνηση της ΕΛΑΣ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου