MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Έφοδος στα γραφεία της συζύγου του Γ.Στουρνάρα

ΕΡΕΥΝΑΤΑΙ ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

του Πέτρου Αναστασίου 

Έφοδο προς έρευνα πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι εισαγγελείς διαφθοράς στα γραφεία της συζύγου του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα. 

Οι εισαγγελείς συλλέγουν στοιχεία στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά σε σχέση με παλαιότερα προγράμματα του ΚΕΕΛΠΝΟ που είχε αναλάβει εταιρεία της Σταυρούλας Νικολοπούλου, συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα. 

Πηγές της Τραπέζης της Ελλάδος επιβεβαίωσαν ότι η έρευνα των εισαγγελέων βρίσκεται σε εξέλιξη και τόνισαν ότι ο κ. Στουρνάρας και η σύζυγός του κυρία Λίνα Νικολοπούλου δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα αφού επί σειρά ετώ η σύζυγος του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος διατηρεί εταιρεία που προσφέρει συμβουλευτικές και υπηρεσίες δημοσίων σχέσεων σε δεκάδες πελάτες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. 

Η κυρία Λίνα Στουρνάρα-Νικολοπούλου έχει εταιρεία επικοινωνίας που εξειδικεύεται σε θέματα υγείας. Σύμφωνα με πληροφορίες η κυρία Στουρνάρα ζήτησε τα ονόματα των υπαλλήλων της Οικονομικής Αστυνομίας που μπήκαν στα γραφεία της, οι οποίοι όμως αρνήθηκαν να της τα δώσουν.

Πήραν έγγραφα και ηλεκτρονικά αρχεία που αφορούν στη δεύτερη προκαταρκτική εξέταση που γίνεται σχετικά με το ΚΕΕΛΠΝΟ. 

Η έφοδος έγινε με εντολή της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου. 

Η δεύτερη δικαστική έρευνα που διενεργείται αφορά και πάλι τις διαφημιστικές δαπάνες του ΚΕΕΛΠΝΟ. Τον περασμένο Απρίλιο η εισαγγελία είχε ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος των μελών του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ για κακουργηματική απιστία μετά την έρευνα που έγινε στο ΚΕΕΛΠΝΟ για τα έτη 2011 2013.

Να σημειωθεί ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται η Τράπεζα της Ελλάδας να ολοκληρώσει το πόρισμα για λογαριασμό του SSM που σχετίζεται με τις κεφαλαιακές ανάγκες και τη διαχείριση του προβληματικού δανειακού χαρτοφυλακίου της τράπεζας Αττικής. 

Πηγή της Τραπέζης της Ελλάδος επισημαίνει ότι σήμερα αναμένεται η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος όπου σύμφωνα με πληροφορίες θα απορρίπτει τις κυβερνητικές επιλογές για το ηγετικό δίδυμο Ρουμελιώτη-Σαπουτζόγλου στην Attica Bank. 

Εδώ και πολύ καιρό υπάρχει μια κόντρα μεταξύ της κυβέρνησης και του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος.

Μετά από μια ήσυχη σχετικά περίοδο, οι σχέσεις της κυβέρνησης με τον κεντρικό τραπεζίτη από το καλοκαίρι βρίσκονται σε κακό, αν όχι σε κάκιστο σημείο. Στα μέσα Ιουλίου ο Γιάννης Στουρνάρας δεν δίστασε να διαψεύσει τον πρωθυπουργό όταν αυτός υποστήριξε ότι ο διοικητής της ΤτΕ του είχε εισηγηθεί από τον Φεβρουάριο του 2015 να μπουν φραγμοί στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls). 

Ακολούθησε η σύγκρουση με τον Γιάννη Δραγασάκη ο οποίος από το βήμα της Βουλής είπε ότι ο κεντρικός τραπεζίτης του ζήτησε να πληρωθεί η δόση του ΔΝΤ τον Μάιο του 2015 με τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων.

Η ΤτΕ απάντησε ότι ουδέποτε ζητήθηκε κάτι τέτοιο κι ότι ο λογαριασμός με τον οποίο τελικά πληρώθηκε το ΔΝΤ ήταν του δημοσίου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση όφειλε να γνωρίζει ότι υπάρχει τέτοιος λογαριασμός.
Τώρα φαίνεται πως η κόντρα αυτή κορυφώνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου