MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Πόσοι συμπολίτες μας έχουν συνειδητοποιήσει τι έρχεται το επόμενο εξάμηνο

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ

Δεν ξέρω πόσοι συμπολίτες μας έχουν συνειδητοποιήσει τι έρχεται το επόμενο εξάμηνο. Αρχής γενομένης από το τελος Ιουνίου θα πρέπει να πληρώσουμε σε τρεις δόσεις το φόρο εισοδήματος, σε 4-5 δόσεις τον ΕΝΦΙΑ, το Δεκέμβριο τα τέλη κυκλοφορίας. 

Και φυσικά όσοι έχουν ΦΠΑ μηνιαίως ή τριμηνιαίως. 

Επιπλέον έρχονται νέες μειώσεις στις συντάξεις, ιδίως στις επικουρικές. Αυξήσεις νέες στους έμμεσους φόρους (τσιγάρα, ποτά, καφέ, καύσιμα κοκ). 

Από 1ης Ιανουαρίου νέος υπολογισμός ασφαλιστικών εισφορών και άμεσης φορολογίας. 

Αύξηση της παρακράτησης λόγω μείωσης του αφορολόγητου. Αύξηση της εισφοράς κοινωνικής αλληλεγγύης. 

Αυτά είναι τα βέβαια που έχουν ήδη νομοθετηθεί. 

Αν μάλιστα συνυπολογίσουμε ότι πολλές μεγάλες επιχειρήσεις, όπως ο Μαρινόπουλος, μπορεί να μην τα καταφέρουν οδηγώντας την αγορά σε περαιτέρω συρρίκνωση και περισσότερες απολύσεις, καταλαβαίνετε οτι το χειμώνα η κατάσταση θα είναι εφιαλτική. Κι οι κυβερνώντες συνεχίζουν να μιλούν για...ανάπτυξη. Ως πότε θα μας κοροϊδεύετε σύντροφοι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου