MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 10 Απριλίου 2016

«Μένουμε Ευρωπαϊκή Τουρκία!»

Ποιός να θυμάται από το 2010 αρκετούς «μνημονιακούς», αλλά και επιλεγμένους επαγγελματίες του «αντιμνημονίου» και του πατριωτισμού, να κρούουν τον κώδωνα, όπως λένε οι δημοσιογράφοι, ότι αν βγούμε από το Μνημόνιο, θα γίνουμε αυτομάτως(!) επαρχία της γείτονος Τουρκίας; Σήμερα, εν έτει 2016, μπορούμε με υπερηφάνεια να φωνάξουμε ότι πετύχαμε και τους δύο στόχους: Και μέσα στο, 3ο κατά σειρά, Μνημόνιο και περίπου οθωμανική επαρχία, που χρησιμεύει ως ένα απέραντο διοικητικό κέντρο κράτησης επ’ αόριστον για πρόσφυγες και μετανάστες. Τί άλλο θέλετε;

Έτσι αποφάσισαν από κοινού η ΕΕ και η Τουρκία σε μια αηδιαστική συμφωνία, που, κατά τις κοινώς αποδεκτές από τους εξουσιαστές συνθήκες, παραβιάζει οριζοντίως και καθέτως κάθε θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, από τη Συνθήκη της Γενεύης για τους πρόσφυγες ως το ευρωπαϊκό δίκαιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ακόμα και ευρωπαίοι αξιωματούχοι, υπό καθεστώς ανωνυμίας, δήλωναν ότι η συμφωνία είναι πέρα ως πέρα παράνομη και αν προσφύγουν οι πρόσφυγες στο Διεθνές Δικαστήριο, θα δικαιωθούν. Προσφυγές από πρόσφυγες, τί ωραίο λογοπαίγνιο!

Δεν θα μπορούσε να είναι αλλoιώς. Η συμφωνία φτιάχτηκε από τους ηγετίσκους των ευρωπαϊκών βασιλείων και δουκάτων ώστε να διασωθούν πολιτικά από την «προσφυγική κρίση», που προκάλεσαν οι ίδιοι βομβαρδίζοντας ή και κατασκευάζοντας ένοπλες «αντιπολιτεύσεις» σε χώρες με μη ελεγχόμενα, από αυτούς, καθεστώτα. Στο ρόλο του συνοριοφύλακα της Ευρώπης η Οθωμανική Πύλη με σουλτάνο έναν ημίτρελλο εξουσιαστή χασάπη, ο οποίος βομβαρδίζει και σφάζει τον πληθυσμό των νοτιο-ανατολικών περιοχών της επικράτειάς του και έχει κλείσει ήδη 17 τηλεοπτικά δίκτυα ή εφημερίδες, επειδή δεν υμνούσαν το καθεστώς του όσο αυτός θα ήθελε.

Μην νομίσετε σε καμμία περίπτωση πως οι ευρωπαίοι κρατούν τη μύτη τους με τα οθωμανικά αίσχη του Ερντογάν, τα ίδια θέλουν να κάνουν και στα δουκάτα τους και μάλιστα προσεχώς! Η μόνη διαχρονική ευρωπαϊκή αξία είναι η αποικιοκρατία και ο πόλεμος.

Η Τουρκία εισέπραξε σχεδόν όσα ζήτησε από την ΕΕ: Άνοιγμα ενταξιακών διαπραγματεύσεων, 6 δισεκατομμύρια ευρώ και προνόμια για την τουρκική ελίτ.

Η έννοια του «πρόσφυγα» πρακτικώς καταργείται και είτε θα κρατείται επ’ αόριστον σε ένα ελληνικό κέντρο κράτησης είτε θα στέλνεται υποχρεωτικώς στην Τουρκία, αφού το καθεστώς του παρανοϊκού τρομοκράτη Ερντογάν θεωρείται «ασφαλές» (!!) βάσει της συμφωνίας αυτής. Ως συνέπεια αυτής της συμφωνίας, τα νησιά του Αιγαίου θα κατακλυστούν από 4.000 αξιωματούχους της ΕΕ και της Frontex καθώς και από απροσδιόριστο αριθμό τούρκων αξιωματούχων της αστυνομίας και του στρατού, ώστε να «συνδράμουν» τις ελληνικές αρχές στους ελέγχους.

Κάποια στιγμή λογικά θα πρέπει να ενημέρωσαν και την «ελληνική πλευρά». Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε «έκπληκτος από τη διαλ­λακτικότητα Τσίπρα» σε αυτό το σχέδιο. Τί περιμένατε, καμμία σκληρή διαπραγμάτευση; Τί τον νοιάζει τον Τσίπρα αν περνά ο τουρκικός πολεμικός στόλος από τον Ισθμό, υψώνοντας, για το δήθεν, μια ΝΑΤΟϊκή σημαία;

Όπως καταλαβαίνουμε, η συμφωνία θα τηρηθεί μόνο ως προς την υποχρέωση του ελλαδικού κράτους να φυλακίσει όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες στο έδαφος της. Τα ελλαδικά νησιά εκκενώθηκαν προκειμένου να κρατηθούν οι ξεριζωμένοι σε στρατόπεδα της ενδοχώρας.

Αλλά τί έκπληξη! Ξαναγέμισαν αμέσως από νέες καραβιές που έστειλε η Τουρκία μέσω του ΝΑΤΟ, το οποίο επιθεωρεί, δήθεν, τους διαύλους για εντοπισμό και αποτροπή των δουλεμπορικών σκαφών.

Η κατάπτυστη, αυτή, συμφωνία επιχειρήθηκε να κρυφθεί, επικοινωνιακά, με την σύλληψη του διαβόητου Σαλάμ Αμπντεσλάμ και ο ευρωπαϊκός τύπος επί ένα σαββατοκύριακο είχε κατακλυστεί από λεπτομέρειες για τη σύλληψη του διαβόητου τρομοκράτη, ενώ η συμφωνία έμεινε στη δημοσιογραφική «σκιά».

Πως, όμως, να καλυφθεί αυτό το αίσχος; Ήδη έχουν ξεκινήσει ποικίλες αντιδράσεις για την κατάφωρη παραβίαση του λεγόμενου δικαιώματος ασύλου.
Μόνο στην Ελλάδα τα βλέπουμε όλα θαυμάσια. Οι μέν Συριζανελαίοι βρήκαν την «ευκαιρία που φέρνει η κρίση», δηλαδή να συμμετάσχουν στο δουλεμπόριο ψυχών μέσα από τις κρατικές ΜΚΟ, να εκμεταλλευθούν το αίσθημα ανθρωπιάς των ημεδαπών, να πουλήσουν «αλληλεγγύη» με το αζημίωτο και όλα αυτά για να εκπληρώσουν τις προ πολλού ανειλημμένες υποχρεώσεις τους προς την «Μαντάμ Μέρκελ», μερικά εκατομμύρια ευρώ από τα ταμεία της ΕΕ που προορίζονται για τον Τρίτο Κόσμο και μερικούς ακόμα μήνες παραμονής στην εξουσία. Θαυμάσια πάνε τα πράγματα και για τις ποικιλώνυμες αντιεξουσιαστικές, αναρχίζουσες και αριστερίστικες μη κυβερνητικές γκρούπες που είναι κυριολεκτικά στο στοιχείο τους: Βρήκαν το περιπλανώμενο «επαναστατικό στοιχείο» που έψαχναν τόσα χρόνια.

Και να! Τώρα θα γίνουν οι κοινοί αγώνες ντόπιων και μεταναστών. Ούτε τους ντόπιους ρώτησαν, ούτε τους μετανάστες, αλλά δεν χάλασε ο κόσμος.

Όταν ήταν της μοδός να πέσει ο περίφημος φράκτης του Έβρου, οι εν λόγω οργανώσεις κινητοποιήθηκαν, έκαναν χάπενινγκς μπροστά στα ΜΑΤ που φρουρούσαν τα συρματοπλέγματα, χάλασαν τον κόσμο.

Όταν, όμως, αποφασίστηκε από την ΕΕ ότι τα σύνορα στην Ειδωμένη θα κλείσουν και αυτό είναι οριστικό και αμετάκλητο κατά παράβασιν, εννοείται, των κουρελόχαρτων του διεθνούς δικαίου, ξαφνικά ξεχάστηκαν και τα «ανοιχτά σύνορα» και η «ελεύθερη διακίνηση των ανθρώπων». Τώρα διαφημίζουν τα δίκτυα αλληλεγγύης και αυτοοργάνωσης, που διαθέτει η καθε μία και την ικανότητά τους να περιθάλπτουν κατατρεγμένους. 

Νέα κατάσταση, νέα καθήκοντα. Αφού αποφάσισαν οι μεγάλες δυνάμεις ότι η Ελλάδα θα γίνει στρατόπεδο συγκέντρωσης, οι «αλληλέγγυοι» θα πάνε να συγκρουστούν με τους κατοίκους που θα αντιδράσουν στην κατασκευή κέντρων κράτησης. Επειδή οι κάτοικοι δεν θέλουν τα hotspots, οι «αλληλέγγυοι» είναι ξετρελαμένοι με τα αυτά.

Είναι πολύ διασκεδαστικό, αλλά το προσφυγικό/μεταναστευτικό σμπαράλιασε εντελώς τα ήδη ημιθανή ιδεολογήματα της μεταδικτατορικής πολιτικής και πολιτικούρας.

Θα ξεκαρδιστείτε στα γέλια:

Οι ακροδεξιοί τί προτείνουν; Φυλάκιση για τους παράνομους μετανάστες και –άκουσον, άκουσον– «ειδικά κέντρα κράτησης για λαθρομετανάστες» όπως αναφέρεται στην πρόταση νόμου της Χρυσής Αυγής.1 Μην φοβείστε, οι εξημερωμένοι χρυσαυγίτες κατάπιαν την «απέλαση», αφού η ΕΕ και η Τουρκιά δεν θέλουν τέτοια πράγματα.

Οι Συριζανελαίοι τί προτείνουν; Μα ακριβώς το ίδιο: διοικητικά κέντρα κράτησης με βάση τη συμφωνία της ΕΕ.

Ο αριστεριστής είναι αυτός που κάνει το αντίθετο από τους χρυσαυγίτες. Αν είναι κατά ενός στρατοπέδου συγκέντρωσης οι χρυσαυγίτες, τότε οφείλει να το υποστηρίξει. Και τούμπαλιν.

Φιλελεύθερος είναι αυτός που βλέπει τις φωτογραφίες από την αθλιότητα της Ειδωμένης και λέει «ας πρόσεχαν».

Αριστερός είναι αυτός που τράβηξε τις φωτογραφίες και γι’ αυτό θέλει να διοριστεί σύμβουλος με 2.000 ευρώ μηνιαίως.

Αντιεξουσιαστής είναι αυτός που είναι κατά συγκεκριμένων συνόρων. Κάποια σύνορα είναι καλά, κάποια άλλα όχι.

Όμως, το μόνο που θέλουν οι πρόσφυγες/μετανάστες είναι να φύγουν αμέσως. 

Αυτός είναι ο λόγος που συγκεντρώνονται στην Ειδωμένη κατά χιλιάδες, παρά τις απάνθρωπες συνθήκες, που επίτηδες δημιουργεί η κυβέρνηση. Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα τα πανηγύρια των «αλληλέγγυων» μη κυβερνητικών δυνάμεων θα μετατραπούν σε θρήνο καθώς, παρά τις αμφιταλαντεύσεις, τελικά θα προκριθεί η λύση του στρατού για τη διάλυση του συνοικισμού της Ειδωμένης, κατά το πρότυπο της «ζούγκλας του Καλαί»… 

Δημοσιεύθηκε από Λ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου